Beste babyspeelgoed 2022| baby van 0 – 12 maanden

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Je kleintje zoekt veel uitdaging. Baby speelgoed helpt je kindje zich te ontwikkelen. Wat is het beste babyspeelgoed 2022? Ontdek het leukste stimulerend speelgoed voor baby  van 3 maanden, 6 maanden en ouder. Gelet op veiligheid, prijs en wat het product te bieden heeft.

Welk speelgoed voor je baby?

Babyspeelgoed moet goed passen bij de ontwikkelingsfasen van het kind. Daarnaast is speelgoed ook nog eens belangrijk, het stimuleert de fantasie en motoriek. Voor baby’s tot 1 jaar kun je speelgoed in drie verschillende ontwikkelingsfasen indelen:

  • 0 – 3 maanden: een knuffeltje, muziekdoosje, spiegeltje, bewegende muziekmobiel, rammelaar en babygym
  • 3 – 6 maanden: babyboekje, rammelaar, knuffeltje, bijtspeeltjes, babygym, muziekmobiel, grote gekleurde voorwerpen
  • 6 – 12 maanden: stapelspeelgoed, grote blokken, draaibal, kiekeboe knuffel, babywalker

Het beste babyspeelgoed sluit perfect aan op de speelbehoeften van jouw kindje.

Wat is veilig speelgoed?

In Nederland is het goed geregeld, babyspeelgoed is goed en veilig. Zo herken je veilig speelgoed voor kinderen tot 1 jaar:

  • Speelgoed is voorzien van het CE-keurmerk
  • Het is onbreekbaar
  • Babyspeelgoed bevat geen scherpe onderdelen
  • Er kunnen geen kleine delen losraken
  • Speelgoed voor baby is groot genoeg
  • Het speelgoed is wasbaar

Staat er op het etiket of de verpakking dat het speelgoed niet geschikt is voor kinderen van 0 tot 3 jaar? Geef het dan zeker niet aan een baby! Er kunnen kleine onderdelen losraken, wat baby’s gemakkelijk in de neus of mond stoppen.

Beste babyspeelgoed 2022

Ieder jaar is er de verkiezing speelgoed van het jaar. In verschillende leeftijdscategorieën wordt speelgoed genomineerd en hier uiteindelijk een winnaar uit gekozen. Genomineerd of winnend speelgoed hoeft niet gelijk het beste voor jouw baby te zijn. Het hangt er namelijk helemaal vanaf wat jouw kindje leuk vindt, waar je eigen voorkeur naar uitgaat en wat natuurlijk je budget is. Ontdek het beste babyspeelgoed.

1. Fisher-Price Leerplezier Game & Leer Controller

6 – 12 maanden

Dit hoort zeker tot het beste babyspeelgoed. Vrolijk gekleurde controller met verschillende activiteiten. Stimuleert de motoriek, de oog-handcoördinatie en het denken. Baby kan de controller betasten en ontdekken. Het jonge kind kan hier heel vaak mee spelen, zonder dat het gaat vervelen. Geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden oud.

Bekijk Fisher-Price Leerplezier Game & Leer Controller

2. VTech Baby Activiteiten Kubus

Vanaf 6 maanden

Zes zijden met knipperende knoppen, geluiden, liedjes en nog veel meer. Baby leert kleuren en geluiden herkennen. De kubus heeft 10 melodietjes en 4 herkenbare gezongen liedjes. De bewegingssensor zorgt voor automatische in-of uitschakeling. Het volume is volledig regelbaar, wat wel zo prettig is.

Naar VTech Baby Activiteiten Kubus

3. VTech baby Walker loopwagen

6 – 12 maanden

De allereerste stapjes maakt baby met de VTech baby walker. Hij/zij leert zo niet alleen lopen maar ook dieren, kleuren en vormen herkennen. Deze loopwagen heeft namelijk een afneembaar activiteitenpaneel. Zo kan baby er ook zittend meespelen. De VTech babywalker is uitgerust met 11 melodietjes, een gezongen liedje en automatische uitschakeling. Dit beste baby speelgoed werkt op twee AA batterijen.

Bekijk VTech loopwagen

4. Skip Hop Treetop Friends Activiteiten Gym

0 – 12 maanden

Geschikt vanaf de geboorte: een super leuke en uitdagende babygym. De zachte speelmat is voorzien van twee speelboog met de leukste speeltjes. Deze speeltjes maken geluid of spelen een muziekje af. Na 10 minuten stopt het muziekje. Deze speelmat is uitwasbaar, wat wel zo hygiënisch is. De Skip Hop Activity stimuleert de motorische ontwikkeling en het probleemoplossend vermogen.

Naar Skip Hop Activiteiten Gym

5. Tomy Lamaze Freddie de vuurvlieg

0 – 6 maanden

Ook dit beste baby speelgoed is geschikt vanaf de geboorte. Deze pluche knuffel stimuleert de motorische ontwikkeling en zet aan tot interactie. Dankzij de vrolijke kleuren en de geluiden is Freddie de vuurvlieg perfect voor de ontwikkeling van het zicht en gehoor.

Met felle kleuren, ritsels, kreukels, een spiegeltje en verschillende stoffen. Er is zelfs een bijtring aanwezig. Dankzij Freddie de vuurvlieg leert baby zich spelenderwijs ontwikkelen.

Bekijk Tomy vuurvlieg

6: VTech baby dieren draaibal

6 – 12 maanden

Nog eentje in het overzicht beste babyspeelgoed. Een interactieve dieren draaibal van VTech. De bal rolt vanzelf en beschikt over verschillende toetsen. Zo leert baby op een leuke manier kleuren, vormen, dieren en cijfers herkennen.

Doordat de bal vanzelf rolt, wordt baby gestimuleerd om te kruipen. De VTech baby dieren draaibal heeft 15 melodietjes en 2 gezongen liedjes. Verder met drie beweegbare dieren en knipperende lichten. Wanneer de draaibal even niet wordt gebruikt, schakelt deze automatisch uit.

Naar VTech dieren draaibal

7. Pluche Beer 100 cm

0 – 12 maanden

De eerste grote vriend van baby mag niet ontbreken in dit rijtje beste baby speelgoed. Deze berenzachte speelkameraad is maar liefst 100 cm groot. Geschikt om uren mee te knuffelen, maar ook leuk als decoratie in de babykamer.

Bekijk de pluche beer

8. Nijntje Kiekeboe

0 – 12 maanden

Welke baby is niet dol op kiekeboe spelletjes? Nijntje kiekeboe heeft magneten in de handjes en ogen. Hierdoor kan Nijntje de handjes voor de ogen houden. Baby kan deze zelf wegtrekken. Dit speelgoed stimuleert vooral de interactie tussen ouder en kind.

Naar Nijntje Kiekeboe

9. Chicco Goedenacht projector

Vanaf 0 maanden

Het beste baby speelgoed waar je baby heerlijk van slaapt. Een magische lamp die betoverende sterren op het plafond projecteert. Met een zacht melodietje valt je baby langzaam in slaap. Deze goedenacht projector heeft verschillende new-age melodieën, natuurgeluiden en klassieke muziek van Bach. Dit product is ook geschikt als nachtlampje. De bijbehorende pop kan er afgehaald worden en is uitwasbaar.

Bekijk de Goedenacht projector

10. Fisher-Price activiteiten zebra

3 – 12 maanden

Met deze activiteiten zebra kan baby zichzelf amuseren. Het ontwikkelt vooral de grove motorische vaardigheden en de zintuigen. Daarnaast wordt baby ontzettend nieuwsgierig van alle geluiden en vrolijke kleuren. Deze zebra is dankzij de zuignap gemakkelijk aan de tafel te bevestigen. Het handvat zal baby graag gebruiken om in te bijten.

Naar Fisher Price zebra

Dit was hem alweer, het overzicht beste babyspeelgoed van dit moment.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste babyspeelgoed 2022| baby van 0 – 12 maanden
Schuiven naar boven