Verschil tussen Airpods 1 en 2

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Airpods zijn draadloze oordopjes van Apple. De Airpods 1 dateren uit 2016, de tweede generatie werd in 2019 uitgebracht. Wat is het verschil tussen Airpods 1 en 2? Wanneer je de oudere modellen hebt dan moet je zeker eens naar de nieuwe generatie kijken. In deze blogpost ontdek je de belangrijkste verschillen en overeenkomsten.

Een groot succes

Zowel de Airpods 1 als 2 hebben één ding gemeen: ze zijn beiden een groot succes. Alleen is het wel zo dat de tweede generatie oordopjes verder ontwikkeld is. Het succes van Apple is hiermee alleen maar groter geworden.

Even voor de duidelijkheid: de Airpods die je nu in webshops en winkels tegenkomt betreft allemaal de tweede generatie. De oudere versie is bijna niet meer verkrijgbaar. Benieuwd wat ze kosten? Check hieronder de prijs.

Naar Airpods 2

Verschil tussen Airpods 1 en 2: het design

Eerst maar eens beginnen met het zichtbare verschil tussen Airpods 1 en 2, namelijk het design oftewel ontwerp. Opvallend is dat Apple nagenoeg niks aan het design heeft gedaan. De Airpods 2 zien er zo op het eerste oog precies hetzelfde als de eerste versie uit.

Wel is er wat veranderd met betrekking tot de oplaadcase. Die ziet er hetzelfde uit maar werkt toch net even wat anders.

Geen bekabeling meer

De Airpods 2 wordt geleverd met een draadloze oplaadcase. Je hoeft de oplaadcase tijdens het laden van de Airpods niet meer met een stekkertje te verbinden. Hartstikke praktisch want zo kun je ook onderweg de oordopjes opladen.

Natuurlijk moet de oplaadcase af en toe voeding krijgen, anders kan deze dit niet doorgeven aan de oordopjes. De draadloze case verbind je hiervoor met een lighnting-naar-usd kabel en een lichtnetadapter. Steek dit in het stopcontact en de case wordt opgeladen.

Misschien lijkt dit omslachtig maar de Airpods 1 moet je altijd opladen wanneer de case in het stopcontact zit het. Dat is dus het grootste verschil tussen deze twee.

Wist je trouwens dat je een draadloze case koopt voor je Airpods 1? Je hoeft dus niet direct op de tweede generatie over te stappen om toch volledig draadloos op te laden.

Bekijk draadloze oplaadcases

De levensduur van de batterijen

Nog een belangrijk verschil tussen Airpods 1 en 2 is de levensduur van de batterijen. De eerste generatie gaat ongeveer 5 uur mee, hierna moet je de oordopjes opladen. Met tussentijds bijladen geniet je van ongeveer 23 uur luistertijd.

De accu van de Airpods 2 gaat in theorie 5 uur mee, maar de meeste merken dat hij tot wel 5,5 uur mee kan zonder bijladen. In totaal gaan deze oordopjes gedurende 24 uur probleemloos mee, hierna wordt het toch echt wel tijd om ze volledig op te laden.

De gesprekkentijd bedraagt bij de Airpods 1 ongeveer 2 uur en bij de Airpods 2 gemiddeld 3 uur. Dit kan in de praktijk korter of juist langer uitvallen.

Activeren van Siri (spraakgestuurd)

Absoluut nieuw binnen de Airpods 2 is het activeren van de spraakassistent Siri. Houd je handen vrij en zeg “Hey Siri”, waarna je Siri een opdracht geeft.

Let op want Airpods 1 beschikt ook over de Siri-functie alleen moet je dan dubbeltikken op een van de oortjes. Bij Airpods 2 roep je Siri middels het spraakcommando op, dat is het grootste verschil.

Een betere verbinding

Airpods koppel je aan je smartphone of, indien gewenst, aan een ander Bluetooth media apparaat. Dankzij de nieuwste H1 chip in de Airpods 2 leg je nu razendsnel verbinding. Bovendien is die verbinding een stuk beter dan voorheen. Hier kunnen de oordopjes van de Airpods 1 niet aan tippen. Dit is echt een belangrijk verschil die je bij je aankoop mee moet nemen.

Conclusie: de belangrijkste verschillen en overeenkomsten

Kijk je naar de belangrijkste verschillen tussen Airpods 2 en 1 dan is het wel duidelijk: de tweede generatie is beduidend beter. Je kunt altijd en overal draadloos opladen, legt sneller verbinding en je maakt gebruik van Siri middels een spraakopdracht. Zowel bij het afspelen van muziek als bellen geniet je van een wat langere accuduur.

Over de prijs

Natuurlijk is de prijs een verschil tussen deze twee Airpods. De oorspronkelijke Airpods 1 werden bij uitgifte voor € 179 verkocht. De Airpods 2 hadden bij uitgifte ook een verkoopprijs van € 179. De adviesprijs voor verkoop inclusief draadloze oplaadcase bedroeg € 229.

Inmiddels zijn de Apple Airpods 2 goedkoper geworden. Met een reguliere oplaadcase ben je ongeveer € 139 kwijt. Ga je voor de Airpods 2 met draadloze oplaadbare case dan betaal je rond de € 179. Een hartstikke goede prijs.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Verschil tussen Airpods 1 en 2
Schuiven naar boven