Beste wasmachine (2020 / 2021) – wasmachines getest

Grote wasjes kleine wasjes, je doet ze met de beste wasmachine 2020 en 2021. Wat test de Consumentenbond en wat vinden gebruikers van het apparaat? Bekijk tips, specificaties en reviews: we zetten de 5 best verkochte modellen op een rij.

Tips wasmachine kopen

Hoe lang gaat een wasmachine mee? De levensduur ligt ergens tussen de 1200 en 5000 wasbeurten. Dit zijn natuurlijk grote verschillen, maar waar ligt dit aan? Over het algemeen gaan goedkope wasmachines minder lang mee. Van merken als Bosch, Siemens, Miele en Asko is bekend dat ze een langere levensduur hebben. Natuurlijk zijn deze modellen ook duurder, waardoor je op de eindstreep wellicht hetzelfde betaalt.

Onderstaande tips helpen je met de aankoop van een wasmachine. Dit is ook het koopadvies volgens de Consumentenbond:

  • Let op de capaciteit (inhoud) van de wasmachine. Een volle trommel zorgt voor een schonere was. Kies voor een capaciteit dat bij je gezin past.
  • Laat je de wasmachine ’s nachts draaien? Kies dan voor een apparaat dat minder dan 75dB geluid produceert (centrifugeren).
  • Met minimaal 1200 toeren komt de was droog uit de machine.

De meeste wasmachines bestaan uit een voorlader. Je hebt echter ook bovenladers of een was-droogcombinatie.

Beste wasmachine 2020 – 2021

Op zoek naar een nieuwe wasautomaat? Met het overzicht beste wasmachine weet je waar je aan toe bent. Bekende maar ook minder bekende merken komen voorbij.

1. Miele WWR 760 WPS – TwinDos

Wasmachines van Miele gaan ruim 5000 wasbeurten mee. Hiermee behoort dit merk tot de beste wasmachines van 2020. De Miele WWR 760 is krachtig en energiezuinig. Regel de temperatuur en het centrifugeer toerental, zodat het programma binnen het soort wasgoed past.

Miele heeft een innovatieve wastechniek geïntroduceerd: quickpowerwash. Binnen één uur bereik je het beste wasresultaat met minder energie. Dit komt omdat de pomp water in het wasgoed sproeit, waardoor de machine dit minder hoeft op te warmen. Handig: tijdens de eerste 10 minuten van het wasprogramma kun je pauzeren en nog snel de trommel bijvullen.

Je ontvangt 20 jaar garantie op het waterbeveiligingssysteem. Dit model heeft een inhoud van 9 kilo en is voorzien van energielabel A+++. Hij produceert een geluid van 72dB (centrifugeren). Consumenten beoordelen dit model met een 5 van de 5 sterren. Niets anders dan positieve reviews.

Bekijk Miele WWR 760

2. Zanussi WW70K5400WW

Beste koop consumentenbond april 2018. Ook Zanussi is een echte aanrader. Machines van dit merk gaan 3000 tot 4000 wasbeurten mee. Hiermee hebben ze een mooie lange levensduur, daar kun je op vertrouwen.

De Zanussi WW70K5400WW biedt verschillende wasprogramma’s waaronder ook een kort wasprogramma. Met deze beste wasmachine kun je tijdens de eerste spoelbeurt nog tussentijds was toevoegen. Bij een halve belading past de machine het waterverbruik aan.

Met 1400 toeren komt de was goed gecentrifugeerd uit de machine. Hij heeft een capaciteit van 7 kilo, energielabel A+++ en een geluidsniveau van 78dB (centrifugeren). Dit model is door consumenten beoordeeld met een 4,8 van de 5 sterren. Vooral de verschillende wasprogramma’s en de speedfunctie zijn pluspunten.

Naar Zanussi WW70K5400WW

3. Whirlpool FWD91496WSE EU

Ook Whirlpool toont zich in het overzicht beste wasmachine 2020. Dit is een best gekozen product van het jaar 20219. Machines van Whirlpool/ Bauknecht gaan ongeveer 2000 wasbeurten mee. Omdat het hier om een model met koolborstelloze motor gaat, kan deze wel tot 3500 wasbeurten mee.

Deze Whirlpool wasmachine is geschikt voor het kleine tot middelgrote het gezin. De beladingssensor bepaalt hoeveel de beladingssensor berekent hoeveel er in de trommel zit en past hier de hoeveelheid water en het wasprogramma op aan. Voor de minder vuile was of een klein wasje kies je voor het korte wasprogramma. Met de FreshCare+functie (stoom) komt het wasgoed minder gekreukt uit de machine.

Dit model heeft een capaciteit van 9 kilo. Uiteraard voorzien van energielabel A+++, zodat ook dit model energiezuinig is. Met centrifugeren bedraagt het geluid 76dB. De Whirlpool wasmachine is verschillende keren beoordeeld en scoort 4,9 van de 5 sterren. De goede prijskwaliteit verhouding valt absoluut op.

Bekijk Whirlpool FWD91496WSE EU

4. Beko WTV7740BSC1

Voor sommige is Beko een minder bekend merk, maar hij is absoluut de moeite waard. Deze wasmachine is namelijk zeer voordelig geprijsd en heeft ook nog eens goede functies. Zo ontvang je maar liefst 10 jaar garantie op de motor.

Hij is voorzien van verschillende wasprogramma’s waaronder een kort programma van 15 minuten. Uiteraard ook voorzien van beladingssensor en uitstelfunctie. Dankzij de stoomfunctie heb je heel wat minder kreukels in de kleding, waardoor strijken (bijna) niet meer nodig is.

De wascapaciteit van 7 kilo maakt de Beko wasmachine geschikt voor het kleine tot middelgrote gezin. Hij heeft energielabel A+++ en met centrifugeren een geluidsniveau 73dB. Scoort 4,7 sterren, waarbij gebruikers tevreden zijn over de snelle programma’s en het stille centrifugeren.

Naar Beko WTV7740BSC1

5. AEG L6FBSPEED – 6000 serie

De laatste in het overzicht beste wasmachine 2020 is de AEG uit de 6000 serie. Voorzien van ProSteam, dat kleding ontkreukt en opfrist. Het toerental bedraagt 1600 en dat merk je. Kies uit verschillende wasprogramma’s, waarbij de machine het energie- en waterverbruik op het programma afstemt.

De inhoud van 8 kilo maakt dit model geschikt voor grotere gezinnen. Ook nu weer voorzien van energielabel A+++ met een centrifugegeluid van 75dB. Gebruikers geven dit model een 4,7 van de 5 sterren. Pluspunt is het geruisloos wassen en de grote vulopening.

Bekijk AEG L6FBSPEED – 6000 serie

Een heel mooi overzicht van de beste wasmachine van dit moment. Wil je weten wat de beste wasmachine van het merk AEG is? Dat ontdek je in het overzicht beste AEG wasmachine.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.