Beste brandstof reiniger – goed voor de motor

Bijgewerkt: 2 april 2022

Een brandstofreiniger is altijd een goed idee. Hiermee verwijder je neerslag in het injectiesysteem, de kleppen en de verbrandingskamer. De beste brandstof reiniger zorgt er dus voor dat de motor efficiënter werkt. In dit artikel vind je de beste reinigers. Lees ook de informatie met betrekking tot het gebruik van dit product door.

Bezinksel in benzinefilter en brandstoftank

Benzine is nooit voor 100% zuiver. Het laat bezinksel in het brandstofsystemen achter. Het gaat dan om neerslag in de vorm van carbonresten, vernis etc. Dit komt in verschillende onderdelen terecht waaronder het injectiesysteem en de injectoren, de verbrandingskamer en de kleppen.

Een vervuilde brandstoftank kan een hoop schade met zich meebrengen. Ook wanneer andere onderdelen vervuild raken merk je dit aan de verminderde prestaties terug. Het is aan te raden om elke 48.000 km, of eerder, gebruik te maken van de beste brandstofreiniger.

Overzicht beste brandstof reiniger

Tecflow is een bekende op het gebied van goede brandstofreinigers. Maar ook Wynns en veel andere merken komen in dit overzicht voorbij.

Tecflow Speed Cleaner

  • Voor benzine en diesel
  • Prijsindicatie: € 18 tot € 22

Een uitstekende keuze is de reiniger van het merk Tecflow. De Speed Cleaner is geschikt voor benzine- en dieselmotoren. Voeg dit product aan de brandstof toe, en het middel doet de rest. De Speed Cleaner is aan te raden bij een hoog olie- of brandstofverbruik, wanneer de motor moeilijk start of slecht stationair draait. Maar ook wanneer je merkt dat het vermogen van de motor afneemt.

Van hetzelfde merk is ook de Clean Up verkrijgbaar, bedoeld voor benzine of diesel. Let hierbij even op de productomschrijving zodat je de juiste variant koopt. De Clean Up is geschikt voor het reinigen en onderhouden van de injectoren, turbo, kleppen, zuiger en andere onderdelen van het brandstofsysteem.

De beste brandstofreiniger is een goedkope oplossing voor het onderhouden van de motor en het brandstofsysteem. Ook belangrijk om de auto door de apk-keuring te laten komen.

Bekijk Teclof Speed Cleaner

Wynns injectie plus cleaner

  • Voor benzine- en dieselmotoren
  • Prijsindicatie: € 15 tot € 18

De injectie plus cleaner van Wynns heeft een vergelijkbare werking. Het reinigt het gehele brandstofsysteem waaronder de injectoren, zuigers en kleppen. Het is toepasbaar bij injectiemotoren die zowel met als zonder katalysator of turbo zijn uitgerust.

Dit product reinigt goed en grondig, daarnaast is het zeer makkelijk in gebruik. Onder andere aan te raden wanneer de motor slechts start of niet zo goed stationair draait. Maar ook wanneer je de verkeerde brandstof hebt getankt, een te hoge uitstoot ervaart of wanneer er condenswater in de tank zit.

Dit product beschermt tegen roest en corrosie en voorkomt dat er neerslag op de kleppen, in de verbrandingskamer of in het inlaatspruitstuk terechtkomt. Daarnaast smeert het de pomp, de cilinders, de verstuivers en de kleppen.

Naar Wynns injectie plus cleaner

Compleet overzicht brandstof reinigers

  • Verschillende merken
  • Prijsindicatie: vanaf € 15

Bovenstaande merken zijn kwalitatief goed. Toch kan het dat je op zoek bent naar een ander merk of type. Hieronder vind je het complete overzicht beste brandstofreinigers die verkrijgbaar zijn.

Bekijk overzicht brandstof reinigers

Dit doet een injectie reiniger

De brandstofreiniger staat ook wel bekend als injectie reiniger. Hij reinigt de verbrandingskamer, de pomp, leidingen, injectoren en de kleppen. Dankzij dit product zal de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen een stuk minder zijn.

Het is de bedoeling om de brandstofreiniger rechtstreeks in de tank te gieten. Doe dit bij voorkeur bij een volle tank. Zo kan het product zich mengen met de brandstof. Het resultaat: de reiniger komt geleidelijk in de motor van de auto terecht.

Hoe vaak het brandstofsysteem reinigen?

Het is echt niet nodig om bij elke tankbeurt de beste brandstof reiniger toe te voegen. Jaarlijks onderhoud is meer dan voldoende. Vaak gebeurt dit tijdens de jaarlijkse onderhoudsbeurt in de garage, maar je kunt dit ook goed zelf doen. Bij problemen is het wel aan te raden om tussendoor nog eens extra te reinigen.

Bedenk dat de vloeistof niet alleen reinigt maar ook preventief werkt. Vergeet dus niet om dit regelmatig toe te passen (1-2 keer per jaar).

Welke benzine reinigt de motor?

De motor en het brandstofsysteem zijn fijngevoelig voor vervuiling. Met schone benzine houd je zowel de motor als het systeem schoner. Helaas is schone benzine vrij prijzig en is dit ook niet zomaar aan de pomp verkrijgbaar. Je ontkomt er dus niet aan om het brandstofsysteem en de motor af en toe van een goed onderhoud te voorzien.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste brandstof reiniger – goed voor de motor
Schuiven naar boven