Beste wasmachine voor 1 persoon

Bijgewerkt: 22 februari 2022

Veel wasmachines zijn ingesteld op gezinnen. Allemaal leuk en aardig maar voor een éénpersoons huishouden is dit teveel van het goede. De beste wasmachine voor 1 persoon heeft voldoende capaciteit. Maar hij is compacter waardoor je minder energie en water verbruikt. Het is even zoeken naar het beste model, hieronder zie je wat de beste koopprijs.

Waarom eenpersoons wasmachine beter is

Wanneer je met één of twee personen leeft dan heb je weinig wasgoed. De meeste wasmachines zijn geschikt voor gezinnen van 4-6 personen. Dit kan met een éénpersoons huishouden problematisch zijn. Het duurt namelijk heel lang voordat de wasmachine vol zit. Hierdoor ben je geneigd om halve trommels te draaien, en dit kost ontzettend veel geld.

Ziet het er naar uit dat je alleen blijft wonen? Schaf dan zeker de beste wasmachine voor 1 persoon aan. Niet alleen is deze voordeliger, ook bespaar je een hoop energie en water. Waarbij je toch dagelijks een wasje kunt draaien.

Kleine wasmachines tot 5 kg vulgewicht

De beste wasmachine voor 1 persoon heeft een vulgewicht tot maximaal 7 kg. Wil je dagelijks wassen, dan is het aan te raden om voor een model met een vulgewicht van 5 kg te gaan. Koop je namelijk een groter model dan moet je misschien 2-4 dagen wachten voordat de trommel goed gevuld is.

Op het gebied van kleine wasmachines met een trommel van 5 kg is er niet zo heel veel verkrijgbaar. Je hebt keuze uit ongeveer vijf verschillende modellen. Dit komt omdat de meeste merken zich toch op een grotere inhoud richten.

Voor een normale wasmachine voor één persoon betaal je tussen de € 300 en € 500. Bijvoorbeeld de Oceanic. Het belangrijkste is dat je ontzettend weinig energie en water verbruikt.

Bekijk wasmachine 5 kg

Compacte AEG wasmachine 6 kg

Vaak heeft het eenpersoons huishouden een beperkte ruimte voor de wasmachine beschikbaar. Daarom is er de AEG smalle wasmachine. Deze heeft een vulinhoud van 6 kg en behoort hiermee tot de beste wasmachine voor 1 persoon. Je komt namelijk nooit ruimte in de trommel tekort maar je hoeft ook geen dagen te wachten totdat je voldoende was hebt verzameld.

Voor dit smalle model van het merk AEG (bovenlader) betaal je rond de € 600. Sommige modellen zijn wat duurder. Aan de andere kant is AEG een topmerk dat lang mee gaat. Bovendien ontvang je maar liefst 10 jaar garantie op de motor.

Naar AEG 6 kg wasmachines

Model met een vulinhoud van 7 kg

Heb je met je eenpersoons huis toch wel regelmatig een wasje te draaien? Of breidt het huishouden zich uit naar twee personen? Kies dan voor de beste wasmachine met een inhoud van 7 kg. Met betrekking tot deze modellen is er ontzettend veel keuze. Bijvoorbeeld de merken AEG, Whirlpool of Samsung. Maar ook minder bekende en goedkopere merken.

Een wasmachine van 7 kg begint bij een prijs vanaf € 300. Ga je voor een goede kwaliteit dan ben je tussen de € 500 en € 600 kwijt. Bijvoorbeeld de Samsung met EcoBubble, die zeer goede prestaties levert. Maar er zijn ook smalle bovenladers verkrijgbaar.

Bekijk wasmachines 7 kg

Een camping wasmachine

Het is niet direct de beste wasmachine voor 1 persoon maar voor tijdelijk gebruik zeker geschikt: de camping wasmachine. Deze heeft een inhoud van 2-3 kg. Normaal gesproken is dit model bedoeld voor gebruik op de camping of de vakantiewoning. Je kunt even snel wat kleding wassen en ook centrifugeren.

Sommige mensen gebruiken hem ook thuis. Hier moet bij gezegd worden dat een campingwasmachine niet zo heel praktisch is. Maar als tijdelijke oplossing of als reservewasmachine, zeker een goed idee.

Welke wasmachine voor alleenstaande?

Het is vaak lastig om te kiezen voor een goede wasmachine voor de alleenstaande. Ga in ieder geval zeker niet voor een wasmachine van 8 kg of meer. Meestal is 6 of 7 kg meer dan voldoende. Houd ook rekening met het uitwassen van beddengoed. Heb je tweepersoons dekbedovertrekken of dekens, dan heb je zeker een machine met een inhoud van 6 of 7 kilo nodig.

Een wasmachine van 5 kg is alleen aan te raden wanneer je eenpersoons beddengoed hebt. Of wanneer het tweepersoons beddengoed niet al te dik is.

Zoveel wassen per week (1 persoon)

Een Nederlands huishouden doet ongeveer 2,9 keer per week de was. Dit betekent bijna drie wasmachines per week laten draaien. Hoeveel moet je wassen per week wanneer het huishouden uit 1 persoon bestaat? Meestal kom je dan 1-3 keer wassen per week uit.

Dit hangt ook weer van de afmeting van de wasmachine af. Met een 7 kg wasmachine hoef je maar 1-2 wasjes per week te draaien. Maar met een 5 kg wasmachine misschien wel 3-4 keer per week. Aan de andere kant hoef je dan niet zo lang op schone was te wachten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste wasmachine voor 1 persoon
Schuiven naar boven