De 5 beste matrassen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Je komt op het internet heel wat lijstjes tegen, maar de 5 beste matrassen moet je zeker even doornemen. Misschien ben je helemaal niet op zoek naar een nieuw matras maar na het lezen van deze lijst weet je dat jouw oude matras echt niet meer kan. Kijk maar snel naar de 5 beste matrassen van dit moment.

Welke matras heb ik nodig?

De 5 beste matrassen bieden een goede ondersteuning, maar welk matras heb ik nodig? Gelukkig is er de matras keuzehulp. Het maakt namelijk veel verschil of je een buikslaper of rugslaper bent, of er sprake is van lichamelijke klachten en wat je lichaamsgewicht is. Daarom vind je hieronder de matraskeuzehulp, gevolgd door de 5 beste matrassen van dit moment.

De afwerklaag

Het is heel belangrijk om naar de afwerklaag te kijken. Je hebt matrassen van koudschuim, traagschuim, latex en nog veel meer. Dit maakt het lastig om een keuze te maken. Bekijk hieronder de specificaties van elk type matras.

 Traagschuim

 • Voor mensen met lichamelijke klachten (drukverlagend)
 • Niet geschikt voor zwaardere mensen
 • Niet geschikt wanneer je ‘s nachts veel zweet
 • Niet geschikt voor buikslapers

Koudschuim

 • Stevige ondersteuning
 • Goede ventilatie
 • Geschikt voor buikslapers (weinig kuilvorming)
 • Perfect aanpassingsvermogen

Polyetherschuim

 • Goedkoop
 • Korte levensduur
 • Niet geschikt voor buikslapers
 • Niet geschikt wanneer je ‘s nachts veel zweet

Latex

 • Geschikt voor alle soorten slapers
 • Voor mensen met lichamelijke klachten
 • Voor mensen met een allergie
 • Duur

Pocketvering

 • Goede ondersteuning van afzonderlijke lichaamsdelen
 • Perfecte ventilatie
 • Lange levensduur
 • Duur

Bonnel binnenvering

 • Goede ventilatie
 • Lange levensduur
 • Goedkoop
 • Niet geschikt voor mensen met lichamelijke klachten

Lichaamsgewicht, postuur en lengte: matras kiezen

Je lichaamsgewicht en postuur spelen mee in de keuze voor het beste matras. Mensen die meer dan 80 kg wegen kiezen bij voorkeur voor een harder matras. Weeg je onder de 80 kg dan past een zacht matras beter bij jou. Bij een breed postuur heb je zeker een matras van minimaal 100 cm breedte nodig. Bij een normaal postuur is een matras van 80 of 90 cm breedte meer dan voldoende.

Let ook even op de lengte. De meeste mensen komen goed weg met een matras van 2 m lang. Maar wanneer je langer bent dan 1,85 m dan heb je een matras met een lengte van zeker 2,10 of 2,20 meter nodig.

De 5 beste matrassen

Je weet nu waar je op moet letten bij aankoop van een matras. Benieuwd wat de 5 beste matrassen zijn? Bekijk hieronder welke matrassen als beste verkopen en ook als beste worden beoordeeld.

1. Prince de Luxe – pocketvering met koudschuim

Het beste matras dat zeer positieve beoordelingen van gebruikers ontvangt. Mensen ervaren dat ze niet langer rugpijn hebben dankzij dit matras. Een perfecte ondersteuning voor rugslapers, zijslapers en buikslapers.

Dit matras is 25 cm dik en heeft een toplaag van koudschuim. Dit geeft een stevige ondersteuning en een zeer goede ventilatie. Binnenin pocketvering dat de afzonderlijke lichaamsdelen perfect ondersteunt. Er zijn namelijk 7 comfortzones aanwezig.

Dit matras heeft een afneembare anti allergie tijk. Keuze uit verschillende maten voor een of twee personen. Je hebt ook de keuze uit gemiddeld of stevig (met betrekking tot de hardheid van het matras).

Bekijk Prince de Luxe

2. Mister Sandman – pocketvering met koudschuim

De volgende in het overzicht van de 5 beste matrassen is er ook weer een met pocketvering en een afwerklaag van koudschuim. Dit keer van het merk Sandman. Hij is iets voordeliger geprijsd maar dit komt omdat het matras een dikte heeft van 15 cm.

Geschikt voor alle soorten slapers. Het matras maakt gebruik van 7 zones ondersteuning, waardoor je comfortabel ligt. Het koudschuim is ademend en ventileert goed. De matrashoes van microvezel is wasbaar. Door het matras om te keren verander je de hardheid.

Ook dit matras wordt goed beoordeeld door gebruikers. De voordelige prijs en het hoge comfort spreekt veel mensen aan. Ook weer verkrijgbaar in verschillende maten, vanaf babyledikant tot een groot tweepersoonsbed. Maak ook even een keuze met betrekking tot de hardheid: gemiddeld of stevig.

Naar Mister Sandman

3. Drôme Ideal – Boxspring

Droom jij al heel lang van slapen op een boxspring, net als in een hotel? Dan moet je voor de Drôme Ideal Boxspring gaan. Deze behoort zeker in het overzicht van de 5 beste matrassen thuis. Je slaapt comfortabel zacht en hoger dan op een normaal bed. Het matras is erg veerkrachtig en voor verschillende typen slapers.

Het betreft een boxspring met bonellvering. Er is geen topmatras aanwezig maar het is aan te raden om voor een extra topdekmatras te gaan. Dit is een dun matras dat je bovenop het boxspringmatras legt.

Afhankelijk van het model is deze belastbaar tot ongeveer 120 kg. De Drome Ideal boxspring is in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Bijvoorbeeld zwart, antraciet of bruin. Gebruikers geven deze boxspring een gemiddelde beoordeling van 4,7 van de 5 sterren, wat gewoon ontzettend goed is.

Bekijk Drôme Ideal – Boxspring

4. Sleeptech matrassen

Opvallend is dat de Sleeptech matrassen ook tot de 5 beste matrassen behoren. Een niet zo heel bekend merk maar vanwege de voordelige prijs worden ze veel verkocht. Van Sleeptech is er veel verkrijgbaar maar het meest populaire matras betreft de pocketvering met 7 zones.

Het tweede populaire matrassen van dit merk zijn de toppers, bedoeld om op het boxspringmatras of het huidige matras te leggen. Een topper zorgt voor extra ondersteuning en beschermt je matras. Hiermee verleng je de levensduur van de boxspring of het matras. Dit merk is dan ook zeker een aanrader wanneer je een topdekmatras zoekt.

Naar Sleeptech matrassen

5. Princess matrassen

Een bekend merk wanneer het op goede matrassen aankomt: Princess. Binnen dit merk vind je verschillende soorten matrassen maar ook hoeslakens en dekbedden. Kijk je naar het Princess matras dan doet de boxspring in kunstleder het ontzettend goed. Dit is een compleet bed inclusief matras (boxspring), hoofdbord en voeteneinden.

Het pocketvering matras van dit merk is ook een echte aanrader. Deze heeft namelijk aan beide zijden een dikke afdeklaag van comforta+ schuim. Hierdoor lig je heerlijk comfortabel. Dit matras is geschikt voor alle typen slapers en heeft een hoogte van 18 cm.

Het merk Princess ontvangt altijd goede beoordelingen van gebruikers. Hiermee is het een absolute aanrader.

Bekijk Princess matrassen

Conclusie de 5 beste matrassen

Je mist in het overzicht de 5 beste matrassen vast het Emma 02 matras, dat door de consumentenbond met een 7,7 werd beoordeeld. Dit is zeker niet de allerhoogste beoordeling maar het matras kreeg wel de titel ‘beste uit de test’. Waarom het Emma matras niet in dit overzicht staat komt omdat het gewoon niet goed verkoopt.

Voor het Emma 02 matras met een afmeting van 160 x 200 cm betaal je meer dan € 600. Voor veel mensen is dit onbetaalbaar.

Bekijk Emma 02 matras

Mocht je het budget ervoor hebben dan is het Emma matras zeker een aanrader.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De 5 beste matrassen
Schuiven naar boven