Ronde tuintafel kopen – beste model voor de tuin

Bijgewerkt: 2 april 2022

De ridders van de ronde tafel, maar dan met z’n allen in de tuin. De beste ronde tuintafel heeft een goede afmeting en is van een hoge kwaliteit. Bovendien heeft hij ook nog eens een mooie uitstraling. Deze tafel past perfect bij de inrichting van je tuin of terras.

De houten tafel voor in de tuin

  • Prijsindicatie: vanaf € 79

Een van de beste keuzes is de ronde tuintafel van hout. Hierin is er keuze uit verschillende materialen waaronder teak, acacia of steigerhout. Ook zijn er verschillende modellen met betrekking tot de poten of het onderstel te koop. Zoek je de beste ronde tuintafel van hout, kies dan voor een model met een stevig onderstel. Dit bestaat uit zwaar hout of metalen poten.

Teakhout is goed bestand tegen regen en zonlicht. Hiermee maak je altijd een goede keuze. Acacia is een bijzondere houtsoort met een mooie uitstraling. Het is makkelijk schoon te houden en kan goed tegen vocht. Dit is te danken aan het hoge natuurlijke oliegehalte.

Bekijk de verschillende modellen ronde tafels en laat je hierdoor inspireren.

Naar ronde houten tafels

Stevig aluminium

  • Prijsindicatie: vanaf € 100

Zoek je de beste ronde tuintafel die het hele jaar door buiten kan blijven staan? Dan is een model van aluminium aan te raden. Let op want niet alle modellen zijn volledig van aluminium. Sommigen hebben een kunststof tafelblad en aluminiumpoten, een degelijke combinatie. Terwijl andere ronde tafels voorzien zijn van een metalen frame met een inleg van een houten tafelblad. Ook weer een prima keuze.

Heb je een groter budget, denk dan eens na over een tuintafel in gegoten aluminium. Topkwaliteit en een bijzondere uitstraling, daar kun je van op aan. Deze tuintafel is ook nog eens voorzien van een decoratief sjabloon, dat heel subtiel in de tafel zit verwerkt.

Aluminium heeft een aantal interessante voordelen. Het is goed beschermd tegen roestvorming, is onderhoudsvriendelijk en heeft een lange levensduur. Die tuintafel gaat verrassend lang mee.

Bekijk aluminium ronde tuintafels

De kunststof modellen

  • Prijsindicatie: vanaf € 55

In verschillende prijsklassen zijn er ronde tuintafels van kunststof verkrijgbaar. De prijs begint vanaf € 55 en loopt op tot meer dan € 600. Is kunststof de beste ronde tuintafel? Ja, dit materiaal gaat namelijk ontzettend lang mee. Wel moet je even goed kijken wat je aankoopt. De hele goedkope kunststof tafels zijn niet goed beschermd tegen UV-zonlicht. Hierdoor kunnen ze al snel gaan verkleuren. De betere modellen zijn wel uitgerust met deze bescherming, ze blijven dan ook jarenlang mooi.

Kunststof is zeer onderhoudsvriendelijk. Een kwestie van afnemen met een vochtige doek of schoonspuiten en de tafel ziet er weer fris en fruitig uit. Dit materiaal kan ook heel goed tegen regen, sneeuw en wind. Je kunt hem zelfs in de winterperiode buiten laten staan, maar dan wel beschermd onder een speciale hoes.

Een kunststof ronde tuintafel is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en designs. Sommige modellen hebben een houtstructuur, waardoor ze niet van echt te onderscheiden zijn. Een prima keuze wanneer je voor een betaalbare maar toch zeer kwalitatieve ronde tuintafel gaat.

Bekijk kunststof tuintafels (rond)

Voordelen van een ronde tuintafel

Welk model je ook kiest, een ronde tuintafel is altijd de beste keuze. Deze is geschikt voor grote en kleine terrassen. Je bespaart namelijk een hoop ruimte omdat de stoelen ‘rond’ de tafel staan, zonder dat er lastige hoeken aanwezig zijn. Er passen ook veel meer stoelen aan een ronde dan aan een vierkante tafel.

Een ronde tuintafel ziet er ook nog eens sfeervol uit. Plaats hem ergens midden op het terras en zet hier wat planten of bloembakken omheen. Gezelligheid op en top.

Dit is de hoogte van de tafel

De gemiddelde ronde tuintafel heeft een hoogte van 75-80 cm. Kleine personen kiezen liever een lagere tuintafel, ergens tussen de 72 en 75 cm hoog. Terwijl lange personen meer behoefte hebben aan een hoger model. Je komt dan al snel op een hoogte van 78-80 cm uit.

De hoogte van tuintafels is vrij standaard. Heb je een afwijkende hoogte nodig, dan zul je een tafel op maat moeten (laten) maken. Hier gaan wel veel hogere kosten mee gepaard. Een tussenoplossing is de aanschaf van een ronde tuintafel met houten poten. Die kun je goed inkorten (afzagen) of middels extra hout verlengen. Lak alles nog mooi af en het verschil is niet meer zichtbaar.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Ronde tuintafel kopen – beste model voor de tuin
Schuiven naar boven