Dieren muurstickers

Bijgewerkt: 11 september 2022

Met de dieren muurstickers creëer je een opvallende of natuurlijke uitstraling. Ideaal voor de babykamer, kinderkamer maar ook voor de hobbykamer. Je kunt het zelfs in de werkruimte gebruiken. Dieren muurstickers kom je dan ook zeker op kantoren, bij dierenartsen of een kinderdagverblijf tegen. Ontdek wat je allemaal met beestachtige muurstickers kunt doen.

Het idee van muurstickers

Je wilt de muur opvrolijken of de ruimte een andere uitstraling geven. Hier heb je verschillende mogelijkheden toe. Bijvoorbeeld de wanden schilderen of behangen. Wanneer je niet zoveel werk wil verrichten kun je ook gewoon voor dieren muurstickers gaan. Dit laat zich trouwens goed combineren met de muur in een neutrale kleur verven, een wandschildering of een behangetje.

Muurstickers blijven goed kleven op verschillende ondergronden. Let wel een beetje op met wat je koopt. Je hebt namelijk hele goedkope dieren muurstickers die binnen enkele uren van de muur afkomen. Hierna krijg je ze niet meer goed bevestigd. De wat duurdere muurstickers zijn van een zeer goede kwaliteit. Je kunt op de eindstreep beter wat meer uitgeven dan dat je elke week weer iets nieuws moet kopen.

Dieren muurstickers: enkele ideeën en tips

Wil je aan de slag met dieren muurstickers? Hieronder vind je alle mogelijkheden. Lees alles goed door want zo doe je leuke ideeën op. Ook lees je meer over het goed bevestigen van de stickers.

Muursticker Afrikaanse dieren

Erg populair zijn de muurstickers van Afrikaanse dieren. Denk hierbij aan een leeuw, tijger, olifant, neushoorn, giraf, aap, prairiehond of een vogelsoort. Er leven aardig wat dieren in verschillende Afrikaanse landen. Vooral wilde dieren uit Kenia zijn heel herkenbaar.

Bekijk muurstickers van Afrikaanse dieren

Een muursticker van Afrikaanse dieren past binnen het safari thema. Naast muurstickers met deze dieren kun je ook voor wat nepplanten of echte planten gaan. Daarnaast een plankje met Afrikaanse knuffeldieren of houten wanddecoratie. Je maakt de safarikamer helemaal compleet met een afwerking van safarikussentjes, een dekbed of een bijzondere lamp.

Muurstickers dieren jungle

Er is een verschil tussen muurstickers van Afrikaanse dieren of de jungle. Dieren die je in de jungle tegenkomt zijn de gorilla, het luipaard maar ook de bijzondere toekan. Daarnaast verschillende pijlgifkikkers en grote spinnen. In de jungle kom je veel bijzondere vogels tegen, dit soort muurstickers mag dan ook zeker niet bij een junglethema ontbreken.

Wil je de slaapkamer of werkkamer geheel in junglestijl inrichten? Denk dan aan grote planten, klimplanten en lianen. Werk vooral met de kleuren groen en bruin, dit past perfect bij het jungle thema.

De oceaan of onderwaterwereld

Binnen de dieren muurstickers moet je zeker niet de oceaan of onderwaterwereld vergeten. Dit kan van alles zijn, van haaien, orka’s en dolfijnen tot de clownsvis of goudvis. Voor jonge kinderen is Nemo de anemoonvis erg herkenbaar.

Naar muurstickers vissen

Een onderwaterwereld creëren is hartstikke leuk werk. Je hebt er wel veel voor nodig waaronder muurstickers van vissen of zeedieren, misschien wat behang, blauwe verf en natuurlijk knuffels en decoratie van vissen en waterplanten. Denk ook aan nepkoraal, zeesterren of kwallen. Vergeet ook niet de lampen en gordijnen in de kamer geheel in stijl aan te passen.

3D muurstickers dieren

Je hebt ook 3D muurstickers van dieren. Verschil met de andere stickers is dat je met 3D muurstickers voor een levensecht karakter zorgt. De dieren op de 3D muurstickers lijken tot leven te komen. Hierbij kun je denken aan een olifant, leeuw of dinosaurus die vanuit een gat in de muur lijkt te komen. Of een muursticker met een raam waardoor een dier naar binnen kijkt.

Heb je de oceaan of zeedieren als thema? Ook hierin heb je verschillende 3D muurstickers. Het lijkt dan net alsof je via een gat in de muur naar de oceaan kijkt. Maar bijvoorbeeld ook alsof je door een raampje van een boot naar de zeedieren kijkt.

Het aanbrengen van dieren muurstickers

Je kunt dieren muurstickers op vrijwel elke ondergrond aanbrengen. Deze ondergronden zijn mogelijk:

  • Geverfde muur
  • Behang
  • Glas
  • Metaal
  • Hout

Op kaal beton zal een muursticker minder goed hechten. Dit geldt ook voor ondergronden die stoffig, vies of vet zijn. Daarom is het belangrijk om de ondergrond eerst geschikt te maken.

Neem een borstel of bezem en veeg de ondergrond goed schoon. Hiermee verwijder je stof maar ook eventuele spinnenwebben. Bovendien verdwijnen de laatste zandkorrels van de muur. Vervolgens ga je met een vochtig doekje over de muur of wand. Je hoeft de ondergrond niet helemaal nat te maken, zolang hij maar schoon wordt.

Wanneer de muur erg vettig is dan moet je mogelijk een schoonmaakmiddel gebruiken. Wees voorzichtig met het gebruik van ammoniak of citroen, dit maakt de muur ongeschikt voor muurstickers.

De sticker op de muur plakken

Sommige muurstickers van dieren zijn erg eenvoudig. Je hoeft alleen maar het achterste velletje los te halen en je plakt de sticker op de wand. Vaak gaat het om de goedkopere dieren muurstickers die slecht hechten.

Wanneer je een goede muursticker aanschaft dan bestaat deze uit verschillende lagen. Wrijf als eerste over de bovenkant van de sticker. Als het goed is zit er namelijk een dun velletje over de bovenkant, hier wrijf je met een pinpas of iets vlaks overheen. Vervolgens plak je het geheel met tape op de muur.

Nu de linkerkant van de sticker naar rechts toe klappen. Verwijder het onderste vel en knip dit los. Klap het gedeelte nu weer terug naar links. Vervolgens de rechterkant naar links klappen. Je kunt het onderste papier gewoon weghalen. Ook nu weer het teruggeklapte gedeelte op de muur plaatsen. Nog een keer goed over alles heenwrijven en het bovenste dunne velletje langzaam verwijderen.

Bij kleine dieren muurstickers kun je deze handeling in één keer doen dus zonder de helft eerst terug te klappen. Bij grote muurstickers is het aan te raden om dit in gedeeltes te doen.

Wanneer de stickers toch loslaten

Soms komt het voor dat de dieren muurstickers snel loslaten. Wanneer hij eenmaal op de grond valt dan gaat alles aan elkaar plakken. De muursticker is dan onbruikbaar. Het loslaten heeft verschillende oorzaken:

  • Te goedkope muurstickers
  • Stof, vuil of vet op de ondergrond
  • Muursticker niet goed aangedrukt
  • Een vochtige of koude omgeving

Bedenk dus goed waar je dieren muurstickers gaat gebruiken, dit kan achteraf een hoop ellende besparen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Dieren muurstickers
Schuiven naar boven