Kinderkamer roze: zo richt je hem in

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Een kinderkamer in het roze, dat hoeft helemaal niet eentonig te zijn. Je hebt namelijk keuze uit verschillende rozetinten waaronder oudroze, babyroze of pasteltinten. Hierbij maak je gebruik van muurverf of behang, wanddecoratie en natuurlijk aankleding van de kinderkamer. Roze geeft ontzettend veel mogelijkheden, kijk maar eens naar de tips en ideeën.

Roze meidenkamer

Wil je een kinderkamer in het roze, dan is dit vaak als meidenkamer bedoeld. Roze is namelijk een typische meisjeskleur. Dat is niet altijd zo geweest want van oudsher was roze juist voor jongens bedoeld.

Hoe ziet een roze meidenkamer eruit? In ieder geval met roze meubeltjes of accessoires. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je alles in het roze doet, dit wordt ontzettend druk. Daarom moet je een weloverwogen keuze maken tussen aankleding, decoratie en hoe de muren eruit gaan zien.

De wanden (muren) van de kinderkamer

Het start allemaal met de wanden oftewel de muren van de kinderkamer. Roze kan er al snel druk uitzien. Wanneer je toch voor roze behang of verven gaat dan is het heel belangrijk dat je dit bij maximaal twee muren toepast. De andere twee muren geef je een witte of lichte kleur. Je kunt ook voor zwart kiezen maar dan kan een kinderkamer of babykamer wat donker ogen.

Naar roze muurverf

Ga je voor roze behang? Wanneer je een behang met een printje kiest dan kan dit zeker op alle vier de wanden worden toegepast. Dit ziet namelijk minder druk uit, maar alleen wanneer de printjes wat groter zijn.

Je kunt ook de wanden van onderaf tot halverwege verven of behangen. Zo kun je de ene helft van de muur in het roze doen en de bovenste helft in het wit. Dit breekt een beetje en ziet er ook nog eens mooi uit.

Naar roze behang

Als laatste kun je de wanden gewoon wit laten of verven. Je kiest in dit geval dan voor roze muurdecoratie, zie verderop in het artikel. Of je gebruikt een behangrand, ook heel erg leuk en makkelijk te vervangen.

De vloer en het plafond

Het is niet aan te raden om de vloer en het plafond van de kinderkamer in het roze te doen. Kies gewoon voor een houten vloer, laminaat, vinyl of vloerbedekking. Liever geen tegels, dit is eerder bedoeld voor een badkamer, toilet of keuken. In een slaapkamer voelen tegels al snel te hard en koud aan.

Zorg dat de kleur van de vloer matcht met de wanden. Dus zeker geen houten vloer met een roze schijn combineren met felroze muren. Dat kan echt niet. Het plafond maak je bij voorkeur wit, al helemaal wanneer de wanden gekleurd zijn. Hoe donkerder het plafond hoe lager deze lijkt. Bij een zwart plafond lijkt het zelfs alsof je moet bukken.

Meubeltjes in de roze kinderkamer

Het is niet aan te raden om voor roze meubeltjes te gaan, dit gaat al snel vervelen. Bedenk dat je kindje ouder wordt en dan liever een andere kleur heeft. Kies gewoon voor houtkleur, witte, grijze of zwarte meubeltjes. Deze kleuren kun je perfect combineren met roze, groen, rood, geel, blauw of wat je ook wil.

Houd er rekening mee dat een babybedje, commode en kast niet zo heel goedkoop is. Je bent al snel tussen de € 500 en € 2000 kwijt. Daarom nogmaals het advies om alles in een neutrale kleur te kopen. De kinderkamer roze maken doe je middels de wanden, decoratie en verdere aankleding.

Lampen in de babykamer of kinderkamer

Natuurlijk hang je een lamp in het midden van de babykamer of kinderkamer. Deze mag in het wit, roze of een andere kleur zijn. Zorg dat de kleur goed aansluit bij de inrichting van de slaapkamer. Het liefst matcht de lamp met de wanden of de meubeltjes, dit ziet het mooist uit.

Hang je ook een wandlamp op? Bij voorkeur heeft deze hetzelfde design als de centrale lamp in de slaapkamer. Het is soms even zoeken maar veel winkels hebben echt wel bijpassende wandlampen.

Roze muurdecoratie

Op een roze wand of muur moet je zeker geen roze muurdecoratie toepassen. Maar wanneer de wanden wit zijn dan is het wel weer leuk om gebruik te maken van gekleurde muurdecoratie. Denk hierbij aan roze muurstickers, een canvas schilderij, klok, spiegel of wat plankjes.

Bekijk roze muurstickers

Zo zit het met de aankleding

Als laatste heb je nog de aankleding van de kinderkamer. Roze als hoofdkleur kan zeker. Denk maar eens aan een vloerkleedje in het roze, een muziekmobiel of roze knuffels. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar.

Vergeet niet om voor roze beddengoed te gaan, dat maakt het helemaal af. Verder kun je aan een roze bedhemel denken, maar alleen wanneer dit ook bij de inrichting past. Bovendien moet een bedhemel veilig in gebruik zijn, voor hele jonge baby’s is dit nog niet aan te raden.

Wanneer je toch voor roze meubels gaat

Nou vooruit, je hebt nu eenmaal het idee van roze meubels in je hoofd zitten. Helaas is hier niet heel veel in verkrijgbaar. Je hebt beperkte keuze uit een (stapel)bed, roze stoelen of een roze krukje. Maar je hebt ook de kaptafel in het roze, speciaal voor meisjes. Je kunt ook gewoon tussen de artikelen snuffelen en zo ideeën opdoen.

Bekijk roze meubels

Door ideeën op te doen kun je ook bepalen welke kleur roze je het mooiste vindt. Bedenk dat hele felle kleuren snel kunnen gaan vervelen. Wanneer je voor zacht roze kiest dan kan dit jarenlang meegaan. Laat je dus inspireren en bespreek je ideeën met je partner of het kind.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kinderkamer roze: zo richt je hem in
Schuiven naar boven