Een buitenhaard – beste uit de test

Bijgewerkt: 30 maart 2022

Gezelligheid in de tuin of op het terras, in welk jaargetijde dan ook. De beste buitenhaard is niet alleen sfeervol maar biedt ook warmte. Dit model staat ook wel bekend als tuinhaard of terrashaard, waarbij je keuze hebt uit verschillende merken. Welke roest niet en heeft een mooi design? Hieronder vind je er een paar.

Verschil tussen buitenhaard en terrashaard

Ken het verschil tussen een buitenhaard een terrashaard. In veel gevallen is een terrashaard elektrisch, en gaat het om een heater. Natuurlijk zijn er ook terrashaarden die in overeenstemming komen met de echte buitenhaard.

Goodlife buitenhaard

  • Prijs: tussen € 499 en € 650

Een zeer mooi en klassiek model is de Goodlife buitenaards. Deze is van RVS (roestvrijstaal). Hij heeft een strak ontwerp en past hierdoor bij elke tuininrichting. Dit model is voorzien van een rookkanaal met regenkap. Hierdoor is hij geschikt voor gebruik onder de overkapping, maar ook op het terras. Hij kan namelijk gewoon in de buitenlucht blijven staan, de extra kap voorkomt inregenen.

Keuze uit verschillende modellen, die allemaal vervaardigd zijn van de beste materialen. Je kunt dan ook vertrouwen op een perfecte kwaliteit. De totale hoogte ligt tussen de 180 en 200 cm. De diameter bedraagt ongeveer 48 cm.

Dankzij de handvaten aan de zijkant verplaats je dit model eenvoudig. Creëer sfeervolle avonden met de beste buitenhaard, waarbij je gebruik maakt van hout als brandstof (alternatieven zijn er ook).

Bekijk Goodlife terrashaard

Relaxdays Tuinhaard

  • Prijs: tussen € 65 en € 165

De buitenhaard oftewel tuinhaard van Relaxdays is compact van afmeting. Hij past dus op elk terras en zelfs op het balkon. Ook deze modellen zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen, waardoor je de haard altijd buiten laat staan. In de winterperiode is het beter om hem af te dekken, zo is hij in het voorjaar weer direct bruikbaar.

Je hebt niet alleen keuze uit het ronde compacte model, maar ook de wat grotere tuinhaard met barbecuerooster. Dit betekent genieten van een knapperend haardvuurtje, óf vlees, vis of groenten roosteren of grillen. Een alleskunner, en dat voor een hele schappelijke prijs.

Liever de beste tuinhaard in een modern design? Ga dan voor het open model in driehoekvorm. Deze heeft een strakke design en valt zeker op. Ideaal om de zwoele zomeravonden sfeervol te maken, maar ook als verwarming in de winter. Zo geniet je alle jaargetijden van de buitenlucht.

Naar Relaxdays tuinhaarden

Kaggels haard voor buiten

  • Prijs: tussen € 349 en € 1350

Ook weer de beste haard voor buiten, dit keer van het merk Kaggels. Geen heel goedkoop merk maar wel van een uitmuntende kwaliteit. Deze buitenhaarden zijn niet alleen voorzien van een stookruimte en opslag voor hout, maar ook van een barbecue en pizzaoven. De duurzame buitenhaard is dus een investering waar je jarenlang plezier van hebt.

Hij wordt standaard geleverd met een vuurvaste steen en natuurlijk het ovencompartiment. Daarnaast is er een barbecuerooster en een afvoerkanaal aanwezig. Een modern maar toch ook weer een klassiek design, waardoor hij overal past.

Bekijk Kaggels haarden voor buiten

Deze terrashaard geeft de meeste warmte af

Er zijn zoveel verschillende haarden verkrijgbaar, vaak is het lastig om een keuze te maken. Welke terrashaard geeft de meeste warmte af? Dat is zeker een houtkachel, de modellen die je hierboven als buitenhaard tegenkomt. Een houtkachel heeft altijd een hoog rendement, en zeker hoger dan andere kachels. Daarnaast zorgt een buitenhaard voor een perfecte sfeer. Het knapperend haardvuur zorgt voor ontspanning en voert je mee naar een andere wereld.

Hier moet je opletten bij een buiten houtkachel

Een buitenhaard brandt op houtblokken, tenzij je voor een andere brandstof kiest. Heb je een buitenhoutkachel, dan moet je goed op de volgende zaken letten:

Het hout dat je gebruikt moet altijd goed droog zijn. Wanneer dit te nat is dan gaat het erg roken. Hier kunnen de buren hinder van ondervinden en zelfs gaan klagen. Bovendien zal nat hout niet zo goed branden als droog hout. Zorg dus voor een droge opslagplek.

Verder moet er een afvoerkanaal oftewel schoorsteenpijp aanwezig zijn. Dit is nodig om de rook op een goede manier af te voeren. Je wilt tenslotte niet dat rook om je heen slaat, waardoor je hier last van krijgt.

De kleinere en open modellen hebben een korte rookpijp of er is helemaal geen afvoerkanaal aanwezig. Dit is ook niet nodig omdat de rook aan alle kanten kan ontsnappen en zich ook goed zal verspreiden. Maar het gesloten model moet dus echt over een afvoerkanaal beschikken. Gelukkig hebben ze dit, zie modellen hierboven.

Welke tuinhaard roest niet?

Voorkom dat je een heel goedkoop of merkloos model aangeschaft, de kans op roest is zeker aanwezig. Het is dus even goed naar de kwaliteit kijken. De eerder genoemde buitenhaarden roesten niet.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Een buitenhaard – beste uit de test
Schuiven naar boven