Beste tafelcirkelzaag (2022): beste koop die je kunt doen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een tafelcirkelzaag nodig? Koop niet zomaar de eerste de beste. Er zijn namelijk veel verschillende soorten merken verkrijgbaar, elk met hun eigen kwaliteiten. Daarnaast moet het apparaat ook aan jouw wensen en doelen voldoen. Daarom in dit artikel het overzicht beste tafelcirkelzaag van dit moment.

Een praktische tafelcirkelzaag

Een tafelcirkelzaag zich neemt meer ruimte in beslag dan een gewone cirkelzaag. Voordeel van de tafelcirkelzaag is dat het zaagblad aan de tafel gemonteerd is. Dit maakt het zagen een stuk veiliger, sneller en praktischer. Je kunt vooral heel nauwkeurig werken.

Houd er rekening mee dat je met een tafelcirkelzaag alleen recht kunt zagen, dus geen bochten. Een tafelcirkelzaag kopen? Let dan goed op de panelen of werkbladen en hoe deze ondersteund worden. De betere zaagtafels zijn voorzien van een kantelbaar zaagblad. Hierdoor kun je in een hoek zagen.

Bij aanschaf let je natuurlijk ook op het vermogen: hoe hoger, hoe krachtiger de cirkelzaag. Een juiste werkhoogte is ook belangrijk. Verder is het goed dat de zaagdiepte goed instelbaar is.

Beste tafelcirkelzaag 2022

De beste tafelcirkelzaag is verkrijgbaar voor een bedrag vanaf € 60, maar deze is niet van al te hoge kwaliteit. De betere modellen kosten meer dan € 500. Toch is hier tussenin nog heel veel verkrijgbaar, vaak ook van een zeer goede kwaliteit. Ontdek het hieronder: 5X de beste tafelcirkelzaag.

1. Bosch AdvancedTableCut 52

Deze tafelcirkelzaag is duurder geprijsd maar wel van een uitstekende kwaliteit. Hij beschikt namelijk over een fijn afstelbare lengteaanslag waarbij het zaagblad in hoogte instelbaar is. De zaagdiepte bedraagt 52 mm, hiermee heb je veel mogelijkheden. Deze tafelcirkelzaag gebruik je met zaagbladen van 55 mm. Geschikt voor zacht hout, hard hout, laminaat, parket, WPC terras en plexiglas.

De werktafel is erg solide en stabiel. Hierbij is het werkblad gemaakt van gegoten aluminium. Dit model is geschikt voor het zaaien van hout, glasvezelversterkte platen, plexiglas, kunststof aan andere materialen. Dit product wordt zeer goed beoordeeld door gebruikers, waarbij de hoge kwaliteit bovenaan staat. Deze tafelcirkelzaag voldoet dan ook aan al je verwachtingen.

Naar Bosch AdvancedTableCut 52

2. Proxxon Tafelcirkelzaag KS 230

Ook weer van het merk Proxxon meer dan een voordelig geprijsde tafelcirkelzaag. Dit model heeft een maximaal toerental van 8000  toeren per minuut. De zaagkop is naar een kant kantelbaar waarbij  er 1 zegt dat wordt meegeleverd. De maximale zaagdiepte bedraagt 8 mm.  Dit betekent dat deze niet geschikt is voor dik hout maar wel voor veel verschillende houtsoorten. Hierbij laat deze een mooie zaagsnede zien.

Een zeer goede tafelcirkelzaag voor hobbymatig gebruik of het kleine werk. Hij is vooral compact maar toch van een hoge kwaliteit. Dit apparaat ontvangt goede beoordelingen van 4,4 van de 5 sterren.

Bekijk Proxxon Tafelcirkelzaag KS 230

3. FERM Zaagtafel 800W

Een gemiddelde krachtpatser op het gebied van beste tafelcirkelzagen. Dit model heeft een vermogen van 800 W en is voorzien van meerdere accessoires. Dankzij de stofzuigaansluiting kun je redelijk stofvrij werken. De motor is krachtig waardoor deze ook het wat zwaardere werk aankan. Het spouwmes is zonder gebruik van gereedschap neerlaatbaar, ideaal voor transport en voor verdekte zaagsneden.

Model is voorzien van een aluminium verstekgeleider, parallelgeleider en een duurzame metalenconstructie. Je kunt dus aan van een goede kwaliteit. Er is natuurlijk ook aan veiligheid gedacht. De veiligheidsschakelaar voorkomt ongewenste inschakeling. Maak gebruik van de duwstok en de transparante beschermkap, dit maakt het er allemaal veiliger op.

Dat dit de beste tafelcirkelzaag in zijn soort is zie je ook terug aan de maximale zaagbreedte (parallelgeleider) van 425 mm. Op de haakse geleider bedraagt de maximale materiaalbreedte 165 mm. Hij zaagt met een snelheid van 57 m/s. Lees de specificaties nog even goed door want die kunnen wat afwijken. De kabellengte bedraagt 2 m waardoor je genoeg werkruimte creëert. Een zeer goede tafelcirkelzaag van een uitstekende kwaliteit, echt een aanrader.

Naar FERM Zaagtafel

4. Powerplus POWX07595 2000 watt

Hoe krachtig wil je het hebben? De laatste in het overzicht beste tafelcirkelzaag heeft een vermogen van maar liefst 2000 W. De zaagtafel heeft een werkblad van 563 x 583mm en een hoogte van 820 mm. Natuurlijk is de hoogte van het zaagblad verstelbaar. Er zijn tafelextensies aanwezig waardoor je de tafel in de lengte en breedte uit kunt breiden. Er is ook een afzuigbeveiliging met zuigslang aanwezig, dit zorgt voor een stofarme werkomgeving.

De maximale zaagbladhelling bedraagt 85 mm (links) of 45 mm (rechts). De maximale zaagdiepte is 83 mm (rechts) of 49 mm (schuin). Het maximaal toerental bedraagt 5000 rpm. Natuurlijk is er ook een veiligheidsbepaling aanwezig. Dit is een zeer goede tafelcirkelzaag voor hobbymatig of regelmatig gebruik. Ook gezien de prijs is dit echt een toppertje. Bij bol.com te koop.

5. Einhell TC-TS 2025/2 U Tafelcirkelzaag 2000W (niet leverbaar)

Er is op het gebied van beste tafelcirkelzaag veel verkrijgbaar maar dit model staat toch even in de picture. Dit heeft voornamelijk met de vele mogelijkheden en natuurlijk de prijs te maken. Hij is namelijk niet te duur, gewoon een uitstekende kwaliteit tegen een goede prijs. De Einhell tafelcirkelzaag heeft een krachtig vermogen van 2000 wat. Je kunt er zowel lengtesneden als hoeksneden mee maken. Hierbij is de zaag geschikt voor zowel massief hout als andere materialen. Niet geschikt voor metalen.

Dit model is voorzien van afzuigadapter en heeft een stevig onderstel. Het zakenblad heeft een afmeting van Ø250 x Ø30mm – 24t. het zaagblad is traploos in hoogte aan te passen. Een zeer goed beoordeelde tafelcirkelzaag die helaas niet meer leverbaar is.

Ga je voor de beste tafelcirkelzaag van dit moment? Wanneer je online bestelt heb je het product vaak de volgende dag al in huis. Hierbij heb je 30 dagen bedenktijd, hoe praktisch is dat!

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste tafelcirkelzaag (2022): beste koop die je kunt doen
Schuiven naar boven