Beste hartjes wafelijzer

Bijgewerkt: 21 februari 2022

Veel mensen schaffen een normaal wafelijzer aan, maar misschien wil je net iets anders. Met het beste hartjes wafelijzer maak je de lekkerste wafels. Ideaal om je geliefde te verrassen, voor Valentijnsdag of gewoon omdat het leuk is. In dit artikel: het beste wafelijzer met hartjesvorm, de richtprijs en de kwaliteit.

Wafels in de vorm van hartjes

Wafels hebben normaal een vierkante vorm. Een hartjes wafelijzer zorgt ervoor dat je wafels in hartvorm maakt. Leuk voor een romantische date, tijdens een filmavond of gewoon omdat het kan.

Wafels maak je het makkelijkste in een speciaal wafelijzer. In een pan en dan met name in de grillpan is ook mogelijk, maar je krijgt er dan geen mooie vorm in. Een hartjesvorm lukt al helemaal niet met een normale pan.

Dit is het beste hartjes wafelijzer

Op het gebied van hartjes wafelijzer kun je kiezen uit verschillende merken. Een van die bekende merken is Tristar, maar Bestron is ook een goed en voordelig merk. Daarnaast heb je het merk Princess, dat staat voor een hoge kwaliteit. Hieronder vind je driemaal het beste hartjes wafelijzer.

Princess wafelijzer hartjeswafels

Je maakt heel eenvoudig tot vijf wafels tegelijkertijd. Dit kan met het hartjes wafelijzer van het merk Princess. Met een vermogen van 1200 W en een instelbare thermostaat zijn de wafels snel gaar en goudbruin. Er zijn vijf verschillende standen aanwezig, waardoor je zelf het bakproces reguleert.

Uiteraard voorzien van een anti aanbaklaag waardoor de wafels niet aanbakken. Na gebruik spoel je alles onder de kraan af, eventueel in een sopje met afwaswater. De onderdelen mogen niet in de vaatwasser.

De richtprijs ligt rond € 33 dus dat valt ontzettend mee. Al helemaal wanneer je naar de kwaliteit kijkt. Gebruikers zijn tevreden over het eenvoudig gebruik en het makkelijke onderhoud.

Bekijk Princess wafelijzer (hartjes)

Bestron hartjes wafelijzer

Je hebt het merk al heel even voorbij zien komen. Bestron is vooral heel betaalbaar waarbij de kwaliteit ook nog eens goed is. Dit wafelijzer biedt je de mogelijkheid om vijf hartjeswafels tegelijkertijd te bakken. Dankzij de anti aanbaklaag lukken de wafels (bijna) altijd.

Het apparaat heeft een vermogen van 700 W en is hiermee energiezuinig. Dankzij het indicatielampje zie je wanneer hij op temperatuur is. De kabel rol je eenvoudig op en is hiermee ruimtebesparend. Kortom: zeker het beste hartjes wafelijzer, met name dankzij de interessante prijs.

Naar Bestron hartjes wafelijzer

Tristar voor hartvormige wafels

De laatste in het overzicht beste hartjes wafelijzer is er een van het merk Tristar. Ook nu weer maak je vijf hartvormige wafels tegelijkertijd. Dat schiet lekker op! De bakplaten zijn voorzien van een anti aanbaklaag, hiermee kan het niet misgaan. Dit model heeft een vermogen van 700 W dus verbruikt zeker niet te veel stroom.

De behuizing is van roestvrijstaal, dit zorgt voor een moderne en luxe uitstraling. Hij misstaat dus zeker niet op het aanrecht. Dankzij het compacte formaat kun je hem op verschillende manieren opbergen, zowel staand als liggend. Met een aanschafprijs die rond de € 27 ligt ben je ook nog eens voordelig uit.

Bekijk Tristar wafelijzerhartjes

Hoeveel watt moet een goed wafelijzer hebben?

Het Princess wafelijzer heeft een vermogen van 1200 watt terwijl de andere modellen 700 watt hebben. Hoeveel watt is nodig om de wafels te laten lukken? Het minimale vermogen ligt op 700 W. Koop dus zeker geen apparaat met een lager vermogen.

Wafelijzers met een vermogen van 1000 watt (en hoger) zorgen ervoor dat de wafels sneller gaar zijn. Hierdoor hoef je niet lang te wachten op de heerlijk geurende hartjeswafels.

Tip: het wafelijzer omdraaien

Niet iedereen vertelt het erbij maar tijdens het bakken van hartjeswafels moet je het wafelijzer omdraaien. Dit doe je direct nadat je het wafelijzer met deeg gevuld hebt. Door het ijzer te draaien kan het deeg zich beter en mooier verspreiden. Dit is vooral bij een hartjes wafelijzer belangrijk, want zo krijg je de mooiste vorm zonder dat er hoekjes ontbreken.

Het is niet erg wanneer het deeg er langs de zijkanten een beetje uitloopt. Vind je dit hinderlijk, dan kun je die stukjes er gewoon vanaf snijden.

Aantal minuten dat de wafels moeten bakken

Het hartjes wafelijzer zal een temperatuur van ongeveer 200 °C bereiken. Verwarm het apparaat eerst voor. Laat eventueel een druppeltje water op de plaat vallen. Wanneer dit sissend verdampt dan is het wafelijzer heet genoeg.

Bak de wafels goudbruin, dit duurt tussen de 3,5 en 4 minuten. De eerste keer kan dit wat langer duren, bovendien zullen de eerste wafels soms mislukken. Geen probleem, de volgende ronde gaat het gelijk een stuk beter.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste hartjes wafelijzer
Schuiven naar boven