Beste wasmachine 2023: Consumentenbond – test aankoop

Bijgewerkt: 26 september 2023

Een wasmachine is in ieder huishouden onmisbaar. Bedenk maar eens hoe vaak je deze gebruikt. Toe aan een nieuwe wasmachine? Kijk goed naar de specificaties. In dit artikel een overzicht van beste wasmachine 2023. Hierbij is gekeken naar de wasmachine test door de Consumentenbond en hoe tevreden gebruikers zijn.

Wasmachine test 2023 Consumentenbond

De Nederlandse Consumentenbond komt op voor de belangen van consumenten. Ze testen regelmatig verschillende producten, waaronder wasmachines. Deze tests zijn onafhankelijk.

De wasmachine test Consumentenbond is dus betrouwbaarder dan vergelijkingssites. Bij een vergelijkingssite wordt namelijk alleen gekeken naar de ervaringen van gebruikers, maar niet hoe een wasmachine daadwerkelijk scoort.

Overzicht beste wasmachine 2023

In onderstaand overzicht vind je de beste wasmachine die eerder door de Consumentenbond als beste uit de test kwam. Het kan ook om de score beste koop gaan. Ontdek specificaties en kwaliteit van bekende merken als Whirlpool, Zanussi en Miele. Ook het merk Bosch en Samsung komen voorbij. Hieronder 7x beste wasmachine.

1. Whirlpool FFSBE 7458 WE F

Deze beste wasmachine heeft een wascapaciteit van maar liefst 7 kilo. Met zijn energielabel A+++ (nieuw label = D) is dit een zeer energiezuinige wasmachine. Het gaat hier om een slim apparaat dat de belading aanvoelt en hier het programma op aanpast. Dit zorgt voor een besparing tot wel 50% op energie en water.

Met een toerental van 1400 komt de was aardig ‘droog’ uit de machine. Het geluidsniveau van deze Whirlpool bedraagt 53 decibel tijdens wassen en 82 decibel tijdens centrifugeren. Je ontvangt 10 jaar garantie op de motor. Beste koop volgens consumenten.

Whirlpool FFSBE 7458 WE F

2. Zanussi ZZ84933WF – CleanBoost

Een gezinswasmachine met een capaciteit van 8 kilo. Dit merk werd diverse keren als beste koop uitgeroepen (Consumentenbond). Voorzien van energielabel A+++ (nieuw label = D) en de mogelijkheid om de eindtijd uit te stellen.

De wasmachine controleert de belading en past hier het programma op aan. De stille motor produceert een geluid van 54 decibel en bij centrifugeren 74 decibel. Pluspunt is het kinderslot en stoomtoevoeging via het CleanBoost programma. Hierdoor wordt je was veel schoner. Je ontvangt 2 jaar garantie op de motor.


3. Siemens WM14N275NL – iQ300

Dit model mag zeker niet ontbreken in het rijtje beste wasmachines. Hij kwam namelijk als beste uit de test. Deze wasmachine is met zijn wascapaciteit van 7 kilo geschikt voor een gemiddelde gezin. Het toerental bedraagt maar liefst 1600 tpm, wat hoger ligt dan bij andere wasmachines.

Ook nu weer energieklasse A+++ en het beste droogresultaat. Heb je een klein wasje, dan biedt het superkort 15-programma uitkomst. Mocht je tussendoor iets vergeten zijn en staat de wasmachine al aan, dan is er de bijvulfunctie. De speciale sensoren besparen tot wel 65% op energie, water en tijd. Siemens geeft 10 jaar garantie op de motor.


4. Miele WED 035 WPS

Ook dit merk wasmachine kwam bij de Consumentenbond als beste uit de test. Dit is mede te danken aan het energielabel A (nieuw label) en de lange levensduur. Siemens test zijn wasmachines op een levensduur van 20 jaar (5 x per week wassen).

Bekijk Miele WED 035 WPS

De softcare trommel zorgt dat er een dun laagje water tussen de trommelwand en de kleding komt te staan. Hierdoor beschadigt kleding niet snel en blijft het langer mooi. Er zit een speciaal waterbeveiligingssysteem in, waarop je 20 jaar garantie ontvangt. Je hebt ook de mogelijkheid om later in het wasprogramma nog wasgoed toe te voegen.

Dit model heeft een wascapaciteit van 8 kilo en een toerental van 1400 toeren per minuut.

5. Samsung WW90TA049TH – EcoBubble

Deze machine is duurzamer dan andere modellen, en daarom een goede keuze. Hij heeft een wascapaciteit van 9 kg, een toerental van 1400 tpm en energielabel D (nieuw label)

Het geluidsniveau tijdens centrifugeren bedraagt 72 decibel en sluit hierbij goed aan op de andere wasmachines. Ook dit model is voorzien van een bijvulfunctie en slimme programma-opties. De unieke trommelstructuur wast efficiënt en gaat zorgvuldig met textiel om. De wasmiddellade is zelfreinigend. Dit betekent nooit meer vieze en aangekoekte wasmiddelresten.

Is zeer energiezuinig. De speciale Eco Bubble motor mengt het water en wasmiddel met lucht en blaast dit mengsel als schuim in de trommel. Het schuim wordt hierdoor sneller in het wasgoed opgenomen waardoor het beter wordt gewassen. Hierdoor kun je gewoon op lagere temperaturen effectief wassen. Niet voor niks kwam een vergelijkbaar model bij de Consumentenbond als beste uit de test.Met 2 jaar fabrieksgarantie.

6. Miele WSG 363 WCS

Het kan niet op: alweer als beste uit de test volgens de Consumentenbond. Deze Miele wasmachine is geschikt voor grote gezinnen. Met een wascapaciteit van 9 kilo en een toerental van 1400 tpm wordt wassen zelfs nog leuk. De speciale powerwash wastechniek sproeit extra water in het wasgoed. Hierdoor kan de wasmachine zeer energiezuinig wassen.

Ook aan kleine wasjes is gedacht, waarmee je tot wel 70% energie bespaart. Met de optie voorstrijken komen kledingstukken er nagenoeg kreukloos uit. Dat bespaart heel veel tijd. Dit model is duurder dan zijn voorgangers maar wél een uitstekende keuze.

Tips om een wasmachine uit te kiezen

  1. Bepaal je budget: Wasautomaten zijn er in verschillende prijsklassen. Weten hoeveel je wilt uitgeven, helpt je om je zoekopdracht te verfijnen.
  2. De capaciteit: Denk na over de hoeveelheid wasgoed die je doorgaans wast. Een wasmachine met een te grote capaciteit is onnodig duur in aanschaf en energieverbruik. Een te kleine capaciteit beperkt in de hoeveelheid was die je kunt doen.
  3. Energie-efficiëntie: Kijk naar het energielabel van de wasmachine. Een wasmachine met een hogere energie-efficiëntie bespaart op de lange termijn kosten en is beter voor het milieu. Let ook op het waterverbruik.
  4. Programma’s en functies: Controleer of de wasmachine de programma’s en functies heeft die aan jouw behoeften voldoen. Denk aan specifieke programma’s voor delicate stoffen, snelle wascycli, enzovoort. Sommige wasmachines hebben ook slimme functies zoals een app om op afstand te bedienen.
  5. Betrouwbaarheid en merk: Doe wat onderzoek naar de betrouwbaarheid van het merk en het model van de wasmachine.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste wasmachine 2023: Consumentenbond – test aankoop
Schuiven naar boven