De beste robotmaaier

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een robotgrasmaaier neemt je veel werk uit handen. Wat is de beste robot maaier? Er zijn veel verschillende merken en modellen verkrijgbaar. Daarnaast spelen verschillende factoren mee. Bijvoorbeeld of je een groot gazon hebt of dat het om een klein grasveldje gaat. Sommige modellen maaien ook de kanten. Ontdek de beste robotmaaier tegen een goede prijs.

De populairste robotmaaier van 2022

Een van de meest populairste robot maaiers van dit moment is die van het merk Gardena. Op zich niet zo vreemd want Gardena is een kwalitatief goed merk in tuingereedschap. Dit in Duitsland gevestigd bedrijf is zelfs de grootste van Europa.

Toch zijn er nog een aantal andere goede merken wanneer het om robot grasmaaiers gaat. Bijvoorbeeld Bosch, ook van een topkwaliteit. De vraag is wat nu de beste prijs-kwaliteitverhouding is en welk model je moet nemen. Dat ontdek je in het overzicht hieronder, namelijk de beste robotmaaier.

Dit is de beste robotmaaier

Welke robotmaaier maait de kanten en kan hij over tegels? Voordat je deze vragen krijgt beantwoord zie je eerst 3 keer de beste robotmaaier. Dit zijn de modellen die als beste worden verkocht.

1. Bosch robotmaaier

Ga je voor het beste kwaliteit, dan kom je bij de Bosch robotmaaier uit. Hier zijn verschillende modellen van verkrijgbaar. Erg populair is de Indego XS 300 die verkrijgbaar is voor een prijs van ongeveer € 550 tot € 580. Deze kleinere versie is geschikt voor gazons tot 300 m². Dit komt overeen met een lap grond van 10 x 30 m, wat toch best wel groot is.

Je hebt ook de M700, deze kan een gazon tot 700 m² aan. Hier tussenin zit er nog een aantal modellen. Alle robot maaiers van Bosch worden geleverd inclusief laadstation en accessoires. Deze grasmaaiers kunnen ook nog eens de kanten maaien, dit zorgt voor een nette afwerking.

Bekijk Bosch robotmaaiers

Wil je op een slimme manier het gras maaien? Dan heeft Bosch een model dat via wifi te besturen is. Je kunt het apparaat zelfs programmeren en hij is zo slim dat hij meerdere gazongedeeltes maait. Wel wat duurder geprijsd, vanaf ongeveer € 900. Ook deze modellen staan in het overzicht wanneer je op de link klikt.

2. Gardena robotgrasmaaiers

De tweede in het overzicht beste robotmaaier is er natuurlijk een van het merk Gardena. Op zich zijn deze robotmaaiers hetzelfde geprijsd als van het merk Bosch, hoewel de prijs hier en daar net iets hoger kan liggen. Een populair model is de Sileno Minimo 250, geschikt voor gazons tot 250 m². Voor dit model betaal je net iets meer dan € 600.

Voordeel van een Gardena wat grasmaaier is dat deze veelzijdig en intelligent is. Dankzij een speciaal systeem ontstaan er geen strepen op het gazon. De speciale sensors meten of het maaien wel nodig is. Verder maken deze apparaten weinig geluid.

Er zijn uiteraard ook Gardena modellen verkrijgbaar die middels slimme technologie werken of op afstand bestuurbaar zijn. Je moet dan wel dieper in de buidel tasten, verkrijgbaar vanaf ongeveer € 900.

Naar Gardena robot grasmaaiers

3. Zoef robotmaaier

Als laatste Zoef, ook weer de beste robotmaaier. Deze heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Iets goedkoper dan voorgaande twee merken maar de prestaties zijn prima. Zo kun je de meeste modellen middels een app bedienen.

De populairste Zoef robotmaaier is de Berta MR18Z, geschikt voor gazons tot wel 600 m². Hiervoor betaal je ongeveer € 700. Dit apparaat maakt weinig geluid en je kunt de maaihoogte volledig instellen. De robotmaaier is ook nog eens beveiligd met behulp van een pincode. Voor de veiligheid zit er een noodstop op.

Bekijk Zoef grasmaaiers

Net als veel andere merken zijn ook de modellen van Zoef voorzien van een regensensor. Wanneer het regent keert de robotmaaier automatisch terug naar het laadstation. Een tilsensor zorgt ervoor dat de robot direct stopt wanneer hij wordt opgetild. Kortom, ook het merk Zoef is een echte aanrader.

Robotmaaier voor groot gazon

In de meeste tuinen beslaat het gazon ongeveer een kwart van het totale tuinoppervlak. Een gazon van 400 m² wordt als klein of middelmatig gezien. Je spreekt van een groot gazon wanneer dit 500 m² of groter is.

Welke robotmaaier voor een groot gazon? Eenvoudig, bovenstaande drie merken bieden allemaal maaiers voor grote gazons. Kies hierbij voor een model dat bij de afmeting van je gazon past. Je kunt namelijk kiezen uit bijvoorbeeld 500 m², 600 m² of 700 m². Sommige modellen kunnen zelfs nog meer aan, maar dan zit je wel aan de prijzige kant.

Welke robotmaaier maait de kanten?

De goedkope modellen doen niks anders dan maaien, recht toe recht aan. Hierbij worden de kanten overgeslagen. Wil je dat een robotmaaier de kanten maait? Ga dan voor een Bosch of een Gardena. Van deze modellen is zeker bekend dat ze de kanten meenemen.

Dit kost een robotmaaier

Je wil een (nieuwe) automatische grasmaaier aanschaffen. Wat kost een robotmaaier? Het goedkoopste model begint vanaf ongeveer € 450. Opvallend is dat de goedkopere modellen slechte prestaties leveren. Bovendien zijn ze niet geschikt voor grote gazons. Liever betaal je € 100 tot € 200 meer waarbij je een uitstekende kwaliteit krijgt.

Ga je voor de beste robotmaaier, reken dan op een aanschafprijs variërend van € 550 tot € 800. Alleen bij hele grote gazons of extra luxe ben je meer kwijt. Het allerduurste model kost rond de € 3000. Deze is geschikt voor een gazon tot ongeveer 3200 m².

Bekijk de duurste robotmaaier

Kan een robotmaaier over tegels?

Wanneer je een goed merk koopt dan kan de robotmaaier over tegels. Maar let op want bij die hele goedkope modellen is dit niet altijd mogelijk. Bij aanschaf is het belangrijk om erop te letten dat de robot grasmaaier de kanten maait. Dan weet je ook dat hij over tegels kan. Wanneer je grasgazon omsingeld is door tuin, dan kun je beter de kanten met de grastrimmer handmatig bijwerken.

Zo navigeert een robotmaaier

Het is bijzonder om te zien hoe de automatische grasmaaier zijn weg vindt. Hoe navigeert een robotmaaier? Dit wordt gedaan met behulp van gps. Ook maakt de robotmaaier gebruik van een grensdraad. Binnen dit gebied kan de robot registreren welke gebieden het al heeft gedaan en wat het nog moet doen. Een mooi stukje techniek.

Je hebt ook robotmaaiers die zonder draad werken. Deze hebben aan de onderzijde een sensor. Aan de hand hiervan kan de grasmaaier de rand van het gazon detecteren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste robotmaaier
Schuiven naar boven