Beste alternatief voor Airpods

Bijgewerkt: 22 februari 2022

Airpods zijn de bekende draadloze oordopjes van Apple. Van een hoge kwaliteit maar helaas ook aan de dure kant. Gelukkig zijn ook andere mogelijkheden. Bekijk het beste alternatief voor Airpods. Je ziet niet alleen goede alternatieven voorbijkomen maar ook wat hier de kwaliteit en de richtprijs van is.

Airpods zijn duur

Wanneer je naar de prijs van Airpods kijkt dan is het wel even schrikken. Zo betaal je voor de Apple Airpods 2 ongeveer € 139. Maar de Airpods Pro moet zelfs meer dan € 200 kosten. Niet iedereen heeft dit budget ter beschikking. Daarom ben je op zoek naar het beste alternatief voor Airpods. Die zijn er gelukkig meer dan voldoende.

Compatibel met Apple apparaten

Het beste alternatief voor Airpods is altijd compatibel met verschillende apparaten. Dit betekent dat je de draadloze oordopjes probleemloos verbindt met de iPhone, iPod, MacBook of Mac computer. De modellen hieronder zijn compatibel met Apple apparaten, maar ook nog eens heel betaalbaar.

Picolet oordopjes

 • Prijs: vanaf € 50
 • Batterijduur: 18-35 uur

De Picolet oordopjes zijn uitermate geschikt voor je iPhone, iPod of een ander Apple apparaat. Je hebt keuze uit verschillende modellen waaronder de Picolet Beat Icons of de Genius. Die laatste zijn wat duurder maar wel beter. De Genius heeft namelijk een batterijduur van 35 uur terwijl de eerder genoemde modellen ruim 18 uur meegaan.

De volledig draadloze oordopjes van dit merk bieden je een prachtige geluidskwaliteit. De meeste omgevingsgeluiden worden geblokkeerd, dit betekent ongestoord van je favoriete audio genieten.

Ook het draagcomfort is meer dan prima. Via de oplaadcase is inzichtelijk hoe vol de accu van de oordopjes is. Vanwege de lage aanschafprijs en de mooie kwaliteit is dit zeker het beste alternatief voor Airpods.

Bekijk Picolet oordopjes

Ture Wireless Stereo oordopjes

 • Prijs: vanaf € 34
 • Batterijduur: 10-24 uur

Nog voordeliger zijn de Ture Wireless Stereo oordopjes (TWS). Zeer geschikt voor al je Apple apparaten, waardoor je altijd en overal muziek luistert. Deze draadloze oordopjes zijn ook compatibel met Androidtoestellen waaronder Samsung, Huawei en andere merken. Verkrijgbaar vanaf € 34 dus helemaal niet duur. Hiermee ook nog eens het beste alternatief voor Airpods.

Hoe zit het met de batterijkwaliteit? De batterijduur is niet zo lang en ligt ergens tussen de 10 en 24 uur. Maar voor de meeste mensen is dit prima, je loopt tenslotte toch niet de hele dag met oordopjes rond. Eenmaal per dag of per 2-3 dagen opladen is dus voldoende.

De geluidskwaliteit is goed. De bas klinkt perfect en de rest van de geluiden ook. Dankzij de geïntegreerde microfoon kun je de oordopjes ook gebruiken om mee te bellen. Voorzien van oplaascase waarbij je precies ziet hoe vol de batterij is.

Naar Ture Wireless Stereo oordopjes

Samsung Galaxy Buds

 • Prijs: vanaf € 89
 • Batterijduur: 11 tot 28 uur

Ga je voor het beste alternatief voor Airpods tegen een hoge kwaliteit, dan kom je bij de Samsung Galaxy Buds uit. Dit zijn de welbekende draadloze oordopjes van het merk Samsung. Uiteraard zijn deze oordopjes perfect te combineren met een Samsung smartphone of andere Androidtoestellen. Maar wist je dat ze ook compatibel zijn met een iPhone?

Voordeel van de Samsung Galaxy Buds is dat ze minder kosten. De batterijduur is wel vergelijkbaar met de Airpods en de geluidskwaliteit ook. Houd er wel rekening mee dat de Buds soms minder snel met de iPhone koppelen. Maar wanneer het eenmaal gelukt is geniet je van een uitmuntende geluidskwaliteit. Waarbij de pasvorm van de oordopjes ook nog eens zeer goed is.

De Galaxy Buds Pro beschikt over Noise Cancelling. Omgevingsgeluiden worden onderdrukt waardoor je alleen nog maar focust op de muziek. Maar belangrijke omgevingsgeluiden blijf je uiteraard wel horen. Deze oordopjes zijn ook geschikt om mee te bellen, sporten, reizen of te werken.

Bekijk Samsung Galaxy Buds

Draadloze oordopjes met de iPhone koppelen

Je hebt niet per se Airpods nodig om draadloos muziek vanaf je iPhone te beluisteren. Hierboven heb je de beste alternatieven voor Airpods voorbij zien komen. Hoe moet je draadloze oordopjes met iPhone koppelen? Dit is vrij eenvoudig.

 • Open de instellingen app op de iPhone
 • Scrol omlaag tot aan Bluetooth
 • Zet het vinkje op groen (Bluetooth aanzetten)
 • Zet de draadloze oordopjes aan
 • Wacht tot ze op het scherm van je iPhone verschijnen
 • Tik op de naam van de oordopjes om te koppelen

Controleer de werking van de oordopjes. Soms lukt het niet om ze direct te koppelen en moet je het opnieuw proberen. Het is dan aan te raden om Bluetooth op je iPhone uit te schakelen en weer opnieuw aan te zetten.

Wees er ook zeker van dat de draadloze oordopjes voldoende accucapaciteit hebben. Wanneer het batterijniveau erg laag is dan lukt het ook niet om ze te verbinden met je iPhone. Laad de oordopjes eerst voldoende op, hierna koppel je ze opnieuw. Het opladen doe je door ze in de oplaadcase te leggen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste alternatief voor Airpods
Schuiven naar boven