Beste badkamer reiniger – alles perfect schoon

Bijgewerkt: 18 september 2022

Welke badkamerreiniger gebruik jij? De Consumentenbond heeft de Albert Heijn badkamerreiniger maar ook die van Witte Reus tot beste koop uitgeroepen. Toch is er op het gebied van beste badkamer reiniger nog veel meer verkrijgbaar. Het hangt er namelijk vanaf hoe vuil de badkamer is maar ook welk type vuil je tegenkomt. Kijk maar eens naar het overzicht beste badkamerreinigers.

Zo vaak maak je de badkamer schoon

Wist je dat je de badkamer eenmaal per week moet schoonmaken? Wanneer je hier langer mee wacht dan vormt zich een flinke kalkaanslag. Dit krijg je niet zo eenvoudig weg. Ook urine aanslag in het toilet is een groot probleem.

Daarnaast is een frisse badkamer natuurlijk veel prettiger. Bij een groot huishouden is het nooit verkeerd om dagelijks even een doekje over de wastafel en het toilet te halen. De rest maak je eenmaal per week schoon.

Beste badkamer reiniger

Even tussendoor de badkamer schoonmaken of in  één keer grondig. Dit bepaalt welke reiniger je nodig hebt. Natuurlijk spelen nog meer zaken een rol. Bijvoorbeeld of je natuursteen in de badkamer hebt. En hoeveel kalkaanslag je tegenkomt.

Hieronder een overzicht van de beste badkamer reiniger. Dit overzicht is geselecteerd aan de hand van de best verkochte producten door consumenten. Maar ook beoordelingen van gebruikers. Zo weet je direct welk product het beste is.

GROHE Grohclean Sproeiflacon Reiniger

De beste badkamer reiniger voor kranen en badkamers. Met deze sprayflacon maak je moeiteloos kranen, baden, de douchebak en tegels schoon. Ook geschikt voor keramiek. Je hoeft het alleen maar op het oppervlak te spuiten en even in te laten trekken. Vervolgens met een zachte spons afvegen en met water wegspoelen. Dit product is voor 90% biologisch afbreekbaar.

Deze badkamer reiniger verkoopt blijkbaar zo goed dat hij ook bovenaan in de lijst staat van bestverkochte reinigers. Stevig geprijsd maar je hebt er niet veel van nodig. Bovendien ben je snel klaar, dat scheelt natuurlijk ook weer.

Bekijk GROHE Grohclean Sproeiflacon Reiniger

HG natuursteen badkamer reiniger

Heb je een badkamer met natuursteen? Dan moet je zeker deze beste badkamerreiniger gebruiken. Dit product is namelijk veilig voor marmer en kalkhoudend natuursteen. Het is sterk geconcentreerd en verwijdert hierdoor effectief het meest hardnekkige vuil.

Los een half kopje van deze reiniger in 5 l lauw water op. Dit is goed voor het reinigen van de vloer. Overige oppervlakken reinigen door een paar druppels op een vochtige spons te doen. In dit geval wel naspoelen met schoon water of vochtig afnemen.

Vanwege de prijs een goede koop, want dit merk is normaal gesproken niet de allergoedkoopste. Je weet van HG in ieder geval wel dat het altijd van een goede kwaliteit is.

Naar HG natuursteen reiniger

HG Douche- en Wasbakspray

Ook weer van het merk HG, dit keer een douche- en wasbakspray. Heel praktisch om snel alles schoon te maken. Het gaat hier om een fosfaatvrije reiniger voor dagelijks onderhoud van de wasbak, douchebak, bad, toilet maar ook tegeltjes.

Hiermee verwijder je effectief zeepresten, vet en lichte kalkaanslag. Het is dus niet geschikt voor zeer hevige kalkaanslag. Wanneer je dit product dagelijks gebruikt dan hoef je eigenlijk helemaal niet te boenen.

Bekijk HG douche- en wasbakspray

Nog meer beste badkamer reinigers

Wil je weten wat nog meer de beste badkamerreiniger is? Dit zijn de Blue Wonder kalkreiniger, de Dettol badkamer reiniger en de HG douchecabine reiniger. Je ziet dat de grote merken als beste verkopen. Dit komt omdat ze ook als beste schoonmaken. Merkfabrikanten voegen namelijk betere reinigende ingrediënten toe, terwijl goedkope fabrikanten hierop besparen.

Hoe badkamer schoonmaken?

Met de beste badkamer reiniger heb je nu wel een goed product in huis. Hoe de badkamer schoonmaken? Hieronder enkele tips zodat je badkamer er weer stralend en fris uitziet.

Verwijder eerst de badkamermatjes, deze was je bij voorkeur eenmaal per week uit. Zorg voor reserve matjes, dan hoef je niet te wachten tot de andere droog zijn.

Spuit een bleekmiddel of toiletreiniger onder de randen van de toiletpot en borstel dit goed in.

Breng kalkreiniger aan op materialen waar kalkaanslag op zit en laat dit enkele minuten intrekken.

Neem alles met een sopje met allesreiniger af. Gebruik voor hardnekkige aanslag eventueel een schuurspons. Let wel op met poreuze materialen, hier mag je niet op schuren en ook geen agressieve reinigingsproducten op gebruiken.

Gebruik voor de spiegels Glassex en een zachte doek of wat afwasmiddel, dit laatste werkt ook ontvettend.

Droog alles na met een theedoek, vooral kranen en spiegels. Zo gaat de badkamer blinken.

Als laatste dweil je de vloer. Eventueel van tevoren stofzuigen, dat hangt er vanaf hoeveel troep er op de grond ligt.

Spoel ook nog even het toilet door zodat het bleekmiddel of toiletreiniger weg is.

De voegen schoonmaken

Je zult merken dat de voegen na een tijdje vies worden. Ze krijgen een gele, bruine of zelfs een zwarte kleur. Zodra je zwarte puntjes ziet is dit een teken dat er schimmel aanwezig is. Dit krijg je het beste met chloor weg. Gewoon wat chloor op de zwarte puntjes aanbrengen en een uurtje in laten trekken. De schimmel verdwijnt als sneeuw voor de zon. Hierna goed wegspoelen.

Je kunt eventueel ook gebruik maken van HG Schimmelreiniger. Dit hoef je er alleen maar op te sprayen. Even in laten trekken en je ziet de schimmel vanzelf verdwijnen. Doe dit bijvoorbeeld vlak voordat je gaat douchen, dan kun je hierna alles wegspoelen en sta je in een schone douche.

Succes met het schoonmaken van de badkamer. Vergeet dit niet wekelijks te doen en ruim dagelijks de ergste rommel op. Dan ben je niet meer dan 15-30 minuten per week kwijt. Het resultaat mag er wezen!

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste badkamer reiniger – alles perfect schoon
Schuiven naar boven