Beste bladblazer met accu

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Ziet de tuin of het erf er weer eens rommelig uit? Stop met het bij elkaar vegen van bladeren. Met de beste bladblazer (accu) is de klus zo geklaard. Maar let op dat je het juiste merk of model aanschaft. Bekijk de beste bladblazers die op accu werken.

Krachtige werking van de bladblazer

Moet je nu een bladblazer met accu of met bekabeling kiezen? Het juiste model blaast bladeren en ander vuil weg. Verzamel dit in een hoekje zodat je het makkelijk opveegt. Op zich is een bladblazer met accu veel praktischer. Je komt namelijk op plaatsen die je niet bereikt wanneer je aan bekabeling vastzit. Aan de andere kant moet je een accu altijd opladen, maar dit vraagt niet veel werk.

Beste bladblazer met accu

Let op want er zijn veel verschillende merken en modellen verkrijgbaar. Let niet alleen op de prijs maar vooral op de prestaties. Hieronder vind je goede modellen die als beste bladblazer met accu zijn beoordeeld.

De Bosch bladblazer

Het merk Bosch staat voor professionele kwaliteit. Natuurlijk is dit merk wat duurder dan anderen maar je weet wel wat je koopt. De Bosch bladblazer met accu is dan ook zeker de beste keuze. Verkrijgbaar vanaf € 58 maar de betere en krachtige modellen kosten boven de € 100.

Waar je voor kiest hangt voornamelijk van het vermogen en het budget af. Eentje van 1800 watt is het goedkoopst, terwijl een model met een vermogen van 3000 watt duurder is. Hoe meer vermogen, hoe beter. Let op want met veel van de Bosch bladblazers kun je niet alleen blazen maar ook zuigen en hakselen. De perfecte drie-in-een oplossing voor al het tuinafval.

Bekijk Bosch draadloze bladblazers

Makita modellen

Het merk Makita kom je steeds vaker tegen en dit heeft vooral met de goede prijs-kwaliteitverhouding te maken. Je betaalt niet al te veel voor de beste bladblazer met accu. Bijvoorbeeld een model met verlengde blaasmond dat nog geen € 65 kost. Of de krachtpatser van € 130. Die is natuurlijk wel duurder maar een echte hulp voor de grote tuin.

Even opletten want sommige modellen worden exclusief accu geleverd. Gelukkig zit bij de meeste de accu erbij, dit staat ook altijd in de beschrijving aangegeven. De kwaliteit van Makita is tegenwoordig vergelijkbaar met die van Bosch.

Naar Makita bladblazers

Black & Decker

Dan heb je nog het merk Black & Decker, en deze behoort ook zeker tot de beste bladblazer met accu. Black & Decker is namelijk een ontzettend goed merk en concurreert sterk met Bosch. Wel is dit merk duurder, bladblazers beginnen vanaf ongeveer € 80. Aan de andere kant gaat het hier om uitgebreide modellen.

Een aantal van deze modellen is voorzien van een opvangzak. Blazen en vervolgens opzuigen, de tuin of het erf ziet er weer netjes en strak uit. De betere modellen van Black & Decker beschikken over wel acht verschillende snelheden. Dit is iets dat je bij andere bladblazers niet zo snel tegenkomt.

Dus: ook dit is de beste bladblazer in zijn soort. Bekijk zeker even de verkrijgbare modellen en prijzen.

Bekijk Black & Decker modellen

Zo krijg je een bladblazer aan

Bij aankoop van de beste bladblazer op accu krijg je altijd een beschrijving meegeleverd. Zo weet je in ieder geval hoe je de accu moet aansluiten of opladen. Maar hoe krijg je een bladblazer aan? Dat is een beetje afhankelijk van het merk en het model. Bij de modellen op accu hoef je alleen maar de knop in te drukken.

Je hebt ook bladblazers die op benzine werken. Die zet je aan door met één hand de gashendel ingedrukt te houden. Tegelijkertijd trek je aan het startkoord. Soms wil de motor niet direct starten. Trek dan gewoon opnieuw aan het startkoord.

Hoe gebruik je een bladzuiger?

Je hebt de bladblazer en de bladzuiger. Sommige van bovenstaande modellen kunnen beiden. De bladblazer gebruik je bij grote hoeveelheden bladeren of ander vuil. Je blaast alles naar een bepaald punt toe. Vervolgens gebruik je een bezem/ handveger en blik of je handen om de bladeren in de container te gooien.

Een bladzuiger werkt als een stofzuiger. Hij is in staat om grote bladeren of tuinvuil op te zuigen. Houd er rekening mee dat de bladzuiger niet geschikt is voor hele grote bergen bladeren op te zuigen.

Overigens herken je een bladzuiger altijd aan de aanwezigheid van een opvangzak. Is er geen opvangzak aanwezig dan kun je ook niks opzuigen.

Is een bladblazer handig?

Ja, een bladblazer is hartstikke handig en praktisch. Het is het ideale hulpmiddel voor de grotere tuin, het gazon, de oprit of het pad. Maar voor kleine patiotuinen of een klein voortuintje is een bladblazer overbodige luxe. Met een bezem ben je dan sneller klaar en goedkoper uit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste bladblazer met accu
Schuiven naar boven