Beste tafelcirkelzaag (2021): beste koop die je kunt doen

Een tafelcirkelzaag nodig? Koop niet zomaar de eerste de beste. Er zijn namelijk veel verschillende soorten merken verkrijgbaar, elk met hun eigen kwaliteiten. Daarnaast moet het apparaat ook aan jouw wensen en doelen voldoen. Daarom in dit artikel het overzicht beste tafelcirkelzaag van dit moment.

Een praktische tafelcirkelzaag

Een tafelcirkelzaag zich neemt meer ruimte in beslag dan een gewone cirkelzaag. Voordeel van de tafelcirkelzaag is dat het zaagblad aan de tafel gemonteerd is. Dit maakt het zagen een stuk veiliger, sneller en praktischer. Je kunt vooral heel nauwkeurig werken.

Houd er rekening mee dat je met een tafelcirkelzaag alleen recht kunt zagen, dus geen bochten. Een tafelcirkelzaag kopen? Let dan goed op de panelen of werkbladen en hoe deze ondersteund worden. De betere zaagtafels zijn voorzien van een kantelbaar zaagblad. Hierdoor kun je in een hoek zagen.

Bij aanschaf let je natuurlijk ook op het vermogen: hoe hoger, hoe krachtiger de cirkelzaag. Een juiste werkhoogte is ook belangrijk. Verder is het goed dat de zaagdiepte goed instelbaar is.

Beste tafelcirkelzaag 2021

De beste tafelcirkelzaag is verkrijgbaar voor een bedrag vanaf € 60, maar deze is niet van al te hoge kwaliteit. De betere modellen kosten meer dan € 500. Toch is hier tussenin nog heel veel verkrijgbaar, vaak ook van een zeer goede kwaliteit. Ontdek het hieronder: 5X de beste tafelcirkelzaag.

1. Einhell TC-TS 2025/2 U Tafelcirkelzaag 2000W

ER is op het gebied van beste tafelcirkelzaag veel verkrijgbaar maar dit model staat toch even in de picture. Dit heeft voornamelijk met de vele mogelijkheden en natuurlijk de prijs te maken. Hij is namelijk niet te duur, gewoon een uitstekende kwaliteit tegen een goede prijs. De Einhell tafelcirkelzaag heeft een krachtig vermogen van 2000 wat. Je kunt er zowel lengtesneden als hoeksneden mee maken. Hierbij is de zaag geschikt voor zowel massief hout als andere materialen. Niet geschikt voor metalen.

Dit model is voorzien van afzuigadapter en heeft een stevig onderstel. Het zakenblad heeft een afmeting van Ø250 x Ø30mm – 24t. het zaagblad is traploos in hoogte aan te passen. Een zeer goed beoordeelde tafelcirkelzaag die door gebruikers beoordeeld wordt met 4,4 van de 5 sterren.

Bekijk Einhell TC-TS 2025/2 U

2. Proxxon Precisie Tafelcirkelzaag Fet

Deze tafelcirkelzaag is duurder geprijsd maar wel van een uitstekende kwaliteit. Hij beschikt namelijk over een fijn afstelbare lengteaanslag waarbij het zaagblad in hoogte instelbaar is. Het zaagblad kun je trouwens tot 45 graden draaien. De zaagdiepte bedraagt 1-22 mm, hiermee heb je veel mogelijkheden. Deze tafelcirkelzaag gebruik je met zaagbladen van 50-85 mm.

De werktafel is erg solide en stabiel. Hierbij is het werkblad gemaakt van gegoten aluminium. Dit model is geschikt voor het zaaien van hout, glasvezelversterkte platen, plexiglas, kunststof aan andere materialen. Dit product wordt zeer goed beoordeeld door gebruikers, waarbij de hoge kwaliteit bovenaan staat. Deze tafelcirkelzaag voldoet dan ook aan al je verwachtingen.

Naar Proxxon Precisie Tafelcirkelzaag Fet

3. Proxxon Tafelcirkelzaag KS 230

Ook weer van het merk Proxxon meer dan een voordelig geprijsde tafelcirkelzaag. Dit model heeft een maximaal toerental van 8000  toeren per minuut. De zaagkop is naar een kant kantelbaar waarbij  er 1 zegt dat wordt meegeleverd. De maximale zaagdiepte bedraagt 8 mm.  Dit betekent dat deze niet geschikt is voor dik hout maar wel voor veel verschillende houtsoorten. Hierbij laat deze een mooie zaagsnede zien.

Een zeer goede tafelcirkelzaag voor hobbymatig gebruik of het kleine werk. Hij is vooral compact maar toch van een hoge kwaliteit. Dit apparaat ontvangt goede beoordelingen van 4,4 van de 5 sterren.

Bekijk Proxxon Tafelcirkelzaag KS 230

4. Metabo TS 216 – Tafelcirkelzaag – 1500 Watt

Een echte krachtpatser op het gebied van beste tafelcirkelzagen. Dit model heeft een vermogen van 1500 W en is voorzien van een uittrekbare tafelbladverbreding. Dankzij de tweepunts spaanafzuiging kun je redelijk stofvrij werken. De motor is ontzettend krachtig waardoor deze ook het zwaardere werk aankan. Het spouwmes is zonder gebruik van gereedschap neerlaatbaar, ideaal voor transport en voor verdekte zaagsneden.

Met behulp van de tandkransgeleiding kun je het zaagblad laten hellen, waardoor je zeer nauwkeurig werkt. Voor de veiligheid is er een snelstop aanwezig waarmee het zaagblad in slechts 3 seconden tot stilstand komt. Na een stroomonderbreking voorkomt de herstartbeveiliging dat de machine automatisch start. Aan alle veiligheidsaspecten is dus gedacht.

Dat dit de beste tafelcirkelzaag in zijn soort is zie je ook terug aan de maximale zaagbreedte (parallelgeleider) van 425 mm. Op de haakse geleider bedraagt de maximale materiaalbreedte 165 mm. Hij zaagt met een snelheid van 57 m/s. De kabellengte bedraagt 3 m waardoor je genoeg werkruimte creëert. Een zeer goede tafelcirkelzaag van een uitstekende kwaliteit, echt een aanrader.

Naar Metabo TS 216

5. Scheppach tafelcirkelzaag 2200 watt

Hoe krachtig wil je het hebben? De laatste in het overzicht beste tafelcirkelzaag heeft een vermogen van maar liefst 2200 W. De zaagtafel heeft een afmeting van 800 X 550 mm en een hoogte van 800 mm. Natuurlijk is de hoogte van het zaagblad verstelbaar. Er zijn tafelextensies aanwezig waardoor je de tafel in de lengte en breedte uit kunt breiden. Er is ook een afzuigbeveiliging met zuigslang aanwezig, dit zorgt voor een stofarme werkomgeving.

De maximale zaagbladhelling bedraagt 90 mm (links) of 45 mm (rechts). De maximale zaagdiepte is 83 mm (rechts) of 49 mm (schuin). Het maximaal toerental bedraagt2800 rpm. Natuurlijk is er ook een veiligheidsbepaling aanwezig.Diet is een zeer goede tafelcirkelzaag voor hobbymatig of regelmatig gebruik. Ook gezien de prijs is dit echt een toppertje.

Bekijk Scheppach tafelcirkelzaag 2200 watt

Ga je voor de beste tafelcirkelzaag van dit moment? Wanneer je online bestelt heb je het product vaak de volgende dag al in huis. Hierbij heb je 30 dagen bedenktijd, hoe praktisch is dat!

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.