Beste roeitrainer 2022

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Welke roeitrainer kopen? Dat is niet zo eenvoudig want je hebt verschillende modellen. Bijvoorbeeld de beste roeitrainer voor lange mensen, een opvouwbaar model enzovoorts. Het is belangrijk om naar je houding maar ook naar de weerstand te kijken. Vaak wordt gezocht naar de beste roeitrainer Consumentenbond, maar deze test bestaat niet. Bekijk daarom onderstaande tips en reviews.

Welke spieren gebruik je met een roeitrainer?

Roeitrainers zijn steeds populairder. Je komt ze niet alleen in de sportschool tegen, ook steeds meer mensen schaffen er een voor thuis aan. Het is een effectief en veelzijdig cardioapparaat. Met een roeitrainer train je namelijk verschillende spiergroepen.

Welke spieren gebruik je met een roeitrainer? Dit zijn de schouders, rugspieren, biceps en triceps (armspieren) maar ook je buikspieren en bilspieren. Daarnaast train je hier de verschillende spiergroepen in je benen mee.

Beste roeitrainer 2022

De beste roeitrainer Consumentenbond, nee dat ga je nergens terug vinden. De Consumentenbond heeft namelijk geen roeitrainers getest. Hoe weet je dan wat de beste roeitrainer is? Door goed naar de specificaties, weerstand en beoordelingen te kijken. Hier haal je veel meer informatie uit dan een test, deze laatste is altijd een momentopname en afhankelijk van de testers.

Bekijk de belangrijkste tips om de beste roeitrainer te vinden.

De weerstand van de roeitrainer

Het is belangrijk om naar de weerstand van de roeitrainer te kijken. Zo heb je de magneet weerstand maar er is ook de luchtweerstand, waterweerstand of elektrische weerstand. Dit maakt het lastig om een keuze te maken, daarom wat uitleg over deze verschillende weerstanden.

De meest verkochte roeitrainers hebben een magnetische weerstand. Voordeel van deze weerstand is dat deze een hoge nauwkeurigheid heeft. Bovendien is een magneet erg stil waardoor je de roeitrainer nauwelijks hoort. De weerstand stel je via een display of toetsen in.

Bekijk magnetische roeitrainers

Als tweede is er de roeitrainer met waterweerstand. Je voelt hem al aankomen maar hierbij wordt gebruik gemaakt van water. De roeibeweging is hierbij zeer realistisch want de weerstand van het water neemt toe zodra je harder roeit. Nadeel is de hoge prijs.

Als laatste de roeitrainer met luchtweerstand. Hierbij moet je meer kracht gebruiken waardoor je harder traint. Bovendien werkt dit erg prettig. Enig nadeel is dat een roeitrainer met luchtweerstand luidruchtiger is.

Naar roeitrainers met luchtweerstand

De mate van gebruik

Ga je voor de beste roeitrainer dan is het belangrijk dat je vooraf bedenkt hoe vaak je hem gaat gebruiken. Wanneer je de roeitrainer intensief gebruikt (dagelijks) dan heb je een hogere kwaliteit nodig. Matig betekent dat je hem een keer per week gebruikt. Bij weinig gebruik zit je maximaal twee keer per maand op de roeitrainer. Een roeitrainer voor intensief gebruik hoeft niet direct peperduur te zijn. De prijs varieert van € 350 tot meer dan € 1000.

Maximale belasting

Een zwaardere roeitrainer is altijd beter dan een lichtgewicht exemplaar. Maar je moet ook naar de maximale belasting kijken. De meeste modellen kunnen tot 150 kg dragen maar er zijn ook roeitrainers die maximaal 50 kg of 100 kg kunnen dragen. Belangrijk om naar te kijken.

Lengte van de rail

Let ook goed op de lengte van de rail. Dit is vooral belangrijk wanneer je langer dan 1,85 m bent. Wanneer je een roeitrainer met een te kleine rail koopt dan heb je er niet veel aan.

Beste roeitrainer: inklapbaar

Een roeitrainer kan aardig in de weg staan. Heb je weinig ruimte ga dan voor een inklapbare roeitrainer. Deze klap je na gebruik in waarna je hem aan de kant zet. Ideaal voor de kleine woonkamer of op de slaapkamer. Houd er wel rekening mee dat een inklapbare roeitrainer lichter van gewicht is en hierdoor minder stabiliteit biedt.

Het display van de roeitrainer

Kijk ook eens naar het display dat zich op de roeitrainer bevindt. Deze moet groot genoeg zijn waardoor alles goed wordt weergegeven. Denk hierbij aan prestaties, je wilt immers je vorderingen bijhouden. Ook zie je op het display op welk niveau je aan het trainen bent. Sommige eenvoudige roeitrainers hebben helemaal geen display. Je stelt alles middels toetsen of knoppen in maar kunt geen trainingen bijhouden.

Dit is de beste roeitrainer

Wat is nu de beste roeitrainer? Bepaalde merken doen het altijd beter. Denk maar eens aan het merk Focus Fitness. Dit merk brengt verschillende trainingsapparaten/ fitness apparaten op de markt. Veel sportscholen hebben dit merk in hun zalen staan.

Focus Fitness is wat duurder geprijsd maar dan heb je ook wat. De roeitrainer Focus Fitness Row 3 kwam in februari 2019 op de website kieskeurig.nl als beste uit de test.

Bekijk Focus Fitness roeitrainers

Een ander goed merk is de Tunturi Cardio Fit roeitrainer. Hierbij heb je keuze uit verschillende modellen. Dit merk is goedkoper dan Focus Fitness maar nog steeds van een hele goede kwaliteit. Populair zijn de Fit R20 en R30. De Cardio Fit R50W is stevig geprijsd maar het betreft hier wel een water roeitrainer. Daar zit hem het verschil in.

Naar Tunturi roeitrainers

Een goedkope roeitrainer

Is het verstandig om voor een goedkope roeitrainer te gaan? Laat ik het zo zeggen: beter een goedkope roeitrainer dan helemaal geen roeitrainer. Niet iedereen heeft een groot budget en je wilt toch sporten of bewegen. Een goedkope roeitrainer gaat minder lang mee en je traint er misschien niet zo effectief op. Maar alles beter dan op de bank hangen.

Een goedkope roeitrainer is verkrijgbaar vanaf een bedrag van € 100. De allerduurste roeitrainers kosten wel € 3000 (ja echt waar). Overigens is het helemaal niet aan te raden om voor zo een duur model te gaan, hij is echt niet beter dan de goedkopere bekende merken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste roeitrainer 2022
Schuiven naar boven