Luxe badplank – beste keuze voor de badkamer

Bijgewerkt: 30 maart 2022

Wat is de beste badplank die niet alleen comfort biedt me ook een luxe uitstraling heeft? En zijn een aantal mooie modellen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een luxe badplank van bamboe, dit past helemaal binnen het moderne interieur. Of een plank voor de laptop of tablet, volledig verstelbaar.

Badplank van bamboe hout

  • Natuurlijk materiaal
  • Prijs: ongeveer € 29 tot € 39

Bamboe is een duurzaam materiaal. Het groeit snel en het is niet nodig om bij de oogst nieuwe bamboe te planten. De luxe badplank van bamboe is daarom een milieubewuste keuze. Maar dit materiaal heeft ook een mooie natuurlijke uitstraling.

Er zijn verschillende badplanken van dit materiaal verkrijgbaar. Sommigen modellen zijn geschikt als tablethouder of boekenhouder. Andere modellen bieden veel ruimte voor verzorgingsproducten, een hapje en een drankje. De planken zijn uitschuifbaar, vaak variërend van 70 tot 110 cm. Meet de breedte van het bad op en bekijk of de plank hier goed op past.

Bekijk bamboe badplanken

Een zwarte luxe badplank

  • Moderne vormgeving
  • Prijs: ongeveer € 25 tot € 40

De beste luxe badplank heeft een zwarte kleur. Zwart past namelijk overal bij, of je nu een moderne, klassieke of landelijke inrichting hebt. Bovendien heeft zwart een neutrale uitstraling en is ook over 10 of 30 jaar nog mooi.

Vaak is de zwarte badplank van bamboe, hierbij is gebruik gemaakt van een veilige lak. De modellen zijn uitschuifbaar, waardoor hij (bijna) altijd past. Er is voldoende ruimte aanwezig voor het plaatsen van zeep en shampoo, een boek of een drankje. Een aantal van deze modellen beschikt ook over een smartphonehouder of een standaard voor de tablet.

Bekijk zwarte modellen

Een model dat geschikt is voor de laptop

Vind je het prettig om in bad naar je favoriete film of serie te kijken? Of om misschien wat te werken of rond te surfen? Ga dan voor een luxe badplank voor de laptop. Deze heeft een brede afmeting, waardoor de laptop er altijd goed op past.

Houd er rekening mee dat een laptop niet op de normale badplankjes past. Maar wel een tablet of smartphone. Denk dus van tevoren na over hetgeen je op de plank wil plaatsen.

Bekijk laptop badplank

Nog een extra advies: sluit de laptop bij gebruik in bad nooit op de oplaadkabel aan. Water is namelijk een uitstekende geleider, dit is levensgevaarlijk. Overigens kan ook de opgeladen accu zelf een schok veroorzaken wanneer deze met water in aanraking komt. Daarnaast kan de laptop onherstelbaar beschadigd raken. Deze waarschuwing geldt ook voor het gebruik van smartphones, tablets en andere elektrische apparatuur in de badkamer.

Zo gebruik je een badplank

Normaal gesproken is wel duidelijk hoe je deze plank gebruikt. Toch kan er behoefte zijn aan wat extra uitleg. De badplank leg je dwars over het bad. De uiteinden steunen hierbij op de badranden. Sommige modellen hebben pootjes, deze moeten wel antislip zijn. Andere planken hebben geen pootjes maar beschikken wel over een antislip uiteinde.

Veel modellen zijn voorzien van een handvat, of zelfs twee handvatten. Dit maakt het verplaatsen van de plank er een stuk makkelijker op.

Het is aan te raden om de plank na het gebruik goed droog te maken. Wanneer hij vochtig blijft en niet goed geventileerd wordt, dan kan er al snel schimmel ontstaan. Die schimmelplekken krijg je er niet zomaar uit, al helemaal niet wanneer het hout of bamboe betreft.

Zelf een plank voor het bad maken

In plaats van een luxe badplank kopen kun je deze natuurlijk ook zelf maken. Hoe maak je een badplank? Meet allereerst de breedte van het bad op. Ga hierbij van buitenrand tot buitenrand, dus niet het binnenste gedeelte opmeten. Neem vervolgens een plank van een houtsoort die je zelf mooi of luxe vindt.

Zaag de plank precies op maat. Schuur de randen met schuurpapier of een schuurmachine op, zodat er geen splinters achterblijven. Het is aan te raden om de plank te voorzien van een beschermende laklaag of vernis. Om te voorkomen dat hij gaat verschuiven, kun je aan de onderkant een antisliplaagje aanbrengen. Als alternatief breng je twee kleine latjes aan de onderkant aan, waardoor de plank niet naar links of naar rechts verschuift.

Dit zet je op een badplank!

Een badplank is niet alleen praktisch maar ook decoratief. Zet er bijvoorbeeld wat verzorgingsproducten op, of een leuk beeldje. Maar ook romantische kaarsjes of andere badkameraccessoires.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Luxe badplank – beste keuze voor de badkamer
Schuiven naar boven