Beste harde matras

Bijgewerkt: 22 februari 2022

Een hard matras ondersteunt de wervelkolom goed. Of dit type matras ook bij je past, dat hangt van je lichaamsbouw en wensen af. Natuurlijk is het belangrijk dat je voor het beste harde matras gaat. Lees de aankooptips goed door maar ook welke hard matras het beste bij je past. Deze aankoop doe je namelijk voor de komende jaren.

Voordelen van een hard matras

Even opletten want een hard matras is niet voor iedereen geschikt. Ervaar je veel klachten aan de rug of schouders, dan is dit type matras zeker niet geschikt. Toch kan een matras met een hoge hardheid goed zijn. Kijk maar eens naar de voordelen van een hard matras:

  • Goede ondersteuning van de wervelkolom
  • Minder pijn in de onderrug
  • Minder last van warmte en zweten

Het beste harde matras

Het is best lastig om een matras te vinden dat ook perfect bij je past. Een matras mag niet te zacht maar zeker ook niet te hard zijn. Waar je voor moet kiezen hangt af van je lichaamsgewicht, lichamelijke klachten, slaaphouding en budget. Maar ook wat je zelf prettig vindt liggen.

Hieronder vind je goede voorbeelden van het beste harde matras. Lees de specificaties door en bekijk of dit type matras ook echt bij je past.

Mister Sandman hard matras

Het merk Mister Sandman staat altijd voor een hoge kwaliteit. De harde matrassen van dit merk zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Zeer geschikt voor rugslapers, buikslapers maar ook voor zijslapers. Eigenlijk voor elk type slaper.

Het hard matras met 7 zones is een echte aanrader. Je lichaam wordt namelijk op verschillende gebieden perfect ondersteund. Hierdoor wordt je zeker uitgerust wakker. Verbeter zelf je slaapcomfort met dit type matras. Verkrijgbaar vanaf € 90 (éénpersoons matras). Hiermee heeft dit merk een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Let op want naast het harde matras van dit merk heb je ook nog het medium & hard model, dit matras is net iets minder hard.

Bekijk Mister Sandman harde matrassen

Emma O2 Matras

Dit merk kwam diverse keren als beste uit de test (oktober 2021, consumentenbond). Dat is natuurlijk niet zomaar want de kwaliteit van dit merk is ontzettend hoog. Het Emma O2 Matras behoort tot het beste harde matras. Het heeft een stevig ligcomfort met een goede ondersteuning.

Het matras bestaat uit verschillende lagen schuim, die passen zich automatisch naar het lichaam aan. Zo krijg je geen last van hinderlijke drukpunten. Oftewel: je wordt uitgerust en als het goed is ook pijnloos wakker. Het matras is geschikt voor buikslapers, rugslapers en zijslapers.

Emma scoort hoog op het gebied van duurzaamheid. Maar ook wanneer het om een goede ondersteuning en een gezonde nachtrust gaat. De tijk is wasbaar op 60 °C, het matras heeft een lange levensduur en je ontvangt ook nog eens 10 jaar garantie. Daarnaast mag je het Emma matras 100 nachten uitproberen (proefslapen).

Dit merk is wel wat duurder geprijsd. Een eenpersoons matras (90 x 200 cm) kost iets meer dan € 300. Maar dan haal je wel het beste harde matras in huis.

Bekijk Emma O2 Matras

Zolang moet je wennen aan een hard matras

Slaap je al enige tijd op een zacht of gemiddeld matras? Dan is het niet zo dat je lichaam direct went aan het slapen op een hard matras. Gemiddeld duurt het tussen de twee en vier weken voordat je lichaam aan het nieuwe matras gewend is geraakt. Zeg dus niet na enkele dagen dat het matras niks voor je is, want dit kun je nog niet weten.

Sommige (duurdere) merken bieden je de mogelijkheid tot proefslapen. Wanneer je tijdens de proefperiode echt niet tevreden bent, dan mag je het matras terugsturen. Vanwege hygiëne zijn hier wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Welk soort matras bij rugklachten?

Vaak wordt geadviseerd om bij rugklachten op een hard matras te leggen. Dit kan helpen, maar niet altijd. Niet alleen de hardheid maar ook het materiaal van het matras speelt een grote rol. Heb je (langdurig) last van rugklachten, kies dan bij voorkeur voor een matras van traagschuim. Enkele modellen hierboven zijn van dit materiaal.

Traagschuim staat ook bekend als NASA schuim. Dit schuim wordt door lichaamswarmte zachter. Wanneer je het indrukt veert het binnen 5 seconden naar zijn oorspronkelijke vorm terug. Het grootste voordeel van traagschuim is dat het drukverlagend werkt. Bij rugklachten is dit heel belangrijk. Dus: bij rugklachten kies je voor een hard matras van traagschuim.

Kijk ook even naar de topper

Het beste harde matras biedt een mooie ondersteuning en ligt comfortabel. Maar je kunt ook nog een extra topper gebruiken. Dit is een dun matras dat je boven op het eigenlijke matras legt. Hiermee bescherm je het hoofdmatras, en je zorgt voor wat extra ondersteuning. Een topper wordt voornamelijk bij boxspring matrassen gebruikt maar kan eigenlijk op elk matras.

Een topper bovenop een zacht matras heeft geen zin, maar wel op een hard matras. Kies in dit geval voor een traagschuim topper.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste harde matras
Schuiven naar boven