Beste smartphone onder 50 euro (€50)

Is een goedkope smartphone ook goed? Ontdek de beste smartphone onder 50 euro. Je hebt de keuze uit een aantal modellen. Deze Smartphones zijn voorzien van het Android besturingssysteem intern geheugen en een (eenvoudige) camera.

Allergoedkoopste smartphones

Een goede smartphone moet tegenwoordig al €800 of meer kosten. De Samsung S21 is verkrijgbaar voor €725 (128 GB opslagruimte/ prijspeil 2021). Voor de iPhone 13 betaal je € 969 (prijspeil 2021). Ligt je budget niet zo hoog of zoek je gewoon een goedkoop (tweede) toestel? Voor minder dan €50 vind je een aantal leuke modellen. Let op: de keuze is beperkt.

Beste smartphone onder 50 euro

Wat is de beste smartphone onder €50? Je moet er altijd rekening mee houden dat een goedkoop toestel niet de allersnelste is. De fabrikant heeft van een eenvoudige processor gebruikgemaakt, vaak in combinatie met een laag werkgeheugen. Ook van de camera’s moet je niet al te hoge verwachtingen hebben. Je kunt er leuke foto’s mee maken, geschikt voor het delen op social media. Voor het uitvergroten of uitprinten zijn deze fotocamera’s minder geschikt.

Waarom zou je kiezen voor een zeer goedkope smartphone? Misschien als reservetoestel of als seniorentelefoon. Maar ook als eerste smartphone voor een kind of wanneer je gewoon een beperkt budget hebt. Hieronder de beste smartphone onder 50 euro.

Nokia 105 Neo

Een iets ouder toestel dat op een eigen besturingssysteem draait. De Nokia 105 Neo is simlockvrij, waardoor elke simkaart erin past. hij heeft een 1,8 inch scherm en is hiermee zeer compact. De processor werkt verrassend snel. Dit toestel heeft geen camera’s, niet aan de voorzijde en ook niet aan de achterzijde. Hij is dus puur bedoeld om mee te bellen, sms’en en andere zaken.

Dit model heeft een opslagcapaciteit van 4 MB. Dat lijkt vrij weinig maar meer heb je met de Nokia 105 Neo echt niet nodig. Je slaat immers geen media op dus je bespaart ontzettend veel opslagruimte.

De Nokia 105 Neo ondersteunt zowel het 2G- als het 3G netwerk. Er is geen wifi of Bluetooth aanwezig en ook geen gps. Wel heb je de beschikking tot een interne zaklamp. Kortom: behoort tot de beste smartphone onder €50 en is geschikt voor senioren, jongeren en mensen met een beperkt budget. Ook erg praktisch als tweede toestel of om mee te nemen op vakantie.

Naar Nokia 105 Neo

BlackBerry Curve 8520

Nog nooit van de BlackBerry Curve 8520 gehoord? Deze is sinds 2019 verkrijgbaar en draait op het besturingssysteem BlackBerry OS 5.0. Dit model heeft een
2.46 inch scherm met een resolutie van 320 x 250. Onder de motorkap een processor met 4 kernen en een processorsnelheid van 1,3 gigahertz. Dit wordt ondersteund met een werkgeheugen van 2 GB. De 1150 mAh batterij gaat best lang mee.

De hoofdcamera heeft de resolutie van 2mp, de selfiecamera is helaas niet aanwezig. Wil je foto’s en filmpjes opslaan, dan is er voldoende opslagruimte beschikbaar. Verstuur media via MMS-berichten, BlackBerry Messenger of andere toepassingen

De Curve 8520 geschikt voor WhatsApp, e-mail, Bluetooth, wifi en nog veel meer functionaliteiten. Dit model is zeker de beste smartphone onder € 50 want hij kost rond dit bedrag.

Bekijk BlackBerry Curve 8520

Senioren mobiele telefoon kopen

Ook voor senioren vind je de beste smartphone onder €50. De senioren mobiele telefoon is voorzien van duidelijke en grote toetsen, een SOS toets en een aantal onmisbare functionaliteiten.

De senioren telefoon heeft een 7,7 inch scherm dat prima afleesbaar is. Dankzij wifi-verbinding staat de senior altijd in contact met vrienden en familie. De SOS toets is extra praktisch: hiermee kan een vooraf geprogrammeerd telefoonnummer direct gebeld worden. De luidspreker voor hoger geluid is vooral geschikt voor mensen die wat slechter horen. Dit model is niet alleen een aanrader voor senioren maar ook voor sporters of iedereen die behoefte heeft aan een tweede toestel.

Naar de senioren mobiele telefoon

Dit waren de beste smartphones onder €50. De keuze is helaas beperkt: smartphones zijn over het algemeen toch duurder geprijsd. Vanaf €60 heb je alweer wat meer keuze. Toch zijn bovenstaande modellen een prima alternatief.

Conclusie beste smartphone onder 50 euro

Is het mogelijk om de beste smartphone onder 50 euro te vinden? Antwoord: bijna niet. Vanaf het jaar 2021 zie je dat smartphones over het algemeen duurder zijn geworden. De goedkoopste modellen beginnen vanaf € 65, uitgezonderd het model dat je hierboven hebt zien staan.

De gemiddelde smartphone heeft een aanschafprijs van € 250. Voor een prijs variërend van € 100 tot € 150 heb je een budgetmodel te pakken. Hier kun je prima mee vooruit. De betere modellen zijn verkrijgbaar vanaf € 300. Ga je voor een topmodel dan moet je rekenen op een aanschafprijs vanaf € 700.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Beste smartphone onder 50 euro (€50)
Schuiven naar boven