Felman topper ervaringen (reviews)

Bijgewerkt: 26 september 2023

Op een Felman topper slaap je heerlijk, dat belooft de tv-reclame. Deze topper zie je onder andere bij Tommy Teleshopping voorbijkomen. Daarnaast is het product bij verschillende winkels verkrijgbaar. Voordat je een hoop geld uitgeeft is het belangrijk om te kijken of dit ook echt iets is. In dit artikel: de Felman topper ervaringen. Echte reviews van echte gebruikers bij elkaar verzameld.

Consumentenreviews topdekmatras

Een topper staat ook wel bekend als een topdekmatras. Het biedt extra comfort, maar is geen vervanging voor het eigenlijke matras. Er is keuze uit verschillende toppers, van uiteenlopende materialen. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen.

Luxe Topper Koudschuim 

De Felman topper reviews zijn terug te lezen op verschillende websites, waaronder Trustpilot. Hieronder vind je zowel positieve als negatieve ervaringen verzameld.

Positieve ervaringen Felman topper

Laten we beginnen met de meest positieve ervaringen, ook wel geclassificeerd als ‘uitstekend’. Ruim 56% van de consumenten geeft de hoogste beoordeling aan Felman.

Het positieve is dat veel gebruikers wakker worden zonder rugpijn. Een hele opluchting want een verkeerd matras kan daadwerkelijk voor rugklachten zorgen. De enthousiastelingen zijn ook tevreden over de verzending en de verpakking. Natuurlijk speelt de kwaliteit een belangrijke rol, net als de prijs.

Een Felman topper is verkrijgbaar vanaf € 79 (de kleinste maat). Voor een afmeting van 180 x 220 cm moet je rekenen op een aanschafprijs van gemiddeld € 259. Niet de allergoedkoopste toppers, maar gezien de grote tevredenheid niet verkeerd.

Minder tevreden gebruikers

19% van de consumenten geeft de topper van Felman de score ‘goed’ en 7% geeft er de score ‘gemiddeld’ aan. Negatieve ervaringen gaan voornamelijk om een vertraagde levering. Ook is er soms sprake van een slechte communicatie met betrekking tot de levering, iets dat gebruikers erg jammer vinden. Bedenk wel dat een groot en druk bedrijf niet ala minuut kan reageren, en dat levering altijd wat langer op zich kan laten wachten.

Slechte reviews voor Felman

Van de reviews is 5% slecht en 13% zeer slecht. Kijk niet alleen naar positieve reviews maar ook naar slechte ervaringen. Bedenk wel dat mensen liever klagen dan dat ze positief zijn, daarom overheersen slechte ervaringen altijd. Toch kun je hier zeker wat van leren.

De negatieve reviews gaan eigenlijk allemaal over de levering van de topper. Ook terugbetaling na retourneren brengt af en toe klachten met zich mee. Om ergernis te voorkomen is het altijd beter om rekening te houden met een langere levertijd. Wil je een product terugsturen, doorloop dan de juiste procedure.

Alternatief voor de Felman topper

Voor sommigen is de Felman topper wat te duur in aanschaf. Daarom is het goed om naar een alternatief te kijken. Op de website van Felman staat niet uit welk materiaal topdekmatras bestaat. Gelukkig is dit zelf eenvoudig uit te vinden.

De vulling bestaat uit een mix van koudschuim en polyether. De hoes is van biologisch katoen, is afritsbaar en wasbaar. De topper heeft een dikte van 7 cm. Tot zover de specificaties, nu op zoek naar een mooi en betaalbaar alternatief. Die alternatieven vind je hieronder.

Topper Hydro Hotel Deluxe

Een uitstekende keuze is deze luxe topper, antibacterieel, antiallergisch en ademend. Hij is goedkoper dan Felman maar wel van een uitstekende kwaliteit. De vulling bestaat uit koudschuim, polyester en polyether. Dit zorgt voor een goede ondersteuning en een uitstekende drukverdeling.

Dit matras heeft een dikte van 9 cm en is hierdoor voor velen zelfs een betere keuze. De tijk is afritsbaar en ook makkelijk uit te wassen. Vanwege de gebruikte materialen is dit topdekmatras zeer geschikt voor mensen met een of meerdere allergieën. Met recht een ‘topper’, letterlijk en figuurlijk.

 Topper Hydro Hotel Deluxe

Tencel Topper

De Tecel topper is met 12 cm extra dik. Dit zorgt voor een beter slaapcomfort, ook wanneer je last hebt van rug- en nekklachten. Na enkele dagen tot weken kunnen deze klachten zelfs verminderen of geheel verdwijnen. Het materiaal (de vulling) bestaat uit polyether en koudschuim.

Van koudschuim is bekend dat het een aantal bijzondere eigenschappen heeft. Het is niet alleen goed ademend en ventilerend maar ook zeer veerkrachtig. Daarnaast biedt het een goede ondersteuning aan het lichaam en past het zich eenvoudig aan.

Wanneer een koudschuim matras niet gebruikt wordt, voelt het vrij stug aan. Onder invloed van lichaamswarmte past het zich naar de lichaamscontouren aan. De schouders en heupen worden in het matras geduwd, waardoor het lichaam op één lijn komt te liggen. De Tencel topper heeft dit allemaal te bieden. Hij is ook weer voordeliger dan de Felman toppers, dus zeker de moeite waard om naar te kijken.

Let op: in verschillende maten en diktes verkrijgbaar. 10 cm is al top, 12 cm is helemaal geweldig.

Naar Tencel toppers

Ook bij bovenstaande toppers staan ervaringen of reviews vermeld.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Felman topper ervaringen (reviews)
Schuiven naar boven