Oogcrème voor de oudere huid: de beste merken

Bijgewerkt: 11 september 2023

Naarmate we ouder worden, heeft onze huid speciale aandacht nodig om haar jeugdige uitstraling te behouden. Oogcrèmes spelen een grote rol in dit streven naar tijdloze schoonheid. Ze richten zich op de tere huid rond de ogen, waar tekenen van veroudering vaak het meest zichtbaar zijn.

Gelukkig bieden verschillende merken speciaal ontwikkelde oogcrèmes die hydrateren, verstevigen en fijne lijntjes en rimpels verminderen. In dit artikel duiken we in de wereld van oogcrèmes voor de oudere huid en tonen we enkele van de beste merken.

La Roche-Posay Toleriane Dermallergo

De La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Oogcrème belichaamt de belofte van verjonging met zachtheid. Deze oogcrème is speciaal ontworpen voor de oudere huid en biedt een combinatie van hydratatie, verzachting en het verminderen van tekenen van vermoeidheid. De formule is op allergieën getest en bevat geen parfum of alcohol. Dit is een uitstekende keuze voor mensen met een gevoelige huid.

Klinisch bewezen resultaten

Een van de meest indrukwekkende aspecten zijn de klinisch bewezen resultaten. De crème is geformuleerd met het Neurosensine-complex, dat helpt om de huid te kalmeren en te verstevigen. Daarnaast helpt het ceramidecomplex bij het herstellen van de huidbarrière. Dit is essentieel voor een gezonde en jeugdige uitstraling.

Hoe te gebruiken

Breng de oogcrème ’s ochtends en/of ’s avonds aan op de gereinigde huid rond de ogen. Masseer zachtjes in met de vingertoppen, met speciale aandacht voor gebieden met fijne lijntjes en rimpels.


Neutrogena Hydro Boost oogcrème gel

Neutrogena’s Hydro Boost-lijn staat bekend om zijn focus op intense hydratatie, en de Hydro Boost Oog Crème Gel is daarop geen uitzondering. Deze oogcrème gel bevat de geavanceerde Hydro Boost technologie, die vocht vasthoudt om de huid intens te hydrateren. Dit is van belang voor de huid rond de ogen, die vaak droogte vertoont.

Een 3-in-1 verzorging voor de ogen

Wat de Neutrogena Hydro Boost Oog Crème Gel echt onderscheidt, is de veelzijdige aanpak. Ten eerste versterkt het de beschermende huidbarrière, waardoor de huid beter bestand is tegen omgevingsfactoren. Het vermindert vochtverlies. Ten tweede biedt het een verfrissende hydratatie die maar liefst 24 uur aanhoudt, waardoor de huid er steviger en gezonder uitziet.

Tot slot helpt het om gladheid en frisheid terug te brengen naar de oogcontouren, wat bijdraagt aan een jeugdige uitstraling.

Lichte textuur en gemakkelijke absorptie

Een van de aantrekkelijke eigenschappen van deze oogcrème gel is de lichte textuur. Het wordt snel geabsorbeerd, waardoor het een ideale basis is voor make-up en het vermijden van overtollig vettigheid. Dit maakt het ideaal voor dagelijks gebruik, zowel ’s ochtends als ’s avonds.

Hoe te gebruiken

Breng ’s ochtends en/of ’s avonds een kleine hoeveelheid aan op de gereinigde huid rond de ogen. Masseer zachtjes in met de vingertoppen, vermijd direct contact met de ogen.


Biodermal Sensitive Balance

Mensen met een gevoelige huid weten dat het vinden van de juiste huidverzorging irritaties minimaliseert en de huid in balans houdt. Dit geldt met name voor de dunne en tere huid rondom de ogen, die vatbaar is voor roodheid en jeuk.

Delicate verzorging met Biodermal

De Biodermal Sensitive Balance Oog Gel-Crème is zorgzaamheid voor de oudere huid. Deze gel-crème combineert het beste van beide werelden, waarbij de lichte textuur van een gel wordt gecombineerd met de hydraterende voordelen van een crème. Dit maakt het ideaal voor de tere huid rond de ogen, waar het snel absorbeert en direct verfrissing biedt.

Hyaluronzuur

Een van de sterken punten van deze oog gel-crème is het gebruik van hyaluronzuu. Dit is een hydraterend ingrediënt dat vocht aantrekt en vasthoudt. Dit maakt het bij uitstek geschikt om de huid rond de ogen intensief te hydrateren. Het resultaat: een soepelere en meer jeugdige uitstraling.

Hoe te gebruiken

Breng elke ochtend en/of avond een kleine hoeveelheid van de oog gel-crème aan op de zorgvuldig gereinigde huid rondom de ogen. Masseer de crème met zachte bewegingen in met behulp van je vingertoppen, en vermijd daarbij direct contact met de gevoelige oogzone.


Olay Eyes Intens Hydraterende Oogcontourgel

Naarmate de jaren verstrijken, ondergaat onze huid een natuurlijke verandering. De jeugdige elasticiteit neemt af en de eerste tekenen van fijne lijntjes, rimpels en droogheid verschijnen, vooral rond de ogen. De oudere huid vereist specifieke verzorging om deze tekenen van veroudering effectief aan te pakken.

Hyaluronzuur voor intensieve hydratatie

De Olay Eyes Intens Hydraterende Oogcontourgel trekt de aandacht met zijn sleutelingrediënt: hyaluronzuur. Dit krachtige vochtinbrengende middel heeft het vermogen om water vast te houden, waardoor de huid wordt gehydrateerd. Voor de oudere huid betekent dit minder droogheid. De huid voelt weer zachter en soepeler aan.

Lichte Gel-Textuur

Een van de pluspunten van deze oogcontourgel is de lichte gel-textuur. De gel wordt snel door de huid opgenomen, waardoor het een ideale keuze is voor dagelijks gebruik. Zowel ’s ochtends als ’s avonds. De niet-vette formule maakt het mogelijk om de gel vlot aan te brengen. Het biedt ook een optimale basis voor make-up.

Hoe te gebruiken

Breng elke ochtend en avond een kleine hoeveelheid aan op de gereinigde huid rond de ogen. Masseer zachtjes in met je vingertoppen, waarbij je de oogcontour zorgvuldig verzorgt en direct contact met de ogen vermijdt.


Olaz Eyes Verstevigend Oogserum

Het Olaz Eyes oogserum biedt een doelgerichte aanpak voor rimpels en verslapte huid. De formule is ontworpen om de huid te versterken en tegelijkertijd rimpels te verminderen. Met zijn bewezen ingrediënten en expertise in huidverzorging, biedt Olaz een belofte van verjonging voor de tere huid rond de ogen.

Intensieve versteviging en vermindering van rimpels

Dit oogserum belooft intensieve versteviging, waarbij de huid steviger wordt en de natuurlijke veerkracht wordt hersteld. Daarnaast is het gericht op het verminderen van de zichtbaarheid van rimpels en fijne lijntjes. Dit bevordert een gladdere en jeugdige uitstraling.

Hoe te gebruiken

Breng ’s ochtends en/of ’s avonds een kleine hoeveelheid aan op de huid rond de ogen. Masseer zachtjes in met je vingertoppen.

5 voordelen van oogcrème voor de oudere huid

  1. Deze oogserums zijn speciaal geformuleerd om de verschijning van rimpels en fijne lijntjes rond de ogen te verminderen, voor een gladdere en jongere uitstraling.
  2. De serums bieden intensieve versteviging van de huid, helpen de natuurlijke veerkracht te herstellen en verminderen het uiterlijk van verslapte huid.
  3. Deze oogserums bevatten vaak hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, die de huid diepgaand hydrateren en voeden. Ideaal tegen droogheid en dehydratatie.
  4. De formules zijn zacht genoeg voor de gevoelige huid rondom de ogen en bevatten ingrediënten die irritatie minimaliseren.
  5. Door de combinatie van hydratatie, versteviging en rimpelvermindering dragen deze producten bij aan een algehele verbetering van de uitstraling van de huid.

Over de nadelen

Hoogwaardige oogserums zijn soms aan de prijzige kant, vooral van bekende merken met geavanceerde formules.

Hoewel deze producten vaak zijn gemaakt voor de gevoelige huid, kan het dat je een gevoeligheid of allergische reactie op ingrediënten krijgt. Voer eerst een patchtest uit en houd de huidreactie in de gaten.

Hoewel oogserums krachtige ingrediënten bevatten, gericht op huidverjonging, kunnen merkbare resultaten enige tijd duren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Oogcrème voor de oudere huid: de beste merken
Schuiven naar boven