Beste boxspring met tv-lift

Bijgewerkt: 22 februari 2022

Comfortabel slapen doe je op een boxspring. Hiermee ervaar je een echt hotelgevoel. Maar wanneer je het helemaal goed aan wil pakken, ga je voor de beste boxspring met tv-lift. Vanuit je comfortabele bed kijk je de leukste films, series en tv-programma’s. Wanneer je klaar bent verdwijnt de tv weer automatisch, zodat hij nooit in de weg staat.

Voordelen van een boxspring

Twijfel je nog tussen een boxspring en een normaal bed? Het verschil zit hem voornamelijk in de opbouw. Een boxspring is opgebouwd uit twee dikke matrassen die bovenop elkaar liggen. Dit geeft een comfortabele en goede ondersteuning.

Een bed bestaat uit een bedbodem en een los matras. Ook dit geeft een prima ondersteuning, maar ligt minder comfortabel. Daarom kom je boxsprings ook voornamelijk in duurdere hotels tegen.

De betere boxsprings geven niet alleen optimale ondersteuning maar ook een comfortabel ligcomfort. Optioneel is deze ook nog eens elektrisch verstelbaar. Bovendien heeft dit type bed een zeer luxe uitstraling.

Beste boxspring met tv-lift

Ga je voor extra luxe in de slaapkamer? Kies dan voor de beste boxspring met tv-lift. Hierbij is een metalen frame met liftmechanisme aan het voeteinde van het bed ingebouwd. Het tv scherm wordt middels een motor naar boven of beneden verplaatst. Na het tv kijken schuift het toestel eenvoudig naar beneden zodat het niet meer zichtbaar is.

Het is niet zo dat een boxspring met tv-lift gelijk een stuk duurder is. Over het algemeen valt dit wel mee. De betere modellen zijn verkrijgbaar vanaf € 1600.

Bekijk boxsprings met tv-lift

De merken en modellen

Via de link hierboven kom je bij de beste boxspring met tv-lift uit. Het zal je direct opvallen dat er verschillende merken en modellen verkrijgbaar zijn. Waar moet je voor kiezen? Het merk Spectra is erg goed, verkrijgbaar vanaf ongeveer € 1750 (bed van 180 cm breed). Je ontvangt dan een boxspring met pocketveringmataras, dit zorgt voor een perfecte ondersteuning van de verschillende lichaamsdelen.

Verder komen er nog wat andere merken voorbij, waarbij je tussen de € 2000 en € 3000 voor een goede boxspring compleet met tv liftmechanisme betaalt.

Het bijzondere is de aanwezigheid van de tv-lift. Het voeteneinde is breder dan normaal, en kent ook een lichte verhoging. Binnen is een liftmechanisme aanwezig. Middels de afstandsbediening bepaal je of de lift omhoog komt of weer omlaag gaat. De meeste boxsprings met tv-lift zijn geschikt voor platte televisies met een schermgrootte van 32 inch.

Een losse tv-lift

Het is ook mogelijk om een losse tv-lift te bestellen. Deze monteer je in of aan het voeteneinde van het bed., maar bijvoorbeeld ook in een kast. Ideaal wanneer je een ander ontwerp in gedachten had. De losse tv-lift is geschikt voor een boxspring, normaal bed, in de woonkamer, kantoor of op andere plekken. De prijs ligt tussen de € 250 en € 350. Enkele modellen zijn wat duurder.

Naar losse tv-liften

Boxspring met tv-lift: IKEA, Beter Bed of Auping

Je komt steeds vaker de boxspring met tv-lift tegen. Deze is ook bij de goedkope woonwinkel IKEA verkrijgbaar, maar Beter Bed heeft hem ook. Daarnaast heb je het luxe merk Auping. Er zit veel prijsverschil tussen deze winkels of aanbieders, maar hoe zit het met de kwaliteit?

Over het algemeen zijn meubels van IKEA goedkoop geproduceerd. De kwaliteit is niet al te hoog, maar dat kun je voor die interessante prijzen ook niet verwachten. Een boxspring met tv-lift van Beter Bed is een betere keuze. Ga je voor het merk Auping dan koop je topkwaliteit maar je bent dan wel een stuk duurder uit. Houd in dit geval rekening met prijzen die beginnen bij € 2600, maar je bent al snel meer dan € 5000 kwijt.

Bepaal eerst het budget

Het vervelende met een boxspring uitkiezen is dat je uiteindelijk meer geld uitgeeft dan je van plan was. Daarom is het goed om vooraf het budget te bepalen. Houd er rekening mee dat je misschien 5% tot 10% duurder uit bent, neem dit in het budget mee. Maar wanneer je budget rond de € 2000 ligt moet je echt niet voor een boxspring van € 6000 gaan.

Het is namelijk niet gezegd dat de allerduurste modellen ook gelijk de beste zijn. Wel zijn de duurdere modellen van een goede kwaliteit en hebben een langere levensduur. Maar of je er ook beter op ligt? Dat hangt niet alleen van de prijs af maar heeft met veel meer dingen te maken.

Het onderstel van de boxspring

Kijk ook goed naar het onderstel. Een pocketvering zorgt voor een optimale ondersteuning waarbij de druk op het lichaam gelijkmatig verdeeld wordt. De bonellvering is wat minder populair omdat het hele matras beweegt wanneer jij je omdraait. De massieve box is relatief goedkoop maar biedt wat minder ondersteuning.

Dan heb je de normale boxspring met tv-lift en die met verstelbare bodem. Hierbij kun je weer kiezen uit handmatige of elektrische verstelbare boxsprings. Hoe meer luxe en comfort je wil hebben, hoe hoger het prijskaartje.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste boxspring met tv-lift
Schuiven naar boven