Scheerspiegel met zuignap – tips & koopadvies

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een scheerspiegel met zuignap is heel erg praktisch. Je maakt hem namelijk aan de badkamertegeltjes of de bestaande spiegel vast. Maar ook aan andere gladde oppervlakken. Let wel op dat je de juiste spiegel koopt: ze zijn niet allemaal goed te bevestigen. Bovendien speelt de vergroting en eventuele verlichting ook een rol.

Scheerspiegel of make-up spiegel

Een scheerspiegel wordt ook wel onder de naam make-up spiegel verkocht. Toch zijn er wel verschillen tussen deze twee. Zo kan een make-up spiegel in een handzaam formaat zijn, iets dat om te scheren natuurlijk niet zo praktisch is.

Je hebt verschillende soorten scheerspiegels. Hierbij let je op de volgende zaken:

  • Vergroting: een spiegel die het beeld vergroot geeft een beter resultaat.
  • Verstelbaar: niet alle spiegels zijn verstelbaar, waardoor je in een rare hoek staat te scheren.
  • Bevestiging: een zuignap is praktisch maar moet wel stevig zijn. Andere bevestigingen zijn boren/schroeven of gewoon neerzetten.
  • Verlichting: wanneer de scheerspiegel voorzien is van verlichting heb je een beter zicht.

De beste scheerspiegel met zuignap

Wees voorzichtig met de aanschaf van hele goedkope scheerspiegels met zuignap. Op AliExpress bijvoorbeeld, hier vind je veel van dit soort spiegels. De kwaliteit is vaak goed maar de zuignap kan snel loslaten. Hierdoor valt de scheerspiegel telkens naar onder.

Een goede scheerspiegel met zuignap blijft langdurig zitten. Wanneer je erop drukt of tegenaan duwt mag deze niet van zijn plaats komen. Het is belangrijk om te zuignap regelmatig vochtig te maken, dit voorkomt dat hij uitdroogt. Je kunt de zuignap schoonmaken en soepel houden door hem af en toe met een druppeltje afwasmiddel in te wrijven.

Wat is de beste scheerspiegel met zuignap? Hieronder vind je enkele goede modellen.

1. Innovision® Make up spiegel met verlichting en zuignap

Deze scheerspiegel met zuignap is 360° verstelbaar. Dit betekent dat je hem alle kanten op kunt draaien. Hij vergroot 10X, dit is echt meer dan voldoende. De spiegel is ook nog eens voorzien van verlichting. Dit werkt op batterij maar er wordt ook een USB-kabel meegeleverd. Zo kun je de batterij eenvoudig opladen.

Een hele goede scheerspiegel die ook nog eens prima beoordelingen ontvangt. Gebruikers vinden hem super handig. De zuignap werkt uitstekend waardoor hij niet zomaar loskomt. Ook kun je de spiegel eventueel verplaatsen.

Bekijk Innovision® Make up spiegel

2. My Flexible Mirror

De scheerspiegel van My Flexible staat voor een uitstekende kwaliteit. Deze is voorzien van ringverlichting (natuurlijk licht). Ideaal voor het scheren, epileren, huidverzorging of het aanbrengen van mak-up. Dit model is voorzien van een zuignap en wandbevestiging. Hang hem op in de badkamer of douche maar bijvoorbeeld ook op het toilet of in de slaapkamer.

Uiteraard volledig 360° verstelbaar. Hierdoor sta je nooit in een rare hoek te scheren of je huid te verzorgen. Makkelijke bevestiging en dankzij de stevige zuignap blijft hij ook goed hangen. Zelfs wanneer je de spiegel beweegt komt deze niet van zijn plaats.

Naar My Flexible Mirror

3. Melodii spiegel met ringverlichting

Iets voordeliger geprijsd maar nog steeds een goede scheerspiegel met zuignap. Ook deze is voorzien van ringverlichting. De vergroting is x10, iets dat je eigenlijk bij alle scheerspiegels tegenkomt. Je moet ook niet voor een maximale vergroting kiezen, hierdoor moet je dichter bij de spiegel staan.

Om de zuignap te vergrendelen draai je met de klok mee. Wil je de zuignap ontgrendelen en de scheerspiegel los halen, dan draai je juist tegen de klok in. Zo eenvoudig is het. Een prima kwaliteit tegen een prima prijs, hier valt verder niet veel over te zeggen. Geschikt voor hem en voor haar dus jullie kunnen deze spiegel ook nog mooi delen.

Bekijk Melodii spiegel

Scheerspiegel 5X vergrotend

Veel scheerspiegels met zuignap vergroten 10 X. Dit is prima maar kan soms ook lastig zijn. Hoe meer een spiegel vergroot hoe dichterbij je moet staan. Ben je op zoek naar een scheerspiegel 5X vergrotend? Deze vind je niet altijd, veel spiegels vergroten namelijk óf 2X óf 10X. Maar ze zijn er wel hoor, kijk maar eens naar het overzicht hieronder.

Naar scheerspiegel 5X vergrotend

Helaas zijn niet alle scheerspiegels voorzien van een zuignap. Veel modellen moet je gewoon neerzetten. Ze staan dan op een metalen frame of op een standaard. Het nadeel van dit soort spiegels is dat je er ruimte voor moet vrijmaken, bijvoorbeeld op de wasbak, een kast of op het zeepplankje. Een staande scheerspiegel is dus niet altijd even praktisch. Wil je dit probleem voorkomen, ga dan voor een scheerspiegel met zuignap.

Scheerspiegel die niet beslaat

Je komt de douche uit (of het bad) en de spiegels zijn beslagen. Is er een scheerspiegel die niet beslaat? Ja maar deze zijn vrij prijzig. Ze werken namelijk met een verwarming. Ook werken ze niet allemaal even goed. Toch kun je dit probleem heel eenvoudig oplossen.

Een scheerspiegel die niet beslaat doe je zo:

Maak de spiegel schoon en wrijf deze in met scheerschuim. Haal daarna het scheerschuim met een droge doek weg. Het mooie hiervan is dat je er geen vieze strepen van krijgt. Het effect? Je spiegel beslaat niet meer, en het werkt echt! Probeer het zelf maar eens. Het maakt hierbij niet uit welk merk scheerschuim je gebruikt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Scheerspiegel met zuignap – tips & koopadvies
Schuiven naar boven