Poffertjes spuitfles kopen – de beste beslagspuit

Bijgewerkt: 4 april 2022

Voor het klaarmaken van overheerlijke poffertjes heb je een goede poffertjes spuitfles nodig. Met deze beslagspuit doseer je moeiteloos het beslag waardoor het bakken nog makkelijker gaat. De knijpfles is niet alleen handig in gebruik maar ook goed schoon te maken. Veel van deze modellen mogen zelfs in de vaatwasser.

De beste poffertjes spuitfles

Poffertjes maken is niet zo moeilijk, zolang je maar over de juiste materialen beschikt. Dit zijn een goede poffertjespan, een spuitfles en natuurlijk het beslag. Verder een kwastje om de poffertjespan te voorzien van een laagje olie of boter.

Een poffertjes spuitfles is zeker aan te raden. Je verdeelt het beslag zeer nauwkeurig, en ook nog eens zonder te knoeien. Zie hieronder de beste poffertjes spuitflessen. Prijsindicatie: vanaf € 4.

Bekijk poffertjes spuitflessen

Spuitfles kopen: over de kosten

Een poffertjes spuitfles wordt aangeboden onder de naam spuitfles, doseerfles, doseerspuit, knijpfles, beslagspuit of sausfles. Laat je dus niet alleen door de benaming leiden maar kijk of het model ook is wat je bedoelt.

Een poffertjes spuitfles is verkrijgbaar vanaf € 9 per stuk. Wanneer je een setje van twee of meerdere stuks koopt ben je naar verhouding veel goedkoper uit. Je betaalt dan vanaf € 4 per fles.

Poffertjesfles: zo gebruik je hem

Maak eerst het beslag aan. Zorg dat dit een glad beslag is, er mogen dus geen klonters aanwezig zijn. Krijg je klontertjes er niet uit? Zet een vergiet bovenop een beslagkom en giet het beslag hier doorheen. Wat overblijft is een mooie glad beslag.

Vul de poffertjes fles met het beslag. Draai de hals op de fles en haal eventueel het dopje ervan af. Verhit een poffertjespan en doe hier wat olie of boter in. Gebruik het kwastje om de olie of de boter goed te verdelen. Het is vooral belangrijk dat de holtes in de pan goed ingevet zijn.

Neem de poffertjes fles erbij en giet wat beslag in elke holte. Doe dit niet tot aan de rand maar net iets eronder. Het beslag zet tijdens het bakken namelijk wat uit.

De beslagfles in de vaatwasser of met de hand afwassen

Het is belangrijk dat je de poffertjes spuitfles (beslagfles) na elk gebruik goed schoonmaakt. Omspoelen onder de warme kraan is onvoldoende. Afhankelijk van het materiaal mag de spuitfles in de vaatwasser. Dit staat altijd duidelijk bij het product aangegeven. Is het onduidelijk of de fles in de vaatwasser kan? Was deze dan op een lage temperatuur, bijvoorbeeld het glazenspoelprogramma.

Bij het afwassen met de hand merk je dat er soms wat beslag in de fles achterblijft. Gebruik een flessenborstel, hiermee bereik je de moeilijk te bereiken plaatsen.

Naar flessenborstels

Na het afwassen spoel je de fles altijd even goed na. Er mag geen zeepsop in de spuitfles of in de schenktuit aanwezig blijven.

De fles na het afwassen altijd goed te laten drogen voordat je de dop erop draait. Omdat het drogen middels een theedoek lastig is, kun je de spuitfles het beste op het aanrecht neerzetten. Na enkele uren is deze volledig droog van binnen.

Doseerfles in de keuken: ook voor andere baksels

Een poffertjes spuitfles is multifunctioneel in gebruik. Gebruikt hem niet alleen voor het doseren van poffertjesbeslag maar ook voor kleine flensjes (3-in-de-pan) en het garneren op taart en gebak. Denk hierbij aan slagroom of garnering. Niet voor niets is de doseerfles zo populair. Zorg dus altijd dat je er minimaal één in de keuken hebt.

Soms is de spuitfles ook handig voor sauzen. Maak je eigen ketchup, mayonaise, cocktailsaus of iets anders en bewaar dit in de spuitfles. De fles altijd in de koeling plaatsen, zodat de saus langer goed blijft. Let op: deze flessen zijn niet geschikt voor in de vriezer. Wil je saus, beslag of iets anders invriezen? Gebruik hier dan diepvrieszakken, spuitzakken of diepvriesbakjes voor.

De garneerspuit

Ondanks dat een poffertjes spuitfles ook soms als garneerspuit wordt verkocht, is die laatste toch weer wat anders. Een garneerspuit is specifiek bedoeld voor het opspuiten van soesjesdeeg, slagroom, aardappelpuree of taartglazuur. Deze spuit beschikt over verschillende spuitmonden.

Vul deze spuit nooit helemaal maar laat een klein gedeelte over, anders loopt de inhoud over de rand heen. Een garneerspuit mag na gebruik in de vaatwasser. Was je hem met de hand af, let er dan goed op dat al het beslag, slagroom of glazuur weg is. Er wil nog wel eens wat achterblijven, dat uiteindelijk voor schimmelvorming zorgt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Poffertjes spuitfles kopen – de beste beslagspuit
Schuiven naar boven