Beste interactieve speelgoed

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Al heel lang op zoek naar het beste interactieve speelgoed? Dit is modern speelgoed dat de interactie met het kind aangaat. Bijvoorbeeld een kindersmartphone of een pratende knuffel. Het speelgoed maakt als het ware contact met het kind. Er is tegenwoordig heel wat verkrijgbaar. Ontdek het beste interactieve speelgoed van dit moment.

Uitleg over interactief speelgoed

Interactieve speelgoed of interactief speelgoed, hoe schrijf je dat? Officieel heet het “interactief speelgoed”.

Nu iets over de uitleg van interactief speelgoed. Het gaat hier om speelgoed dat beweegt, licht geeft of geluid maakt. Dit doet het speelgoed op reactie van een aanraking, stemgeluid of beweging. Maar ook bijvoorbeeld door een druk op een knop.

Tegenwoordig is er heel veel verkrijgbaar op het gebied van interactieve speelgoed. Knuffels, poppen, ballen, camera’s, robots, speciale boeken en nog veel meer. Doel van interactief speelgoed is dat het kind gestimuleerd wordt.

Beste interactieve speelgoed

Wat is nu het beste interactieve speelgoed? Dit is niet zomaar te zeggen. Dit hangt namelijk van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld de leeftijd en het geslacht van het kind, budget van de ouders maar ook specifieke wensen.

Wanneer je even kort naar het best verkochte interactieve speelgoed kijkt dan zijn het vooral interactieve knuffels, camera’s en robots die het goed doen. Kijk hieronder maar eens naar het overzicht beste interactieve speelgoed.

1. De interactieve knuffel

Knuffels zijn razend populair. Het maakt niet uit of het hier om een teddybeer, zacht konijntje of grappige hond gaat. Een interactieve knuffel gaat een stap verder. Bijvoorbeeld een interactief konijn dat geluidjes maakt. Het konijn springt naar het kind toe zodra het de naam hoort. Wanneer het kind tegen het konijn schreeuwt dan laat het de oren hangen en loopt weg.

De interactieve kangoeroe is ook erg geliefd. Deze knuffel reageert op aanrakingen en toont meer dan 70 geluiden en bewegingen. Voor een interactieve knuffel betaal je tussen de € 15 en € 60.

Bekijk interactieve knuffels

2. VTech Actioncam

Onder het beste interactieve speelgoed vind je ook de VTech Actioncam. Dit merk brengt kindercamera’s op de markt. Met een actioncam legt het kind alles vast, waar het ook is of wat het ook doet. Deze heeft een waterdichte behuizing dus het maakt niet uit dat de actioncam met vocht in aanraking komt.

Het is niet echt speelgoed dat de interactie met het kind aangaat. Maar omdat kinderen hun belevingswereld vastleggen behoort het wel tot interactief speelgoed. Kosten: tussen de € 30 en € 50.

Naar VTech Actioncams

3. Cry Babies

Vroeger bestond interactief speelgoed nog niet. Tegenwoordig vind je het ene na het andere beste interactieve speelgoed. Zo ook de Cry Babies, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Bijvoorbeeld de Cry Baby Kristal waarbij het hartje met een stethoscoop te horen is. Deze baby wordt verkouden en gaat hoesten. Ook kan ze koorts krijgen, iets dat terug te zien is aan de thermometer.

Een andere populaire Cry Baby is Dreamy. Wanneer het speentje uit de mond valt gaat deze baby huilen, en dan ook nog eens met echte tranen. Het kind moet deze baby kalmeren. Er zijn ook nog veel andere varianten verkrijgbaar. De beste interactieve pop voor meisjes (en jongens).

Bekijk Cry Babies

4. Interactieve robot

Het beste interactieve speelgoed voor stoere jongens en ondernemende meisjes. Omdat er verschillende varianten verkrijgbaar zijn is dit speelgoed ook geschikt voor uiteenlopende leeftijdsgroepen. Voor hele jonge kinderen is er de interactieve robot dinosaurus met meerdere gevoelens en karakters.

Iets oudere kinderen gaan voor de Boxer, een interactieve robot met IR sensoren. Hierdoor volgt de robot de gebaren van de mensenhand. Deze robot kan verschillende spelletjes spelen. Ook is het mogelijk om de gratis app voor smartphone te downloaden, hier staan nog meer spellen in. Geschikt voor alle leeftijden.

De interactieve robothond doet het ook altijd goed, zowel bij jongens als meisjes. Voor een interactieve robot betaal je tussen de € 15 en € 60.

Naar interactieve robots

5. VTech MagiBook

Voor kinderen in de leeftijd van 2-7 jaar is er het beste interactieve speelgoed in de vorm van het VTech MagiBook. Dit speelgoed sluit zeer goed aan op de ontwikkeling van het kind. Verkrijgbaar in verschillende kleuren maar ook uitbreidbaar. Hierdoor is het geschikt voor jongens en meisjes.

Wat kun je van het VTech MagiBook verwachten? Het kind maakt in een interactieve wereld kennis met activiteiten, cijfers, vormen, kleuren, dieren en nog veel meer. Hierbij maakt het boek geluiden, speelt muziek of liedjes. De activiteitenboeken die hierbij horen zijn los verkrijgbaar.

Ouders zijn zeer tevreden over dit beste interactief speelgoed. Kinderen zijn er uren zoet mee maar leren en er ook veel van. Houd er wel rekening mee dat de pagina’s kwetsbaar zijn voor hele jonge kinderenhanden. Je betaalt voor het VTech MagiBook tussen de € 32 en € 40. Een uitbreiding kost tussen de € 12 en € 18.

Bekijk VTech MagiBook

Conclusie beste interactieve speelgoed

Je hebt hierboven al kunnen zien wat het beste interactieve speelgoed van dit moment is. Houd er rekening mee dat het aanbod vaak wisselt. Dit komt omdat de technische ontwikkelingen razendsnel gaan. Het is belangrijk dat interactief speelgoed goed op de leeftijd en ontwikkeling van het kind wordt afgestemd.

Moderne kinderen zijn al snel te oud voor bepaald soort speelgoed. Zorg daarom dat je tijdig nieuw interactief speelgoed koopt. Altijd een leuk cadeau met de verjaardag, sinterklaas of kerst. Of als beloning voor goede prestaties.

Op interactief speelgoed zit altijd garantie. Bewaar de aankoopbon of de factuur daarom goed. Houd er ook rekening mee dat interactief speelgoed vaak op batterijen werkt. Soms is het speelgoed oplaadbaar.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste interactieve speelgoed
Schuiven naar boven