Beste professionele schuurmachine

Bijgewerkt: 22 februari 2022

Voor professioneel of hobbymatig gebruik: een kwalitatieve schuurmachine is onmisbaar. Je hebt ze met of zonder stofafzuiging. Daarnaast kies je uit een elektrisch model of een op accu. Benieuwd naar de beste professionele schuurmachine? Hier vind je de best geteste merken op een rij.

De best geteste schuurmachine

De beste professionele schuurmachine betreft vaak ook het best geteste model. Houd er rekening mee dat deze modellen wel wat duurder zijn dan de hobbymatige schuurmachines. Bekijk het overzicht beste professionele schuurmachine.

Bosch Professional

De beste professionele schuurmachine is ongetwijfeld die van het merk Bosch. Veel ervaren vakmannen werken met dit merk. Dit heeft te maken met de hoge kwaliteit en de topprestaties.

Van het merk Bosch zijn onder andere de volgende professionele schuurmachines verkrijgbaar:

  • Professional GSS160
  • Bosch GEX 125
  • Bosch GSS 18V-10

Houd er rekening mee dat er verschillende modellen verkrijgbaar zijn. Bijvoorbeeld de vlakschuurmachine of de multischuurmachine. Waar je ook voor kiest, je weet zeker dat de prestaties en de kwaliteit hoog zijn. Maar ook dat de machine makkelijk en met één hand te bedienen is.

Je koopt al een model vanaf € 99. Maar heb je meer power nodig, dan kom je uit bij een model vanaf € 199. Let op want sommige modellen worden standaard zonder accu’s en oplader geleverd. Wel is het zo dat de Bosch accu’s compatibel zijn met al het Bosch gereedschap.

Bekijk Bosch Professional schuurmachines

Powerplus schuurmachine

Een merk dat ook zeer goed uit de test komt is Powerplus. Misschien niet de allerbeste professionele schuurmachine maar wel heel betaalbaar. Je koopt namelijk een model vanaf € 25 (multischuurmachine). En voor een setje inclusief 100 vellen schuurpapier en gereedschapskoffer betaal je rond de € 50.

De machines van dit merk zijn niet zo krachtig als Bosch. Maar je kunt er zeker mee vooruit. Voor de startende vakman is dit dan ook het ideale merk. Houd er wel rekening mee dat deze schuurmachines bekabeld zijn. Dit betekent dat er altijd een stopcontact in de buurt moet zijn, anders kun je niet aan de slag. Bekijk de prijs van deze modellen en vergelijk ze eens met Bosch.

Naar Powerplus machines

US.PRO Tools by Bergen

Een professionele schuurmachine die vooral voordelig geprijsd is. Het merk US.PRO Tools by Bergen biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding voor mensen met een lager budget. De keuze is beperkt maar er zitten zeker wel een aantal goede schuurmachines tussen. Bijvoorbeeld het model op perslucht, geschikt voor professioneel maar ook voor hobbymatig gebruik.

Je hebt keuze uit een excentrische schuurmachine of bandschuurmachine. Verkrijgbaar vanaf € 75 dus qua prijs valt dit echt wel mee. Van hetzelfde merk vind je ook veel accessoires waaronder het juiste schuurpapier of onderdelen.

Bekijk U.S Pro schuurmachines

Overige merken

Hoe zit het met overige merken, zijn die kwalitatief ook goed? Onder de beste professionele schuurmachines kom je ook het merk HBM tegen. De kwaliteit is goed maar de prijs is naar verhouding wel erg hoog. Bovendien zijn deze machines niet zo handzaam. Daarom worden ze vaker voor hele grote klussen ingezet.

Over het algemeen is Bosch de beste keuze, zowel voor professioneel gebruik als de hobbyklusser. Bovendien zijn de accu’s van alle Bosch apparaten compatibel met elkaar. Dit is iets dat je bij veel andere merken niet tegenkomt.

Welke schuurmachine gebruiken schilders?

Kijk niet alleen naar het merk maar ook het type dat je koopt. Schilders maken bijvoorbeeld gebruik van een multischuurmachine. Of een excentrische schuurmachine. Hiermee kun je zowel grote als kleine oppervlakken goed en snel schuren. De professionele schilder zal sneller gebruikmaken van een topmerk zoals Bosch. Terwijl de beginnende of goedkope schilder gebruik maakt van goedkoper apparatuur.

Welke schuurmachine voor welke klus?

Je kunt dan wel de beste professionele schuurmachine aanschaffen, maar hij moet ook geschikt zijn voor de klus. Weet je niet welke schuurmachine voor welke klus? Hieronder een richtlijn.

Vlakschuurmachine

Dit model is zeer geschikt voor het schuren van grote oppervlakken. Denk hierbij aan een vloer, houten panelen, meubilair of de trap. Ook zeer geschikt voor grove schuurwerkzaamheden.

Bandschuurmachine

Moet je grote oppervlakken schuren en met een groot vermogen? Dan kom je bij de bandschuurmachine uit. Geschikt voor verschillende klussen.

Excenterschuurmachine

Soms moet je gebogen of gewelfde oppervlakken schuren of polijsten. Moet dit ook nog eens zeer fijn zijn, dan is de excentrische schuurmachine de meest geschikte keuze. Ook bedoeld voor kozijnen (ramen).

Deltaschuurmachine

Voor moeilijk bereikbare plekken, hoe kunnen, randen of kleine oppervlakken ga je met een deltaschuurmachine aan de slag.

Multischuurmachine

De naam zegt het al, een multischuurmachine is multifunctioneel. Je kunt hem dus voor zowel grote als kleine oppervlakken, grove en fijne schuurwerkzaamheden inzetten.

Droogbouw schuurmachine

Speciaal voor het glasschuren van muren en plafonds is er de droogbouwschuurmachine.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste professionele schuurmachine
Schuiven naar boven