Beste AA batterijen (2022) – test en review

Bijgewerkt: 24 mei 2022

Wanneer je op zoek gaat naar de beste AA batterijen (oplaadbaar of niet) dan kom je heel wat merken tegen. Getest door de consumentenbond of beoordeeld door gebruikers. Want dat is waar we allemaal naar zoeken. Helaas heeft de consumentenbond geen AA batterijen getest maar vind je wel een hoop gebruikers ervaringen. Zo weet je in ieder geval wat de beste AA batterijen zijn.

Het gebruik van AA batterijen

AA batterijen noem je ook wel penlites. Het zijn kleine, langwerpige en ronde batterijen die in veel apparaten passen. Vooral speelgoed maakt gebruik van penlites. Een AA batterij is in veel gevallen niet oplaadbaar maar je hebt natuurlijk ook oplaadbare AA batterijen.

Zodra de batterij leeg is zal het apparaat niet meer werken, zo eenvoudig is het. Op dat moment moet je de batterijen vervangen. Werp lege batterijen niet zomaar in de prullenbak maar breng ze naar een verzamelpunt. Dit is beter voor het milieu. Je mag niet oplaadbare AA batterijen nooit opladen. Ook mag je geen batterijen lange tijd in een apparaat laten zitten dat je niet gebruikt. De batterijen kunnen dan gaan lekken met grote schade aan het apparaat als gevolg.

De beste AA batterijen 2022

Wat zijn nu de beste AA batterijen van dit moment? Het merk Duracell zal je zeker niet vreemd zijn, dit staat voor een goede kwaliteit en lange levensduur. Er zijn nog veel meer merken verkrijgbaar en ook merkloze batterijen. Deze gaan wat minder lang mee maar zijn natuurlijk wel een stuk goedkoper. Op de eindstreep kom je misschien wel op hetzelfde uit, wie weet. Bekijk het overzicht beste AA batterijen.

1. Duracell Ultra alkaline – 12 stuks

Laten we maar gelijk met de beste AA batterijen beginnen, namelijk van het bekende merk Duracell. Dit zijn de ultrapower batterijen die tot 80% meer power hebben. De speciale technologie maakt het mogelijk om te bekijken hoe vol de batterij is. Dit zijn vrijwel de beste batterijen, en dat is al jarenlang zo.

Geschikt voor apparaten die veel energie verbruiken zoals speelgoed. De AA batterijen van Duracell worden zeer goed beoordeeld. Uit meer dan 300 beoordelingen ontvangt het product een score van 4,6 van de 5 sterren. Gebruikers zijn vooral tevreden over de lange levensduur. Een verpakking bevat 12 batterijen.

Bekijk de Duracell Ultra alkaline

2. Duracell oplaadbaar – 2 tot 16 stuks

Ook weer van het merk Duracell maar dit keer gaat het om oplaadbare batterijen. Deze kun je dus vele malen hergebruiken, wat een absoluut pluspunt is. De oplaadbare AA 2500mAh batterijen gaan per laadbeurt zeer lang mee. Eenmaal opgeladen hebben ze een levensduur tot 12 maanden, een en ander is afhankelijk van het apparaat en het gebruik hiervan. Wanneer je de batterijen niet gebruikt dan gaan ze zeker vijf jaar lang mee.

Bij aankoop van deze Duracell oplaadbare batterijen zijn ze al voorgeladen. Dit betekent dat ze direct klaar zijn voor gebruik. De meeste mensen kiezen voor een verpakking van vier stuks maar je kunt ook kiezen uit andere verpakkingen zoals twee stuks of wel 16 stuks. Ontvangt een beoordeling van 4,6 van de 5 sterren waarbij gebruikers vooral tevreden zijn over de zeer goede prestaties.

Naar Duracell oplaadbaar

3. GP Extra Alkaline – 20 tot 80 stuks

Soms is het de lage prijs die batterijen tot de beste AA batterijen maken. Want we laten toch allemaal een beetje op de centen. De GP AA batterijen (alkaline) zijn geschikt voor apparaten die je veel gebruikt maar minder stroom vragen. Dit zijn bepaalde soorten kinderspeelgoed, een zaklamp, afstandsbediening maar ook de muis van je pc of laptop.

Vanwege de goede kwaliteit en de voordelige prijs wordt dit product zeer goed beoordeeld. Een score van 4,8 sterren is echt niet slecht! Hiermee scoort dit product zelfs nog beter dan de Duracell batterijen, dat zou je niet verwachten. Je hebt de keuze uit een verpakking van 20, 40 of 80 stuks AA batterijen. Zo heb je altijd voldoende in huis.

Bekijk GP Extra Alkaline

4. Varta AA Longlife Batterijen

Ook weer een vrij krachtige en oplaadbare batterij. Het vermogen is maar een fractie lager dan die van Duracell batterijen. Je kunt ze jarenlang bewaren, wat allemaal te danken is aan de speciale technologie. Ook wanneer je de batterijen niet gebruikt hebben ze een uitzonderlijk lange levensduur.

Geschikt voor verschillende apparaten zoals elektronisch speelgoed, controllers voor de spelcomputers maar ook voor fotocamera’s of zaklampen. Natuurlijk ook te gebruiken voor de rookmelder of de bewegingsmelder. Laat batterijen nooit in ongebruikte apparaten zitten, of ze nu oplaadbaar zijn of niet. Op bol.com beoordeeld met 4,5 van de vijf sterren.

Naar Varta AA Longlife Batterijen

5. Philips LongLife AA batterijen

Ook Philips is geen onbekende op het gebied van de beste AA batterijen. De LongLife batterijen van Philips doen wat ze beloven: ze hebben een lange levensduur. De batterijen houden het lang vol en hebben een hoge kwaliteit. Geschikt voor speelgoed, een klok, fotocamera, de muis van de computer en nog veel meer.

Een verpakking bestaat uit 48 stuks AA batterijen maar je kunt natuurlijk meerdere verpakkingen kopen. Heb je kinderen in huis dan is het met elektronisch speelgoed altijd zinvol om een voorraadje batterijen aan te leggen. De batterijen van Philips zijn ook nog eens voordelig geprijsd, waardoor je op de kosten bespaart. Gebruikers zijn tevreden over de goede kwaliteit, de lange levensduur en de voordelige prijs. En zo is het.

Bekijk Philips LongLife AA batterijen

AA-batterijen Duracell: beter of niet?

Veel mensen zijn op zoek naar AA batterijen van Duracell. Zijn deze beter dan andere merken of toch niet? Onderzoek door Radar (AVRO-Tros) heeft uitgewezen dat dure batterijen niet beter zijn. Prijs zegt weinig over de prestaties. Alleen hele goedkope AA-batterijen zijn soms van een mindere kwaliteit. Bijvoorbeeld omdat ze lang in de zon of een zeer warme omgeving hebben gestaan.

Het is dus niet zo dat de AA batterijen Duracell per definitie beter zijn. Wel gaat het bij Duracell om alkaline batterijen, en die zijn beter voor apparaten die veel energie verbruiken. In dat opzicht kun je dus beter voor alkaline gaan. Het maakt hierbij niet uit of dit Duracell of een ander merk is.

Conclusie: welke AA-batterijen zijn het beste?

Je hebt hierboven wat bekende merken AA batterijen voorbij zien komen. Welke AA-batterijen zijn het beste? Heb je een apparaat met een grote constante energiebehoefte zoals een spelcomputer, radio of speelgoed? Dan kun je het beste voor alkaline batterijen gaan.

Hierboven zie je ook wat AA batterijen met zinkchloride-technologie. Dit is meer geschikt voor apparaten met een laag energieverbruik. Denk hierbij aan een klok, afstandsbediening of rekenmachine.

Het verschil tussen beide zit hem in de prijs. Je kunt niet zeggen dat alkaline of zinkchloride beter of slechter is, dat hangt dus helemaal van de energiebehoefte van het apparaat af.

Welke AA-batterijen gaan het langst mee?

Er is ook wat te zeggen over de levensduur van de beste AA batterijen. Welke AA batterijen gaan het langst mee? Dit zijn lithium AA-batterijen. Deze hebben namelijk een piekvermogen van 3000 mAh. In praktijk gaan ze langer mee dan alkaline batterijen.

Bekijk lithium AA batterijen

Houd er rekening mee dat lithium AA batterijen wel wat duurder geprijsd zijn. De twee best verkochte merken met betrekking tot lithiumbatterijen zijn Philips en Energizer. Je hebt ze ook nog van Varta, ook deze zijn niet goedkoop maar wel met een lange levensduur. Gemiddeld betaal je tussen de € 6 en € 10 voor 4 lithium AA batterijen.

Kan ik alkaline batterijen opladen?

Verbruik je veel batterijen, dan kun je het beste voor oplaadbare AA-batterijen kiezen. Kan ik alkaline batterijen opladen? Nee, alkaline batterijen zijn niet oplaadbaar. Hiervoor kom je toch bij een Ni-MH op een ander soort oplaadbare batterij uit. Probeer alkaline AA batterijen dan ook nooit op te laden.

Heb je oplaadbare batterijen? Kies dan bij voorkeur voor een langzame oplader, hierbij komt minder warmte vrij en verlengt de levensduur van de batterijen.

Wat gebeurt er wanneer je niet oplaadbare batterijen oplaadt?

Je probeert niet-oplaadbare AA batterijen op te laden. Wat gebeurt er? Wanneer je geluk hebt gaan deze batterijen alleen lekken. Een lekkende batterij zorgt voor schade aan het apparaat. In dit geval de oplader maar misschien ook wel het apparaat waar je de batterijen daarna instopt.

In het slechtste geval kunnen de niet-oplaadbare batterijen ontploffen. Dit gebeurt al tijdens het opladen. Het is dus belangrijk om niet oplaadbare batterijen, wanneer ze leeg zijn, weg te gooien. Dit doe je niet bij het normale afval. Batterijen horen in een speciale milieubak thuis.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste AA batterijen (2022) – test en review
Schuiven naar boven