Beste bitcoin broker – handelen in crypto

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Meer dan 1,6 miljoen Nederlanders heeft cryptocurrency, en dit zal alleen maar groeien. Gelukkig is het handelen in crypto tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk. Je hebt twee keuzes: actief handelen op een cryptobeurs of munten kopen via een broker. De beste bitcoin broker is veilig en biedt verschillende voordelen. Zoals betalen werkt iDEAL en het gebruik van interne wallets.

Verschil tussen broker en exchange

Ben je geïnteresseerd in cryptocurrency, dan kun je zowel bij Nederlandse als buitenlandse aanbieders terecht. Maak wel onderscheid tussen een crypto broker of een cryptocurrency exchange.

  • Broker: heeft een eigen voorraad cryptocurrency waardoor je direct aan- en verkoopt
  • Exchange: heeft geen eigen voorraad waardoor het afwachten is wanneer je voor de gewenste prijs aan- of verkoopt

Beste bitcoin broker Nederland

Als beginner is het aan te raden om te starten bij de beste bitcoin broker in Nederland. Alles is Nederlandstalig waardoor je het ook beter begrijpt. Bovendien kun je bij vragen of klachten sneller bij de klantenservice terecht.

Hieronder driemaal de beste bitcoin broker van Nederland.

Bitvavo – handelsplatform en broker

Voor beginners maar ook voor gevorderden is Bitvavo de beste keuze. Je koopt hier bitcoin en altcoins aan en betaald met iDEAL of een van de andere betaalmogelijkheden. De cryptomunten verschijnen in je account, maar je kunt ze ook verplaatsen naar je eigen wallets. Wanneer Bitvavo voor jou handelt betaal je iets hogere transactiekosten, maar die zijn in vergelijking met andere aanbieders nog steeds erg laag.

Bitvavo heeft voor zijn gebruikers ook een handelsplatform. Hierbij koop en verkoop je zelf cryptomunten zonder tussenkomst van Bitvavo. Dit betekent dus zelf bieden of laten. Bitvavo heeft in dit geval geen invloed op de prijs die je ontvangt of betaalt. Wel betaal je bij elke transactie zeer lage transactiekosten (maximaal 0,25%).

Wil je Bitvavo eens een keer uitproberen? Via onderstaande link betaal je gedurende de eerste week helemaal geen handelskosten.

Meld je aan bij Bitvavo (inclusief bonus)

Litebit – groot aanbod

De beste bitcoin broker met een groot aanbod aan altcoins is Litebit. Dit platform bestaat al enige tijd en heeft veel tevreden gebruikers. Het gaat hier enkel en alleen om een broker dus geen handelsplatform(exchange). Voordeel van Litebit is het wisselende aanbod gaan cryptocurrency, maar bitcoin is en blijft altijd aanwezig.

De prijs die je betaalt is vrij eraf bij. De transactiekosten liggen wat hoger maar de service is hier zeer goed. Je kunt namelijk ook gebruik maken van de Litebit wallet. Hierbij zijn je cryptocurrency veilig opgeslagen en hoef je geen eigen digitale wallet te downloaden. Uiteraard blijft het altijd veiliger om je cryptocurrency te verplaatsen, maar bij Litebit staan ze ook betrekkelijk veilig.

Het aanmelden bij Litebit is heel eenvoudig. De support of klantenservice is goed,. Ze reageren vrij snel op vragen, problemen of klachten. Mocht je niet meer in kunnen loggen dan helpen ze je hier ook bij. Uiteraard alles op een veilige manier, want je moet wel verifiëren dat het account ook echt bij jou hoort.

Ga direct naar Litebit

Bitcoinmeester

Een bekende naam en zeker de beste bitcoin broker is Bitcoinmeester. Deze naam zul je ongetwijfeld van de televisiereclames kennen. Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste. Bij Bitcoinmeester vind je een zeer groot aanbod aan cryptocurrency, waaronder ook bitcoin. Het bijzondere aan Bitcoinmeester is dat hier ook wat cryptomunten verhandelbaar zijn die je op weinig andere plekken tegenkomt.

Met betrekking tot transactiekosten is Bitcoinmeester duurder dan Bitvavo maar weer goedkoper dan Litebit. Het is dus even kiezen wat het prettigste werkt. Hierbij moet wel gezegd worden dat niet iedereen tevreden is over het gebruik van Bitcoinmeester, het ziet er allemaal heel basic uit. Dat dit platform wat minder populair is zie je aan het aantal volgers op Twitter. Bitcoinmeester heeft er 10,8k (februari 2022) en Litebit in dezelfde periode 14,7k. Wat niet wegneemt dat Bitcoinmeester zeker de moeite waard is.

Open een account op Bitcoinmeester

Conclusie beste bitcoin broker

Ben je op zoek naar de beste bitcoin broker in Nederland, dan kies je voor Bitvavo. Simpelweg omdat je hier kunt kiezen uit de brokerfunctie of het handelsplatform. Maar ook omdat de transactiekosten hier zeer laag liggen.

Bitcoin broker in het buitenland

In andere landen zijn brokers niet zo bekend, daar heersen voornamelijk de cryptocurrency handelsplatformen. Bitpanda is een redelijk bekende Oostenrijkse broker, maar dan heb je toch wel een beetje gehad. Het gemak van een broker wordt in andere landen niet zo serieus genomen. Daar wordt de belegger meer aan zijn lot overgelaten.

Om die reden maak je met een Nederlandse broker een uitstekende keuze. Ook omdat in het Nederlands communiceren toch een stuk prettiger verloopt. Bovendien gaan je privacygevoelige gegevens niet de grens over, en dat is tegenwoordig ook heel wat waard.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste bitcoin broker – handelen in crypto
Schuiven naar boven