Beste wasmachine 2020 & 2021: Consumentenbond – test aankoop

Een wasmachine is in ieder huishouden onmisbaar. Bedenk maar eens hoe vaak je deze gebruikt. Toe aan een nieuwe wasmachine? Kijk goed naar de specificaties. In dit artikel een overzicht van beste wasmachine 2020 & 2021. Hierbij is gekeken naar de wasmachine test door de Consumentenbond en hoe tevreden gebruikers zijn.

Best verkochte wasmachines van dit moment

Wasmachine test 2020 – 2021Consumentenbond

De Nederlandse Consumentenbond komt op voor de belangen van consumenten. Ze testen regelmatig verschillende producten, waaronder wasmachines. Deze tests zijn onafhankelijk.

De wasmachine test 2020 / 2021 Consumentenbond is dus betrouwbaarder dan vergelijkingssites. Bij een vergelijkingssite wordt namelijk alleen gekeken naar de ervaringen van gebruikers, maar niet hoe een wasmachine daadwerkelijk scoort.

Overzicht beste wasmachine 2020 – 2021

In onderstaand overzicht vind je de beste wasmachine die eerder door de Consumentenbond als beste uit de test kwam. Het kan ook om de score beste koop gaan. Ontdek specificaties en kwaliteit van bekende merken als Whirlpool, Zanussi en Miele. Ook het merk Bosch en Samsung komen voorbij. Hieronder 7x beste wasmachine.

Whirlpool FSCR70410

Deze beste wasmachine heeft een wascapaciteit van 7 kilo. Met zijn energielabel A+++ is dit een zeer energiezuinige wasmachine. Het gaat hier om een slim apparaat dat de belading aanvoelt en hier het programma op aanpast. Dit zorgt voor een besparing tot wel 50% op energie en water.

Met een toerental van 1400 komt de was redelijk ‘droog’ uit de machine. Het geluidsniveau van de Whirlpool FSCR70410 bedraagt 53 decibel tijdens wassen en 76 decibel tijdens centrifugeren. Je ontvangt 10 jaar garantie op de motor. Beste koop volgens de Consumentenbond.

Bekijk de Whirlpool FSCR70410

2. Zanussi ZWF9147NW

Een gezinswasmachine met een capaciteit van 9 kilo. Werd in april 2018 voor de derde keer als beste koop uitgeroepen (Consumentenbond). Voorzien van energielabel A+++ en de mogelijkheid om de eindtijd uit te stellen.

De wasmachine controleert de belading en past hier het programma op aan. De stille motor produceert een geluid van 54 decibel en bij centrifugeren 78 decibel. Pluspunt is het kinderslot en Aquafall, dat voor een gelijkmatige verdeling van het wasmiddel zorgt. Je ontvangt 2 jaar garantie op de motor.

Bekijk de Zanussi ZWF9147NW

3. Siemens WMN16T3471 iq500

Dit model mag zeker niet ontbreken in het rijtje beste wasmachines. Hij kwam namelijk als beste uit de test. Deze wasmachine is met zijn wascapaciteit van 7 kilo geschikt voor een gemiddelde gezin. Het toerental bedraagt maar liefst 1600 tpm, wat hoger ligt dan bij andere wasmachines.

Ook nu weer energieklasse A+++ en het beste droogresultaat. Heb je een klein wasje, dan biedt het superkort 15-programma uitkomst. Mocht je tussendoor iets vergeten zijn en staat de wasmachine al aan, dan is er de bijvulfunctie. De speciale sensoren besparen tot wel 65% op energie, water en tijd. Siemens geeft 10 jaar garantie op de motor.

Bekijk de Siemens WMN16T3471 iq500

4. Miele WWR 760 WPS

Ook deze beste wasmachine kwam bij de Consumentenbond als beste uit de test. Dit is mede te danken aan het energielabel A+++ en de lange levensduur. Siemens test zijn wasmachines op een levensduur van 20 jaar (5 x per week wassen).

De softcare trommel zorgt dat er een dun laagje water tussen de trommelwand en de kleding komt te staan. Hierdoor beschadigt kleding niet snel en blijft het langer mooi. Er zit een speciaal waterbeveiligingssysteem in, waarop je 20 jaar garantie ontvangt.

Dit model heeft een wascapaciteit van 9 kilo en een toerental van 1600 toeren per minuut.

Bekijk de Miele WWR 760 WPS

5. Bosch WNAT323471

Deze machine is in december 2018 als best getest door de Consumentenbond. Logisch dat je keuze misschien op deze beste wasmachine valt. Hij heeft een wascapaciteit van 7 kg, een toerental van 1600 tpm en energielabel A+++.

Het geluidsniveau tijdens centrifugeren bedraagt 74 decibel en sluit hierbij goed aan op de andere wasmachines. Ook dit model is voorzien van een bijvulfunctie en slimme programma-opties. De unieke trommelstructuur wast efficiënt en gaat zorgvuldig met textiel om. De wasmiddellade is zelfreinigend. Dit betekent nooit meer vieze en aangekoekte wasmiddelresten. Met 2 jaar fabrieksgarantie.

Bekijk de Bosch WNAT323471

6. Miele WCI 670 WCS XL

Het kan niet op: alweer als beste uit de test volgens de Consumentenbond. Deze Miele wasmachine is geschikt voor grote gezinnen. Met een wascapaciteit van 9 kilo en een toerental van 1600 tpm wordt wassen zelfs nog leuk. De speciale powerwash wastechniek sproeit extra water in het wasgoed. Hierdoor kan de wasmachine zeer energiezuinig wassen.

Ook aan kleine wasjes is gedacht, waarmee je tot wel 70% energie bespaart. Met de optie voorstrijken komen kledingstukken er nagenoeg kreukloos uit. Dat bespaart heel veel tijd. Dit model is duurder dan zijn voorgangers maar wél een uitstekende keuze.

Bekijk de Miele WCI 670 WCS XL

7. Samsung WW80K6604QW – AddWash

Niet alleen bekend van smartphones maar zeker ook van wasmachines. Deze beste wasmachine heeft een wascapaciteit van maar liefst 8 kilo en is hiermee een ruim model. Ook nu weer met energielabel A+++ en toerental 1600 tpm. Het Eco Drum Clean+  systeem reinigt  tot 99,9% vuil.

Is zeer energiezuinig. Inclusief trommelverlichting, Smart control functie en automatisch doseersysteem. Deze wasmachine is dus ook via de smartphone te bedienen (iOS en Android). Je kunt zelfs achteraf nog kledingstukken toevoegen, ook al draait de wasmachine. Niet voor niks kwam dit (vergelijkbaar) model bij de Consumentenbond als beste uit de test.

Bekijk de Samsung WW80K6604QW – AddWash

Dit was een overzicht van de beste wasmachines. Liever voor de goedkoopste wasmachine gaan? Bekijk hier de complete lijst wasmachines, gesorteerd op de goedkoopste prijs.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.