Beste stofzakloze stofzuigers van 2022

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een stofzakloze stofzuiger is een absolute aanrader. Je hoeft nooit meer stofzuigerzakken te kopen of te verwisselen. Bovendien is deze stofzuiger voorzien van een goed werkend filter. De beste stofzakloze heeft ook nog eens een hoge zuigkracht. Bekijk de belangrijkste aankooptips en voor welk model je moet kiezen.

Een stofzakloze stofzuiger

Tot de eeuwwisseling waren stofzuigers met een stofzuigerzak heel normaal. Hierna kwamen de eerste stofzakloze zuigers op de markt. De eerste modellen hadden een lage zuigkracht en werkten dus niet optimaal. Tegenwoordig is dit wel anders.

Verschillende merken hebben hun eigen stofzakloze stofzuigers op de markt gebracht. Bekende merken zijn Dyson en Philips, maar er zijn ook minder grote en vaak goedkopere merken actief. Voor de betere stofzakloze stofzuiger betaal je tussen de € 85 en € 200.

Voordelen stofzakloze zuiger

Wanneer je naar stofzakloze stofzuigers kijkt dan valt één ding zeker op: ze hebben een lager vermogen dan stofzuigers mét zak. Dit betekent dat de stofzakloze modellen veel energiezuiniger zijn. Aan de andere kant hebben ze een net zo hoge zuigkracht of in sommige gevallen zelfs nog hoger.

Vaak wordt gedacht dat een stofzakloos model duurder geprijsd is, maar dat is tegenwoordig helemaal niet meer zo. Met of zonder stofzuigerzak, je betaalt bijna hetzelfde. Bovendien bespaar je ook nog eens geld omdat je niet telkens nieuwe stofzuigerzakken hoeft te kopen.

De nadelen op een rij

Aan elk voordeel kleeft ook een nadeel. Het grootste nadeel is dat je de stofbak moet legen waarbij er stofwolken vrij kunnen komen. Daarom is het aan te raden om de stofbak buiten bij de container te legen en dus niet in de keuken.

Het filter moet je regelmatig schoonmaken. Ook dit kan een stoffig karwei zijn. Houd er ook rekening mee dat het stofreservoir groot genoeg moet zijn. Vooral bij een grote woonkamer is dit erg belangrijk.

De beste stofzakloze zuiger 2022

Met zoveel keuze is het lastig om voor de beste zakloze stofzuiger te gaan. Gelukkig vind je hieronder een aantal praktische tips en de best verkochte modellen/merken. Zo weet je zeker dat je de beste stofzakloze stofzuiger in huis haalt.

Philips stofzakloze zuigers

Philips is een bekend merk op het gebied van huishoudelijke apparatuur. Met de kwaliteit zit het altijd wel goed, daar hoef jij je niet druk over te maken. Wanneer je naar stofzakloze stofzuigers kijkt dan zijn er een aantal modellen die het goed doen. Dit zijn de Philips PowerPro Compact en de Philips PowerPro Expert. Beiden zijn geschikt voor harde vloeren en tapijt.

De PowerPro Compact heeft een wat lagere zuigkracht dan de PowerPro Expert, deze laatste is vooral geschikt wanneer je veel tapijten of vloerbedekking in huis hebt. De Expert is wel duurder geprijsd. Van hetzelfde merk is er ook nog de steelstofzuiger zonder zak. Deze heeft een geïntegreerde kruimelzuiger.

Bekijk Philips stofzakloze zuigers

Rowenta stofzuigers zonder zak

Dan heb je ook nog het merk Rowenta, zeker geen onbekende en ook deze staat voor een goede kwaliteit. Een beetje vergelijkbaar met Philips, ook qua prijs. De beste stofzakloze van Rowenta is de Compact Power, hierna volgt de Silence Force. Deze laatste is ook gelijk de duurste uit de serie maar wel een absolute krachtpatser. Deze heeft namelijk een laag geluidsniveau van 67 dB en een zeer sterke zuigkracht.

De Rowenta X-Trem Power heeft ook een sterke stofopname op zowel harde vloeren als tapijt. Met betrekking tot de prijs is deze iets voordeliger en hierdoor misschien wel een betere keuze.

Naar Rowenta stofzuigers zonder zak

AEG stofzakloze stofzuigers

Als derde merk in het overzicht beste stofzakloze komt AEG naar voren. Dit merk ken je vooral van de wasmachines maar ze produceren ook overig huishoudelijk apparatuur. De stofzuigers zonder zak zijn altijd een goede keuze. Een populair model is de AEG LX7 met een speciale zuigmond voor het opzuigen van dierenharen. Hij heeft een zeer sterke stofopname op harde vloeren en een middelmatige stofopname op tapijt.

Een ander populair model van AEG is de LX5 met een sterke stofopname op verschillende ondergronden. Dit model heeft wel een hoger geluidsniveau, misschien iets om rekening mee te houden. AEG heeft nog veel meer stofzakloze stofzuigers in het assortiment. Alle modellen worden goed beoordeeld.

Bekijk AEG stofzakloze stofzuigers

Let op de inhoud van het stofreservoir

Het is jammer wanneer je tussen het stofzuigen door het stofreservoir leeg moet halen. Liever doe je dit voor of na een schoonmaakbeurt. Bekijk dus of het reservoir wel groot genoeg is. Daarnaast moet de stofbak makkelijk te legen zijn. Niet dat je een kwartier bezig bent om alles los te halen. Bovenstaande merken zijn in ieder geval voorzien van een eenvoudig systeem. Goedkopere stofzuigers hebben dit niet altijd.

Let ook op het geluidsniveau. Een geluidsniveau tot 76 dB is nog te doen, hierboven wordt het wel lawaaiig. Zelf heb je hier geen last van maar huisgenoten kunnen zich eraan storen.

Energiezuinig en zuigkracht

Een stofzuiger verbruikt niet heel veel energie. Toch kan een energiezuinig model de doorslag geven, vooral wanneer je zoveel mogelijk energie wil besparen. Kijk ook eens naar de zuigkracht. Heb je een harde vloer en geen huisdieren of kinderen, dan kom je met een lage tot middelmatige zuigkracht goed weg. Met huisdieren heb je toch een hogere zuigkracht nodig.

Ligt er vloerbedekking of tapijt in huis? Kijk dan altijd dat je een stofzakloze zuiger met voldoende zuigkracht koopt. Dit voorkomt dat je achteraf spijt van je aankoop krijgt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste stofzakloze stofzuigers van 2022
Schuiven naar boven