Weerbestendige stickers

Bijgewerkt: 18 september 2022

Met weerbestendige stickers voorzie je het raam, de auto, een billboard, container of iets anders van een boodschap. Deze stickers zijn zeer geschikt voor buiten, dit is allemaal te danken aan het speciale beschermfolie. De juiste weerbestendige stickers zijn niet alleen waterbestendig maar kunnen ook prima tegen UV-licht. Bovendien kleven ze uitstekend.

Stickers voor buiten

Je kunt niet zomaar willekeurig wat stickers nemen en deze ergens buiten op plakken. De stickers laten binnen no-time los, verbleken of de inkt loopt door. Wat je nodig hebt zijn stickers voor buiten oftewel: weerbestendige stickers. Deze zijn eenvoudig aan te brengen, hebben een grotere kleefkracht en blijven lange tijd mooi.

Container stickers

De bestverkochte weerbestendige stickers zijn de zogenaamde containerstickers (kliko). Deze plak je op de container waardoor duidelijk is dat hij bij jou hoort. Vaak kiezen mensen voor cijferstickers, corresponderend aan je huisnummer. Zo raak je niet in de war met de container van de buren. Ook leuk: klikostickers van dieren of bloemen.

Bekijk containerstickers

Officieel mag je op de meeste containers geen stickers plakken. Dit komt omdat afvalcontainers eigendom zijn van de gemeenteraad, je hebt ze in bruikleen. Toch doen veel mensen dit, de stickers zijn namelijk weer eenvoudig te verwijderen. Is de kliko geheel van jezelf, dan mag je er stickers op plakken wat je wil.

Muurstickers voor buiten

Met weerbestendige stickers versier je een tuinmuur, schutting, tuinhuisje of iets anders. Deze hechten op verschillende ondergronden waaronder de stenen muur, metaal of hout. Vaak zijn deze stickers wel duurder in aanschaf. Bovendien zijn ze niet overal verkrijgbaar. Meestal gaat het om maatwerk, dit is niet goedkoop.

Wil je het huisnummer aangeven middels muurstickers? Ga dan voor de cijfer containersstickers, die kleven ook op een muur.

Weerbestendige stickers laten maken

Voor zakelijk of privégebruik: weerbestendige stickers laten maken kan altijd. Dit noem je ook wel outdoor stickers. Dit type stickers is zeer goed bestand tegen verschillende weersinvloeden. Of het nu regent, vriest of de zon schijnt: de stickers blijven lang mooi.

Voordeel van outdoor stickers is dat zowel het materiaal als de inkt waterbestendig is. Laat het maar lekker regenen, dat kan geen kwaad. Bovendien verbleken deze stickers niet door UV zonlicht. Waar kun je weerbestendige stickers laten maken? Hiervoor kom je bij een professionele drukkerij uit. Vraag vooraf naar de kosten, want die kunnen soms hoog uitvallen. Vergelijk de prijs met andere aanbieders, zo kom je tot de beste keuze.

Buiten stickers zelf maken

Natuurlijk wil je op het geld besparen. Zelf weerbestendige stickers maken? Dit kan op twee manieren: met je printer of online ontwerpen en laten drukken.

Ga je met je eigen printer aan de slag, dan heb je weerbestendige etiketten nodig. Hierbij is het belangrijk dat de etiketten in je printer passen, neem dus de juiste afmeting (zeker niet te groot).

Naar weerbestendige etiketten

Houd er rekening mee dat normale inkt door de regen door kan lopen. Mogelijk moet je speciale printerinkt kopen. Tip: probeer het eerst met de normale inkt.  Print het ontwerp op een watervast etiket uit en laat je vervolgens wat water overheen lopen. Je komt er dan snel genoeg achter of de inkt watervast is (of niet).

Je hebt ook online programma’s waarbij je de stickers zelf ontwerpt. Vervolgens geef je de drukkerij opdracht om weerbestendige stickers te printen. De kosten hiervoor zijn hoger dan zelf doen. Aan de andere kant weet je dat de kwaliteit goed is.

Stickers bestellen? Hier moet je op letten

Of je nu voor normale of weerbestendige stickers gaat: je bestelt ze online. Wel is het even opletten met de verschillende aanbieders. Er is namelijk een groot verschil tussen de zogenaamde ouddoorstickers of die voor binnen gebruik.

Ook de kwaliteit verschilt per aanbieder. Heb je er een gevonden, kijk dan eerst naar reviews of ervaringen van deze aanbieder. Dit doe je via websites als Trustpilot maar ook door in Google te zoeken. Op zich is het normaal dat een bedrijf wat negatieve reviews krijgt, maar dit moet niet de overhand nemen. Een positieve score van 70% tot 80% is altijd goed. Heeft het bedrijf een positieve score van 95% of hoger. Hier kun je vraagtekens bij zetten, het is best mogelijk dat de positieve reviews zijn ingekocht.

Over de prijs

Wat kosten watervaste stickers? Voor container stickers betaal je tussen de € 4 en € 10 per setje. Watervaste etiketten zijn verkrijgbaar vanaf € 3,50 per velletje. Hoe groter de stickers, hoe hoger de prijs. Weerbestendige stickers laten maken is het duurst, vraag vooraf een prijsopgaaf aan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Weerbestendige stickers
Schuiven naar boven