Beste matras 2022 – eindelijk lekker slapen

Bijgewerkt: 2 april 2022

Wat is het beste matras van 2022? Prima om gelijk met de deur in huis te vallen. Mocht je nog niet weten maar na 8 tot 10 jaar is je matras echt aan vervanging toe. Toch blijven veel mensen tot wel 20 jaar op een en hetzelfde matras liggen.

Wat voor jou het beste matras is, dat is helemaal afhankelijk van je lichaamslengte, gewicht, slaaphouding maar ook de persoonlijke behoeften. Wel heb je kwalitatief goede en minder goede matrassen. Om je te helpen vind je hieronder de best verkochte matrassen. Deze worden door de Consumentenbond goed beoordeeld maar er zijn ook matrassen die juist door gebruikers zeer goed beoordeeld worden.

De keuze voor een matras

Het is niet zo makkelijk om het beste matras te vinden. Vaak denk je dat het beste matras door de Consumentenbond goed beoordeeld wordt. Maar een en ander hangt ook af van je slaaphouding, hoe lang je bent en hoe zwaar je weegt.

De Consumentenbond beoordeelt matrassen op lichaamsondersteuning, ventilatie en veerkracht. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het nabewegen na omdraaien en natuurlijk de levensduur. In 2019 kwam het 7-zones koudschuim matras Meradiso als beste in het uit de test. Opvallend is dat dit matras bij supermarktketen Lidl te koop is. Het is dus niet zo dat het duurste matras ook gelijk het beste matras is. Nu wordt de keuze er niet makkelijker op.

Misschien wel belangrijk om te weten maar de test van de Consumentenbond is niet helemaal transparant. Er wordt namelijk geen rekening gehouden met individuele kenmerken zoals overmatig zweten of lichamelijke klachten. Ook wordt er getest met een klein testpanel. Daarom is het beter om uit te gaan van gebruikerservaringen. Door een beetje te kijken naar wat anderen van het matras vinden kun je een veel betere inschatting maken.

Beste matras 2022 – vanaf vandaag slaap je heerlijk

Wanneer je op zoek bent naar het beste matras zie je een paar merken altijd naar voren komen. Bijvoorbeeld het Emma matras, weekend dit merk niet? Deze naam is vooral bekend geworden vanwege reclame die je overal voorbij ziet komen. Maar is het ook het beste matras? Niet direct, want er is nog veel meer verkrijgbaar.

Hieronder zie je een overzicht van 5x beste matras. Deze matrassen zijn vele malen beoordeeld door gebruikers. Dit betekent een ruime testgroep, zodat er een duidelijk beeld ontstaat. Daarnaast zijn de beste matrassen geselecteerd op kwaliteit. Bij elk matras staat een duidelijke omschrijving over de afmeting, het binnenmateriaal en de tijk. Ook staat aangegeven voor welk type slaper het matras geschikt is. Let op: alle matrassen zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar.

1. Apollo binnenvering matras

  • Dikte: 18 cm

Het Apollo matras heeft een vulling van Polyurethaan | Schuim | Polyether. Hiermee is het een medium tot stevig matras met een goede ondersteuning. Dankzij de binnenvering is het ook nog eens goed ademend. Voor mensen met lichamelijke klachten ligt dit matras zeer comfortabel. De buitenkant bestaat uit polyester en is geschikt voor mensen met een allergie. Uiteraard is de tijk afneembaar waardoor deze gewassen kan worden. Geschikt voor buik, – rug- en zijslapers met een lichaamsgewicht tot ongeveer 90 kilo.

Naar het Apollo binnenvering matras

Dit matras is in verschillende afmetingen verkrijgbaar. De kleinste maat is 70 x 200 cm. De grootste maat is 160 x 200 cm, het betreft hier een tweepersoons matras. Op deze matrassen mag je 14 dagen proefslapen. Vraag vooraf wel naar de voorwaarden. Het is logisch dat je het matras niet in onhygiënische toestanden terug mag sturen.

2. Trendzzz® Comfort Foam

  • Dikte: 14 cm

Een comfortabel foam matras met een dikte van 14 cm. ideaal voor niet al te zware volwassenen, jongeren of als logeermatras. De kern van polyetherschuim sg25 staat bekend om zijn stevigheid, geschikt voor een lichte belasting. De anti-allergische tijk is afneembaar, wat wel zo hygiënisch is. Het maximaal belastbaar gewicht bedraagt 80 kg, belangrijk om hier rekening mee te houden. Geschikt voor de buikslaper, rugslaper en zijslaper. De fabrikant geeft twee jaar garantie op dit matras.

Bekijk het Trendzzz® Comfort Foam matras

Ook nu weer heb je keuze uit verschillende afmetingen. De beste matrassen van dit merk zijn 14 cm dik. Nogmaals, het zijn geen matrassen voor zwaardere mensen. Je moet dus van tevoren bekijken of dit matras ook bij je situatie past.

3. Emma Matras – 100 nachten proefslapen

  • Dikte: 25 cm

Emma is een zeer bekend merk wanneer het op matrassen aankomt. Het Emma matras behoort dan ook zeker tot het beste matras. De fabrikant geeft maar liefst 10 jaar garantie op dit product. Bovendien mag je 100 nachten proefslapen. Niet tevreden, dan haalt Emma het weer bij je op. Hierbij krijg je het volledige aankoopbedrag terug.

Dit matras heeft een binnenmateriaal van koudschuim, traagschuim en Airgocell®schuim. Deze drie lagen zorgen ervoor dat je zeer comfortabel en ontspannen slaapt. Het geeft precies op de juiste drukpunten veel ondersteuning. Hiermee past het matras zich aan het lichaam aan. Geschikt voor alle type slapers.

De buitenkant bestaat uit vochtregulerend elastisch materiaal. De tijk is afneembaar en mag in de wasmachine.

Naar het Emma matras

Het Emma matras is in mei 2020 als beste getest door de Consumentenbond. Verkrijgbaar in verschillende maten. Houd er rekening mee dat het Emma matras zo populair is dat dit regelmatig is er uitverkocht. Wil je een Emma matras kopen? Dit beste matras is wel duurder geprijsd dan andere merken.

4. Apollo Bonell Matras

  • Dikte: 18 cm

Ook weer van het merk Apollo, een voordelig geprijsd en stevig matras. Geschikt voor personen met een lichaamsgewicht tot 90 kilo. De vulling bestaat uit polyurethaan, schuim en polyether. Dit geeft een goede ondersteuning aan de buikslaper, rugslaper en zijslaper. Dit binnenveringsmatras ventileert ook nog een eens goed. De afneembare tijk is anti-allergisch. Er is geen gebruik gemaakt van schadelijke cfk. Hierdoor is het een duurzaam en milieuvriendelijk matras. In verschillende maten verkrijgbaar, vanaf 70 cm breed tot 180 cm breed.

Voordeel van dit merk is de prijs. Bijvoorbeeld het matras met een afmeting van 90 x 200 cm, dit kost rond de € 95. Hiermee is Apollo het beste matras wanneer het op prijskwaliteit verhouding aankomt. Een absolute aanrader dus. Zie ook de nummer 1 in dit overzicht.

5. Bedworld koudschuim matras

  • Dikte: 18 cm

De laatste uit haat overzicht beste matras. Dit koudschuim matras van Bedworld heeft een hoge veerkracht en ligt hierdoor comfortabel. Bovendien heeft koudschuim ook nog eens een lange levensduur. De open celstructuur zorgt voor een uitstekende ventilatie en is hiermee geschikt voor mensen die last hebben van nachtelijk zweten.

Ben je allergisch aangelegd? Geen probleem, kijk maar eens naar de volgende specificaties. Het 100% anti allergisch matras heeft een afritsbare en wasbare tijk. Geschikt voor alle type slapers op een lattenbodem, spiraalbodem, verstelbare bodem of boxspring. Dit matras wordt vooral goed beoordeeld op zijn prijs-kwaliteitverhouding.

Dit waren ze alweer: de 5 beste matrassen. Op zoek naar een ander matras? Hier vind je een overzicht van alle matrassen van de meest bekende merken als Emma, Beter Bed of Princessdekbedden.

Mag je een matras oprollen?

Je hebt het beste matras gekocht maar deze niet direct nodig. Mag je een matras oprollen? Ja, bij de meeste matrassen mag dit. Oprollen zorgt ervoor dat je het volume verkleint, dit is praktisch bij transport of op slag.

Welk matras mag niet worden opgerold? Een matras met een veerkern mag je nooit oprollen of buigen. Hierdoor verliest het matras zijn stabiliteit. Alle andere soorten matrassen mag je wel oprollen. Denk hierbij aan oud schuim, comfortschuim, latex en waterbedden. Dit laatste natuurlijk alleen wanneer er geen water inzit.

Mag je een matras omdraaien?

Het is belangrijk dat het matras goed ventileert aan een lange levensduur heeft. Daarom is het verstandig om het matras wekelijks om te draaien. Maar dat niet alleen, je kunt het matras ook nog eens keren. Het voeteneinde naar het hoofdeinde toe, dat is keren.

Mag je een matras omdraaien wanneer het op bepaald materiaal aankomt? Sommige matrassen hebben een duidelijke boven en onderkant. Hierbij is de opbouw dus A-symmetrisch. Dit betekent dat je het matras niet kan draaien maar vaak wel kan keren. Bijvoorbeeld een boxspring, dit laat zich moeilijk omdraaien. Een waterbed matras kun je niet omdraaien, maar voor veel andere matrassen zijn er geen beperkingen.

Mag een matras naar het containerpark?

Je matras is aan vervanging toe. Heb je het beste matras al uitgezocht? Dan zit je nog met het oude model in je maag. Mag een matras naar het containerpark? In Nederland mag het oude matras gewoon naar het containerpark of de milieustraat. In België is dit in veel gevallen niet mogelijk.

Kijk bij de afvalscheiding wijzer of een oud matras bij het grof huishoudelijk afval mag. Je kunt het oude matras ook doneren. Bijvoorbeeld aan het Leger des Heils, de kringloopwinkel of Dorcas (hulp en ontwikkeling). Zo geef je het oude matras een tweede ronde en maak je er andere mensen blij mee.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste matras 2022 – eindelijk lekker slapen
Schuiven naar boven