Beste wekkerradio met goede geluidskwaliteit

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Ontspannen wakker worden met je favoriete muziek. Dat doe je natuurlijk met de beste wekkerradio. Veel wekker hebben alleen maar een irritant geluid je wordt dan gewekt met een herhaald zoemend geluid, helemaal niet prettig. Een wekkerradio wekt minder irritatie op, waardoor je ook minder geneigd bent om het ding tegen de muur kapot te gooien.

Bij een wekkerradio is een goede geluidskwaliteit is onmisbaar, want je wilt geen ruis op de zender. In verschillende elektronicawinkels en huishoudzaken vind je een ruim aanbod wekkerradio’s. Wat je misschien niet weet is dat moderne apparaten voorzien zijn van een slimme luidspreker of slim display. De vraag is: wat is de beste wekkerradio?

Een goede basis tegen een betaalbare prijs

Het probleem is dat veel wekkerradio’s allerlei functies bevatten die je helemaal niet gebruikt. Uiteindelijk merk je dat je de beste wekkerradio met goede geluidskwaliteit maar één ding doet: je op tijd wekken. Dat wekken kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met je favoriete muziek maar ook met behulp van licht. De moderne wekkerradio’s bevatten een combinatie van deze twee.

Dan nog is het belangrijk om voor een goede basis tegen een betaalbare prijs te gaan. Het is helemaal niet nodig om € 100 aan een wekkerradio uit te geven. Geloof me, ook voor minder dan € 20 heb je al een heel goed model.

Beste wekkerradio

Geef eerlijk toe, je was stiekem op zoek naar de beste wekkerradio Consumentenbond. Je hebt eigenlijk geen idee waarom maar je denkt dat de Consumentenbond het altijd goed heeft.

Laat ik je dit vertellen: de Consumentenbond test al jarenlang allerlei elektrische apparaten. Sommige van deze test zijn echt goed waarbij de elektronica heel goed wordt bekeken. In andere gevallen worden de tests door gebruikers uitgevoerd. Een panel dus waarbij wij ons misschien ook wel bij aan kunnen sluiten. De consumentenbond geeft namelijk aan dat iedereen mee kan doen aan het testpanel, je hoeft zelfs geen lid te zijn.

Wanneer je voor de beste wekkerradio gaat let je op een aantal zaken, maar ook wat andere kopers ervan vinden. Dan krijg je pas een goed beeld van de beste wekkerradio’s van dit moment.

De standaard wekkerradio

Heel basic maar nog steeds ontzettend effectief: de standaard wekkerradio. Hij kost tussen de € 10 en € 20. Daar loop je geen risico mee. De basic wekkerradio heeft de volgende functies:

  • Snooze functie
  • FM-radio
  • Slaapfunctie
  • Dual alarmfunctie

De wekkerradio werkt op netstroom. Als back-up is het aan te raden om er toch batterijen in te doen. Mocht de stroom uitvallen dan nemen de batterijen het over. Zo hoef jij je nooit meer te verslapen.

Dit soort wekkerradio’s beschikt over een digitaal led scherm. Zo kun je op elk moment de tijd aflezen. De ledverlichting verbruikt zeer weinig energie. Mocht de radio dus op batterij overgaan, dan lopen de batterijen niet leeg door de verlichting.

Je wordt wakker met dat bekende zoemgeluid óf met je favoriete radiozender. Er zit FM ontvangst op dus je vindt je favoriete zender vast wel. Overigens kun je ook gebruik maken van de FM radio. Zo heb je altijd een radio in de buurt. Dankzij de slaapfunctie schakelt de radio na een tijd automatisch uit. Een en ander is wel afhankelijk van het model dat je koopt. Zeker de beste wekker met goede geluidskwaliteit.

Een aantal van deze wekkerradio’s beschikt ook over projectie. Hierbij wordt de tijd op de tegenoverliggende muur of het plafond geprojecteerd. Praktisch wanneer de wekkerradio ergens staat waardoor je de tijd niet goed kan aflezen. Ik zou zeker eens een kijkje bij onderstaand aanbod nemen. Geselecteerd aan de hand van de best verkochte modellen.

Bekijk de wekkerradio’s

Wake Up Light

Een bijzondere wekkerradio is de wake up light. Dit behoort zeker tot de beste wekkerradio maar is wel duurder geprijsd. Hoe werkt een Wake Up Light?

Een wekkerradio op basis van Wake Up Light gaat uit van het natuurlijk slaap- en waakritme. Hierbij is dus goed gekeken naar de manier waarop je wakker wordt. Zodra het buiten lichter wordt dan maak je lichaam minder melatonine aan. Hierdoor ontwaak je uit je slaap. Een Wake Up Light bootst de zonsopkomst na.

Doordat deze wekker geleidelijk aan steeds meer licht produceert word je op een natuurlijke manier gewekt. Ook maakt de wekkerradio geluiden, maar dan wel prettige natuurgeluiden. Zo word je ontspannen wakker.

Je hebt overigens ook de keuze uit een FM radio functie. Afhankelijk van het model kun je ook nog eens twee aparte wektijden instellen. Handig wanneer jij en je partner beide op een ander tijdstip op moeten staan.

Een Wake Up Light kost tussen de € 30 aan € 150. De duurste is die van Philips met zeven verschillende wekgeluiden. Voordeel van dit apparaat is dat je de smartphone kunt opladen via de Wake Up Light.

Naar Wake Up Light wekkers

Overigens is die van Grundig met tijdweergave, FM radio en natuurlijke geluiden best wel een aanrader. Deze heeft namelijk ook een weekendalarm en 5 verschillende lichtkleuren. Bovendien kost de Grundig Wake Up Light een stuk minder dan andere merken.

Het best verkochte model is die van Philips, gevolgd door DistinQ (deze laatste is een vrij onbekend merk maar wel van een prima kwaliteit).

De klassieke bellenwekker (analoog)

Vroeger kon je helemaal niet voor de beste wekkerradio gaan. Je moest het doen met de klassieke bellenwekker. Deze had een analoge tijdsaanduiding en een uurwerk dat je ouderwets moest opwinden. De bellenwekker er is tegenwoordig gemoderniseerd. Best wel jammer want dat ouderwetse ding is echt klassiek. Het heeft wel wat.

Hier en daar kom je de klassieke bellenwekker nog wel tegen. Je betaalt dan tussen de € 10 en € 25.

Een wekkerradio met oplader

Wil je de beste van de beste wekkerradio dan moet je er een met oplader kiezen. Je kunt je smartphone, smartwatch of andere apparaten via de wekker opladen. Hartstikke handig wanneer je niet over een scala aan stopcontacten in je slaapkamer beschikt. Maar ook wanneer je op vakantie bent, want je neemt de wekkerradio toch mee?

Er is met betrekking tot de wekkerradio met oplader best veel verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de wekkerradio inclusief Qi oplader, USB en Bluetooth speakers. De radio heeft verschillende functies en er is een oplader aanwezig, zowel draadloos als USB. Je speelt via de wekkerradio muziek vanaf je smartphone. Bovendien kun je naar de FM-radio luisteren, als nachtlampje gebruiken of jezelf in de spiegel bekijken.

Een wekkerradio met oplader is heel modern en praktisch. De speakers hebben ook nog eens een zeer goede geluidskwaliteit. Ben je op zoek naar de beste wekkerradio met goede geluidskwaliteit dan kom je zeker bij een van deze modellen uit.

Bekijk wekkerradio met oplader

Voor een dergelijk model betaal je tussen de € 35 en € 60. Het hangt er een beetje vanaf of je voor een merkloze wekkerradio met oplader gaat of toch een goed merk. Overigens is het aan te raden om iets meer te betalen, je krijgt dan vaak ook een betere kwaliteit.

Verschil tussen een goedkope en dure wekkerradio

Moet je nu voor een hele goedkope of toch een dure wekkerradio kiezen? Wanneer je naar de goedkope wekkerradio’s kijkt dan blinken die uit in eenvoud. Ze kost tussen de € 10 en € 20, goed betaalbaar. Deze wekkerradio heeft een handvol knoppen die eenvoudig te gebruiken zijn.

Met de grote rode cijfers zie je direct hoe laat het is. De snooze knop is makkelijk te vinden, handig wanneer je ‘s morgens de wekkerradio uit wilt zetten. De helderheid van de cijfers kun je vaak met een schuifregelaar aanpassen. Bovendien zorgen de ledverlichte cijfers er niet voor dat je er ‘s nachts wakker van wordt.

Een dure wekkerradio is niet direct beter maar wel veel leuker. Dit komt omdat er verschillende functies aan vasthangen. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een wekkerradio met FM-radio, oplader voor mijn smartphone maar ook met dat ouderwetse zoemgeluid. Wakker worden is namelijk niet altijd zo makkelijk, vooral niet na een wilde nacht (lees: avondje stappen).

Dus: waar je voor kiest moet je zelf weten. Het hangt ten eerste van je wensen af, maar natuurlijk ook van je budget. Ik kan me voorstellen dat je geen € 100 aan een wekkerradio uit wil geven. Gelukkig is er genoeg te koop, daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Zit er garantie op een wekkerradio?

In Nederland en België is het goed geregeld met betrekking tot de garantie op producten. Waar je ook iets koopt, op veel producten zit standaard een jaar garantie. Dit noem je ook wel de fabrieksgarantie. Wanneer er iets mis is met de beste wekkerradio die je net gekocht hebt, dan neem je contact op met de verkoper. Dit is de tussenpersoon tussen jou en de fabrikant.

Je hebt ook nog zoiets als wettelijke garantie naar aanleiding van de gebruiksduur. Zo zou een wekkerradio minimaal twee jaar mee moeten gaan, eigenlijk nog langer. Dit betekent dat wanneer de garantie vervallen is, je nog steeds recht hebt op die wettelijke garantie. Alleen krijg je dan niet meer alles vergoed.

Wekkerradio’s zijn eigenlijk zo goedkoop dat het geen zin heeft om na vier jaar nog je wettelijke garantie te gaan claimen. Beter kun je dan gelijk voor een nieuw en modern model gaan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste wekkerradio met goede geluidskwaliteit
Schuiven naar boven