Beste logeermatras – gun logés een goede nachtrust

Bijgewerkt: 2 april 2022

Laat een logé nooit op een te dun opblaasbaar matrasje slapen. De kans dat je gast dan nog met plezier aan zijn verblijf terugdenkt is vrij klein. Het beste logeermatras ligt comfortabel en is makkelijk op te bergen. Ideaal voor logés, maar ook om mee te nemen op vakantie.

Viking Choice opvouwbaar matras

  • Verschillende afmetingen
  • Prijs: vanaf € 75

Het beste logeermatras is er een van Viking Choice. Dit merk heeft namelijk zeer luxe opvouwbare matrassen in het assortiment. Bedoeld voor logeetjes, maar ook voor op de camping. Een zeer populair model is het luxe opvouwbare logeermatras met hoofdkussen. Deze heeft een afmeting van 70 x 200 cm. Het matras zelf heeft een dikte van 15 cm, wat zeer luxe is.

Het matras diest twee doelen. Ten eerste als bed, maar gevouwen is het een comfortabele stoel/sofa. De hoge kwaliteit foamvulling is kenmerkend, net als de wasbare hoes (30 °C in de wasmachine).

Een ander populair en goedkoper model is het logeermatras met een dikte van 10 cm, en een breedte van 120 cm. Geschikt voor één tot twee personen. Opgevouwen is dit een mooie bank, die kan gewoon blijven staan. Zoek je liever een compact logeermatras, ga dan voor die met een dikte van 7 cm. Vergis je niet in dit model want hij heeft een stevig ligcomfort en is geschikt voor alle soorten slapers.

Bekijk Viking Choice logeermatrassen

Beautissu logeermatras

  • Compacte logeermatrassen
  • Prijs: vanaf € 45

Een andere zeer goede keuze is het Beautissu logeermatras. Ook nu weer heb je de keuze uit verschillende afmetingen en kleuren. Matrassen van dit merk zijn voorzien van een comfortabele schuimstofvulling. Het ligcomfort is gemiddeld, waardoor het matras geschikt is als logeerbed, campingmatras en reismatras.

Elk model bouw je eenvoudig om tot zitkubus. Natuurlijk heel praktisch voor op de logeerkamer of de camping. Daarnaast is hij compact op te bergen en mee te nemen. Deze matrassen hebben een dikte van 7 cm. Misschien iets minder comfortabel dan voorgaand merk maar ook heel betaalbaar.

Naar Beautissu matrassen

Het opklapbed

  • Op pootjes
  • Prijs: vanaf € 139

Blijft er vaker iemand slapen of wil je meer comfort bieden? Denk dan eens aan een opklapbed. Dit is een verplaatsbaar bed op pootjes, eenvoudig inklapbaar en voorzien van matras. Dankzij het ontwerp van het matras is deze dubbel te vouwen zonder dat dit van invloed is op de kwaliteit.

Een opklapbed zet je makkelijk neer. De logé ervaart bijna het comfort van een echt bed, hoewel het opklapbed wel een lagere instap heeft. Wanneer het bed niet meer gebruikt wordt vouw je hem dubbel en zet je hem tegen de muur. Zo neemt hij heel weinig ruimte in beslag.

Een opklapbed is iets duurder dan een opvouwbaar logeermatras. Je betaalt namelijk niet alleen voor het matras zelf maar ook voor het bed (frame). Dit bed neem je niet mee op vakantie maar dient echt als logeerbed voor kleine ruimtes of wanneer je af en toe bezoek hebt dat blijft slapen.

Bekijk opklapbedden

Wat is een goed logeermatras?

Bij een logeermatras speelt vooral het materiaal een belangrijke rol. Vaak is er gebruik gemaakt van schuimrubber, dit staat ook wel bekend als polyether. Dit materiaal is vrij goedkoop, daardoor het beste logeermatras niet al te duur is. Maar de beste eigenschap van schuimrubber is dat het lichtgewicht is. Hierdoor til je het matras makkelijk op en is het ook makkelijk opvouwbaar.

De levensduur van een schuimrubber matras

Afhankelijk van het gebruik heeft het schuimrubber logeermatras een levensduur die tussen de zes en acht jaar ligt. Hoe vaker je het matras gebruikt, hoe korter de levensduur. Wanneer zware personen op het matras liggen ontstaat er sneller kuilvorming. Daarom is het belangrijk om het matras regelmatig om te keren.

Verleng de levensduur door het matras na gebruik op te vouwen of op te bergen. Hiermee voorkom je dat iedereen over het matras heen loopt, waardoor het telkens indeukt. Verder is het belangrijk dat het logeermatras droog wordt op gevouwen of opgeborgen.

Onderhoud: het schoonmaken

Dankzij de waterafstotende buitenkant is het heel eenvoudig om dit matras schoon te maken. Dit doe je met een vochtige doek, gedrenkt in een sopje van mild schoonmaakmiddel. Denk hierbij aan groene zeep of allesreiniger.

Laat het matras goed drogen voordat je het opvouwt, anders ontstaat er schimmelvorming. Mocht je toch de eerste tekenen van schimmels zien, verwijder deze dan direct met een vochtige doek. Probeer geen agressieve schoonmaakmiddelen toe te passen, dit komt de levensduur van de matras niet ten goede.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste logeermatras – gun logés een goede nachtrust
Schuiven naar boven