Voordeel van een boxspring

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Steeds meer mensen doen hun oude bed aan de kant en kiezen voor een boxspring. Dit komt omdat dit type bed een aantal voordelen heeft. Het grootste voordeel is de optimale ondersteuning, daar kunnen veel mensen over meepraten. Natuurlijk zijn er nog veel meer praktische zaken, maar je moet wel weten waar je aan begint.

Wat is beter: een boxspring of normaal bed

Is een boxspring beter of goed voor de rug? In veel gevallen wel. Dit komt door de opbouw van het bed. Feitelijk gaat het om twee ondersteunende matrassen boven op elkaar. Dit zorgt voor een perfecte ondersteuning. Bovenop het boxspring matras plaats je nog een topmatras. Hiermee verhoog je het ligcomfort en bescherm je het eigenlijke matras.

Het is niet zo dat een boxspring altijd beter is voor de rug. Heb je een normaal bed met een goede bodem en een zeer goed matras, dan biedt dit net zo’n goede ondersteuning.

Bekijk de bestverkochte boxsprings

Voordelen van een boxspring

Dat veel mensen voor een boxspring kiezen, dat heeft natuurlijk met de vele voordelen te maken. Benieuwd wat het grootste voordeel van een boxspring is? Dat lees je hieronder. Ook lees je meer over de nadelen, want dat is iets wat veel websites je niet vertellen.

1. Comfortabel slaapsysteem

Een boxspring bestaat feitelijk uit twee stevige matrassen. Hierdoor ontstaat er een dubbele laag aan vering. Nu moet je niet denken dat twee matrassen op elkaar hetzelfde is, want een boxspring heeft een open verenstructuur. Met dit type bed ervaar je zeer goede ondersteuning. Rug- en nekklachten kunnen zomaar tot de verleden tijd horen.

2. Zeer goede ventilatie

Nog een voordeel van een boxspring is de uitstekende ventilatie. Ook dat heeft weer met die open structuur te maken. Zo kan de lucht in het matras goed ventileren. In de nachtelijke uren verlies je een halve liter tot soms wel een liter aan vocht (zweet). Dankzij die goede ventilatie wordt het vocht snel en perfect afgevoerd.

3. Hogere instap (uitstap)

Kom je moeilijk in of uit bed omdat deze eigenlijk te laag is? Bij een boxspring heb je hier geen last van. Het bed is hoger waardoor je heel makkelijk in en uit bed stapt. Ideaal voor senioren, mensen met artrose, reuma of andere lichamelijke klachten. Ook voor grote mensen is dit perfect.

4. Makkelijk opmaken en verschonen

Alweer een voordeel van de boxspring: hij is hoger en heeft hiermee de ideale werkhoogte. Het opmaken op verschonen van het bed is nog nooit zo makkelijk geweest. Je hoeft namelijk niet meer door de knie je of je rug de bergen.

5. Geen harde randen        

Een normaal bed bestaat altijd uit een bedombouw. Dit betekent dat er harde randen aanwezig zijn. Een boxspring heeft dit niet. Je hoeft niet over een rand te stappen en je kunt je hier ook niet aan stoten. Bbovendien heb je tijdens het opmaken op verschonen van het bed ook geen last van die vervelende rand.

6. Voor alle type slapers

Buikslapers hebben vaak een extra stevig matras nodig. Terwijl een rug- of zijslaper weer een ander matras nodig heeft. Een boxspring is voor alle type slapers. Of je nu op je rug, zij buigt slaapt: je lichaam wordt goed ondersteund.

7. Mooi design

Het laatste voordeel van de boxspring: hij heeft altijd een mooi en strak design. Daarom kom je de boxspring vaak in luxe hotelkamers tegen. Maar ook bij mensen die van luxe en comfort houden.

Nadelen van een boxspring

Een boxspring heeft weinig nadelen. Het grootste nadeel is de prijs: hij is duurder dan een standaard bed. Een kwalitatief model van 180 cm breed begint bij € 400. Voor topmodellen betaal je € 800 of meer. Wil je er een met verstelbare bodem, dan ben je vaak nog duurder uit.

Een ander klein nadeel is de vering. Voor sommige mensen veert een boxspring te veel. Heb je een kleine slaapkamer, dan ziet een boxspring er al snel te groot uit.

Naar normale bedden

Waarom geen boxspring kiezen

In bepaalde situaties kun je beter een boxspring kiezen. Zowel het matras als de hoofdsteun bestaat uit een stof (textiel). Dit trekt stof en huisstofmijt aan. Heb je een stofallergie, dan kun je beter niet in een boxspring slapen.

Voor hele kleine mensen is een boxspring niet prettig. Het is dan lastig om in en uit bed te komen. Ben je kleiner dan 1,50 meter, bedenk dan of een boxspring wel iets voor jou is. In alle andere gevallen is dit de perfecte keuze, veel mensen zijn hier hartstikke tevreden over.

           

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Voordeel van een boxspring
Schuiven naar boven