Beste daglichtwekker -de wake up light

Bijgewerkt: 30 maart 2022

Goedemorgen! Met de beste daglichtwekker wordt je op een natuurlijke manier wakker. Deze ‘wake up light’ wekt je middels simulatie van zonsopgang. Afhankelijk van het model simuleert hij ook zonsondergang, waardoor je makkelijker in slaap valt. De beste modellen zijn wat duurder, maar er zijn gelukkig ook goedkopere alternatieven.

Philips Wake-Up-Light

  • Prijsindicatie: € 55 tot € 120

Een zeer goed en bekend merk is de Philips Wake-Up-Light. Deze is in verschillende varianten verkrijgbaar. Hij stimuleert de zonsopgang door van zacht morgenrood te verkleuren naar zonnig geel. Alsof de zon langzaam opkomt. Je lichaam reageert hier automatisch op, waardoor je ontspannen ontwaakt.

Ook maakt deze daglichtwekker gebruik van geluid, dit is zelf instelbaar. Kies uit verschillende wekgeluiden en stel eventueel een tweede wektijd in. Uiteraard kun je ook gewoon radio luisteren, want die functie zit er ook op.

De Philips Somneo is een net wat andere model met een omgevingsensor. Deze wekker creëert een perfecte slaapomgeving door de lichtkleur en de intensiteit aan te passen. Dit betekent dus ook goed in slaap vallen, en weer heerlijk wakker worden. Bij de Philips Somneo heb je keuze uit 8 verschillende wekgeluiden. Bovendien laat je de smartphone via deze wekker op.

Bekijk Philips Wake-Up-Light

DistinQ daglichtwekker

  • Prijsindicatie: € 39 tot € 49

De beste daglichtwekker tegen een lage prijs is er eentje van het merk DistinQ. De kwaliteit is goed, en er zijn ook verschillende functies aanwezig. Zoals een meervoudig alarm, waardoor je niet één maar twee verschillende wektijden instelt.  Praktisch wanneer je in het weekend op een ander tijdstip opstaat dan door de week.

Ook dit model werkt middels licht en geluid. Op de vooraf ingestelde tijd toont de lamp een zacht rood licht, dat langzaam steeds feller wordt. Hiermee wordt de opkomst van de zon volledig nagebootst. Onbewust meer ik je dit, je lichaam krijgt hierdoor het signaal om te ontwaken. Ter ondersteuning gaat ook het alarm af. Kies hierbij uit verschillende (natuurlijke) wekgeluiden. Dat is pas ontspannen wakker worden!

Wil je ontspannen in slaap vallen? Ook dit is mogelijk met de DistinQ daglichtwekker. En mocht je nu je smartphone op willen laden, dan kan dit via de USB-aansluiting die zich op de wekker bevindt. Als kers op de taart is deze wekker ook nog eens voorzien van wifi, waardoor hij verbinding legt met je smartphone. Je bedient deze wekker dus vanaf je smartphone of tablet, hoe handig is dat?

Naar DistinQ daglichtwekker

Luvia Wake Up Light Wekker

  • Prijsindicatie: € 59

Hulp nodig bij het in slaap vallen of wakker worden? Dan is de Luvia Wake Up Light Wekker echt iets voor jou. Je wordt ‘s morgens niet hinderlijk gewekt met een harde zoemer, dit model wekt je middels opkomend licht en natuurlijke wekgeluiden.

Hiermee werkt dit model hetzelfde als de voorgaande daglichtwekkers. Toch is er iets anders, want dit apparaat beschikt over maar liefst drie wektijden. Daar waar anderen er maar twee hebben.

In de avond start de lamp met helder geel licht, alsof de zon nog schijnt. Langzaam wordt dit steeds zwakker en ook donkerder geel. Uiteindelijk verandert de kleur naar oranje. Je lichaam denkt dat de zon ondergaat en maakt melatonine aan. Dit is een stofje dat je helpt bij het goed in slaap vallen. In de ochtend werkt de wekker juist andersom: van rood naar oranje tot heldergeel licht.

Bekijk Luvia Wake Up Light Wekker

Waar is een wake up light goed voor?

Niet iedereen is bekend met de wake up light oftewel de daglichtwekker. Hoe werkt hij en waar is hij goed voor? Afhankelijk van het model beschik deze wekker over verschillende sensoren. Hij registreert daglicht en reageert hierop. Wordt het buiten donkerder, dan past de wekker zich hierop aan. Dit betekent dat hij van een helder licht verandert naar een steeds donkerder licht.

In de ochtend doet de wekker juist het omgekeerde. Maar alleen op de ingestelde tijd. Ongeveer 30 minuten voordat de wekker afgaat verschijnt er een rood tot oranje licht. Dit wordt gedurende het komende half uur steeds feller. Uiteindelijk gaat ook de wekker af, waarbij je merkt dat je makkelijker wakker wordt. Dit komt omdat je lichaam door de simulatie van de zonsopgang al bezig was met ontwaken.

Zo lang gaat een daglichtwekker mee

Over het algemeen zijn de meeste daglichtwekkers van een goede kwaliteit, al helemaal wanneer het bovenstaande modellen betreft. Deze hebben een levensduur van vijf jaar of langer.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste daglichtwekker -de wake up light
Schuiven naar boven