Beste terrasverwarmer op gas – sfeervol en effectief

Bijgewerkt: 2 april 2022

Tot in de late uurtjes buiten zitten zonder het koud te krijgen. De beste gas terrasverwarmer is je vriend bij de koudere uurtjes. Dit staand model werkt zeer effectief en is ook nog eens verrijdbaar. Verplaats hem van het terras naar de overkapping of berg hem na het seizoen op. Welk merk of model moet je nemen? Bekijk de beste terrasverwarmers die op gas werken.

MaxxGarden Terrasverwarmer

  • Vermogen tot 13.000 W
  • Prijsindicatie: € 149 – € 899

Van het bekende merk MaxxGarden koop je de beste terrasverwarmer op gas. Keuze uit verschillende stijlvolle modellen zoals de klassieke ronde verwarmer, de kubusvorm of de stijlvolle piramide flameheater. Deze staande terrasverwarmers verspreiden maximale warmte.

Breng de sfeer en warmte naar het terras of de tuin. Dankzij MaxxGarden is het voortaan optimaal genieten, ook tijdens de koelere avonden. Afhankelijk van het model heeft deze een vermogen van 7500 tot 13.000 Watt. Ze werken allen volledig op gas, de gasfles is los bij te bestellen (propaangas of butaangas).

Dankzij de elektronische ontsteking is het aanzetten van de terrasverwarmer betrekkelijk eenvoudig. Er is een gasdrukregelaar aanwezig en je maakt gebruik van de traploze instelbaarheid. De meeste van deze verwarmers zijn spatwaterdicht en hierdoor zeer geschikt voor gebruik in de tuin of op het terras.

Bekijk MaxxGarden Terrasverwarmers

Balioutdoors verwarmers op gas

  • Vermogen tot 11.000 W
  • Prijsindicatie: € 219 – € 329

Welke verwarming in overkapping, onder de parasol of op het terras is de beste keuze? De Balioutdoors terrasverwarmer op gas heeft een flink vermogen, waardoor je het gehele terras of de buitenzithoek effectief verwarmt. Het vlammenschouwspel zorgt ook nog eens voor extra gezelligheid.

De modellen beginnen vanaf een vermogen van 7300 W. Met een hoogte van 119 cm en een diameter van 45 cm is dit een compact model met een efficiënt brandersysteem. Liever een groter model? Geen probleem, de lounge terrasverwarmer van 11.000 W is een echte krachtpatser. Hij heeft een hoogte van 182 cm en kan hierdoor een groot terrasverwarmer. Je hoeft hem niet op te tillen want er zit een wieltjes onder, zo verplaats je hem eenvoudig.

De verwarmers van dit merk zijn vooral heel betaalbaar, en dat maakt het zo interessant.

Naar Balioutdoors terrasverwarmers

Best beoordeelde terrasverwarmer

De Patio SLIM terrasheater op gas wordt naast de modellen van MaxxGarden, ook als best beoordeeld. Dit heeft vooral met het moderne en prachtige design te maken. Het past perfect bij de moderne terrasinrichting, onder het afdak of de overkapping. Ook op het dakterras of balkon misstaat deze beauty niet.

Deze verwarmer toont een goede en sfeervolle vlam waarbij de warmte goed verspreid wordt. Geniet elke dag weer van het buitenleven, koud krijgen zal niet zo snel gebeuren. Natuurlijk staat gebruiksgemak ook hoog op de lijst. Met een enkele druk op de knop ontsteek je de vlam. Tussendoor is het mogelijk om de vlam te regelen of direct te doven.

Als laatste is dit model onderhoudsvriendelijk. Dankzij het ontwerp raken de vlammen de raampjes niet aan, en er verschijnt ook geen rook op de ramen. Dit betekent niet alleen ongestoord uitzicht op de vlammen, maar ook het schoonmaken behoort tot de verleden tijd.

De prijs is wel wat hoger (rond de € 700), maar je hebt dan een terrasverwarmer op gas zoals je die niet vaak tegenkomt.

Bekijk Patio SLIM terrasheater

Zo lang doe je met een gasfles voor terrasverwarmer

De beste terrasverwarmer op gas moet natuurlijk lang meegaan. Een propaan gasfles van 20 kg in combinatie met een terrasverwarmer van 10.000 kW gaat gedurende 30 uur mee. Heb je een heater van 3000 kW en een gasfles van 10 kg, dan gaat deze ongeveer 45 uur mee.

Een en ander hangt van het gebruik af. Het maakt verschil of de terrasverwarmer lang achter elkaar brandt of alleen tijdens de kille avontuurtjes. Voor een liter propaangas ben je ongeveer € 0,25 kwijt. Butaangas heeft een vergelijkbare prijs. De grootste kosten zitten hem in het statiegeld van de gasfles.

Het alternatief: een elektrische terrasverwarmer

In plaats van de beste gas terrasverwarmer kun je ook voor een elektrische verwarmer gaan. Het voordeel hiervan is dat je geen gasfles hoeft aan te kopen (of bij te vullen). Afhankelijk van het merk en model zijn deze terrasverwarmers soms goedkoper in aanschaf.

Nadeel is dat je afhankelijk bent van netstroom, en dat er geen mooi vlammenspel aanwezig is. Bovendien wordt de warmte niet zo goed verspreid als bij een gas terrasverwarmer. Bij een groot terras heb je dus zeker meerdere elektrische kachels of verwarmers nodig.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste terrasverwarmer op gas – sfeervol en effectief
Schuiven naar boven