Smartphone hoesje – de beste keuze

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een smartphone hoesje koop je niet zomaar. Ten eerste moet deze geschikt zijn voor je toestel. Daarnaast zit hier ook veel variatie in. Je hebt leuke smartphone hoesjes, modellen van leder, je kunt zelf telefoon hoesjes maken en nog veel meer. Ga hier maar eens een keuze uit maken. In deze blog alles over het smartphone hoesje. Inclusief wat nuttige (koop)tips.

Dit is een smartphone hoesje

Je smartphone is niet goedkoop, gemiddeld betaal je tussen de € 400 en € 1000. Natuurlijk zijn er ook goedkopere modellen. Hoe dan ook, je wil dat je smartphone lang meegaat. Om het toestel tegen krassen, stoten of valpartijen te beschermen is er het smartphone hoesje.

Het ene smartphonehoesje is het ander niet. Er zijn namelijk verschillende modellen verkrijgbaar, elk met hun voor- en nadelen.

Smartphone hoesje: alle modellen

Let eerst goed op het model smartphone hoesje. Bekijk hieronder de voor- en nadelen van elk model.

Book case: sluit als een boek om je smartphone. Beschermt alle zijden en is ook voorzien van opbergruimte voor pasjes en geld. Deze hoesjes zijn vaak duurder geprijsd en het maakt je smartphone ook een stuk groter.

Back cover: beschermt de achterkant van je toestel (en de zijkanten). Zorgt dat het design van je smartphone behouden blijft. De voorkant is niet beschermd.

Bumper case: biedt aan de zijkanten van je toestel extra bescherming, niet meer en niet minder.

Flip case: lijkt op een book case maar ‘flipt’ naar boven en onderen toe. Heeft vaak ruimte voor een of meerdere pasjes. Compacter model maar soms onpraktisch.

Insteekhoesje: je smartphone gaat in het hoesje en verdwijnt dus helemaal. Goed beschermd maar je moet hem telkens weer uit het hoesje halen.

Beste smartphone hoesje

Ben je ook zo benieuwd wat het beste smartphone hoesje is? Dit is niet zomaar te zeggen. Het hangt er namelijk vanaf wat je zelf prettig vindt. En in welke mate je voor de beste bescherming gaat.

Het beste smartphone hoesje beschermt je toestel aan alle zijden. Dus niet alleen aan de achterkant maar ook aan de zijkanten én de voorkant. Dan kom je al snel op een book case of een flip case uit. Maar ook een insteekhoes is geschikt, hoewel deze vrij onpraktisch is.

Een dun of een dik hoesje

Veel smartphone merken zijn voorzien van beschermend glas aan de voor- en achterkant. Dit is bijvoorbeeld bij de nieuwste iPhones het geval maar ook bij de vlaggenschepen van Samsung en Huawei. Wanneer je een goedkope smartphone hebt dan heeft deze vaak geen beschermend glas.

Wat is er zo bijzonder aan beschermend glas? Dit noem je ook wel Gorilla Glass. Dit soort glas barst niet zo snel. Sommige schermen kunnen zelfs een valpartij perfect overleven. Er ontstaan dan geen scheuren of barsten in het scherm en er breekt ook niks af.

Wanneer je smartphone geen beschermend glas heeft (of matig beschermend), kies dan voor een dik hoesje. Een dun hoesje is alleen geschikt voor smartphones die goed beschermd zijn tegen valpartijen.

Overzicht smartphone hoesjes

Omdat er zoveel verschillende merken smartphone zijn kun je niet zeggen dat he ene hoesje beter is dan het ander. Let erop dat het smartphone hoesje compatibel is met je merk en model smartphone. Zo kun je bijvoorbeeld op smartphone hoesje Samsung zoeken maar je moet ook naar je model kijken. Hieronder een overzicht van bestverkochte smartphone hoesjes.

Smartphone hoesje Samsung

Samsung is een van de bekendste merken op het gebied van smartphones. Het smartphone hoesje Samsung is dan ook erg populair. Hierbij heb je de keuze uit een hoesje voor de Samsung A51, A71 maar ook bijvoorbeeld de S20 of de SE uit 2020. Of een ouder of nieuwer model.

Bekijk smartphone hoesje Samsung

Smartphone hoesje iPhone

Ook Apple smartphones worden goed verkocht. IPhones staan bekend om hun hoge veiligheid en betrouwbaarheid. Een smartphone hoesje iPhone is voor verschillende modellen verkrijgbaar.

Naar smartphone hoesje iPhone

Eigen smartphone hoesje ontwerpen

Wil je een gepersonaliseerd smartphone hoesje? Dan kom je bij een smartphone hoesje ontwerpen uit. Hierbij kies je voor een eigen foto, tekst, logo of afbeelding. Een origineel cadeau voor jezelf of iemand anders.

Een hoesje met koord

Wist je dat er ook veel vraag is naar een smartphone hoesje met koord? Het hoesje is voorzien van een koord of ketting dat je om je nek of schouder hangt. Draag je smartphone als een tasje met je mee. Ideaal tijdens het uitgaan, naar school of werk maar ook tijdens het sporten, fietsen of hardlopen. Bovendien is een smartphone hoesje met koord ook helemaal de trend.

Voor een smartphone hoesje met koord betaal je tussen de € 10 en € 30. Let hierbij goed op de kwaliteit. Het is immers niet de bedoeling dat het koord snel breekt en hierdoor je telefoon op de grond valt.

Bekijk hoesje met koord

Wat je nog moet weten over smartphone hoesjes

Het komt regelmatig voor dat iemand een verkeerd hoesje voor zijn smartphone koopt (of online bestelt). Hoe zat dat ook alweer met ruilen of terugbrengen? Een winkelier mag jou de mogelijkheid geven om het product te ruilen of terug te brengen. Dit is echter geen verplichting van de winkelier. Kijk daarom in de winkel zelf of het hoesje ook goed past.

Bestel je iets online? Dan geldt de 14 dagen zichttermijn. Binnen deze 14 dagen mag je het smartphone hoesje ruilen of retour sturen. Je kunt de gok dus nemen en bestellen, zelfs als achteraf blijkt dat het hoesje niet goed is.

Wanneer het hoesje na aankoop kapot blijkt te zijn dan heb je altijd terecht op teruggave van je geld of een nieuw product.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Smartphone hoesje – de beste keuze
Schuiven naar boven