Beste Windows laptop

Bijgewerkt: 22 februari 2022

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem voor laptops. Het is gebruiksvriendelijk en makkelijk aan te passen. Een laptop is ook een praktische device: compact, verplaatsbaar en betaalbaar. De beste Windows laptop biedt het beste van twee werelden. Welke laptop met het Windows besturingssysteem moet je kiezen? Hieronder de beste modellen.

Voordeel van Windows besturingssysteem

Een Windows laptop is erg populair, en dat heeft met het besturingssysteem te maken. Dit zijn de voordelen van het Windows besturingssysteem:

  • Relatief goedkoop
  • Snel opstarten
  • Gebruiksvriendelijk
  • Veel keuze in software en hardware

Voor een goede Windowslaptop betaal je tussen € 300 en € 650. Een gamelaptop kost tussen de € 700 en € 2500. Ter vergelijking: een MacBook (Apple laptop) kost al snel tussen de € 950 en € 2200!

Beste Windows laptop (3x)

Is de beste Windows laptop er één van het merk HP, Lenovo of een ander merk? Dit is niet zo eenvoudig te zeggen. Een en ander hangt namelijk van de vereisten af. Wil je ermee gamen, grafische bewerkingen doen, alleen maar wat rondsurfen of ook films mee kijken? Budget speelt natuurlijk ook mee.

Wanneer je alles bij elkaar optelt kom je uit bij driemaal de beste Windows laptop.

HP laptop met Windows besturingssysteem

Het merk HP staat al decennialang bekend om de hoge kwaliteit apparatuur. Een HP laptop is altijd een goede keuze. Zeer geschikt voor werk, studie maar natuurlijk ook privé. Het Windows besturingssysteem zit er standaard bijgeleverd, en is natuurlijk ook al geïnstalleerd. Dankzij de licentie kun je Windows later opnieuw installeren (mocht dit nodig zijn).

Laptops van het merk HP hebben een indrukwekkende accuduur. Ook is er gekozen voor een krachtige processor met een groot werkgeheugen. Verder is er een goede grafische videokaart aan boord. Ideaal bij het bekijken van films en series maar ook om te gamen. HP is natuurlijk geen gaming merk maar de laptops staan wel hun mannetje.

Voor een HP laptop ben je tussen de € 500 en € 800 kwijt. Hoe groter het scherm en hoe beter de processor, hoe hoger de prijs.

Bekijk HP laptops

Asus laptops

Asus is een merk dat wat voordeliger geprijsd is. De kwaliteit ligt iets lager dan bij HP maar is nog steeds ontzettend goed. De goedkopere modellen zijn geschikt voor het maken van verslagen en presentaties, internetten, social media maar ook voor lichte fotobewerking. De duurdere modellen zijn wat krachtiger en kunnen ook meer taken aan.

Wanneer het budget het toelaat is het aan te raden om voor een ASUS laptop vanaf € 500 te gaan. Dan haal je namelijk een zeer goede Windows laptop in huis. Deze is onder andere geschikt voor de programma’s Photoshop en Illustrator. Dankzij de hoge rekenkracht ook geschikt voor streamen aan het spelen van (lichte) games.

Kortom: ASUS behoort zeker tot de beste Windows laptop. Al helemaal sinds ze de laatste jaren hun kwaliteit sterk verbeterd hebben.

Naar ASUS laptops

MSI gaming laptop

Steeds meer mensen kiezen voor een gaming laptop. Niet alleen geschikt om te gamen maar ook voor het kijken van films en series, foto- en videobewerking, downloaden en uploaden of daytraden (aandelen en cryptocurrency). Een MSI gaming laptop beschikt over ontzettend veel rekenkracht.

Er zit altijd een processor van minimaal Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 in, maar vaak ook een nog grotere processor. In combinatie met een werkgeheugen van minimaal 16 GB haal je een echte krachtpatser aan boord. Daar zit ook nog eens het razendsnelle SSD opslag bij.

De NVIDIA GeForce videokaart biedt de beste en meest snelle beelden. Dit maakt deze Windows laptop zo multifunctioneel. De MSI game laptop is misschien niet de allergoedkoopste maar wel de beste Windows laptop. Verkrijgbaar vanaf € 779. De echte pareltjes kosten iets meer dan € 2000.

Bekijk MSI game laptops

Verschil Windows en Chromebook

Vooral scholieren en studenten maken gebruik van een Chromebook. Er is een duidelijk verschil tussen Windows en Chromebook. Alle Chromebooks draaien op het Google besturingssysteem en werken middels online opslag (cloud). Hierdoor is er weinig schijfruimte aanwezig. Eigenlijk is een Chromebook het goedkope alternatief voor een Windows laptop.

Met een Windows laptop heb je meer mogelijkheden. Je hebt keuze uit veel software en hardware, iets dat met een Chromebook nagenoeg niet kan. Een Windows laptop is over het algemeen ook krachtiger, zeer geschikt voor intensievere taken.

Welke besturingssystemen zijn er voor laptops?

Je denkt erover om voor de beste Windows laptop te gaan. Maar wist je dat er ook nog andere besturingssystemen voor laptops zijn? Dit zijn de drie bekendste besturingssystemen:

  • Windows van Microsoft
  • Linux (open-source besturingssysteem)
  • Mac OS van Apple

In principe is het niet mogelijk om het Mac OS besturingssysteem op een Windows laptop installeren. Dit komt omdat Apple dit geblokkeerd heeft. Je zou ook geen Windows kunnen installeren op een Chromebook. Maar via verschillende omwegen is dit wel allemaal mogelijk. Wanneer je fan bent van het Windows besturingssysteem, kun je beter een legale Windows laptop kopen. Dan weet je zeker dat hij perfect werkt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Windows laptop
Schuiven naar boven