Beste föhnborstel 2022

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Met een föhnborstel creëer je volume of juist een slag in het haar. Maar je kunt ook voor stijl haar gaan. Het is heel belangrijk om de omtrek van deze borstel af te stemmen op je haar lengte. Natuurlijk ga je ook voor de beste föhnborstel 2022. Je zult zien dat bekende merken als beste verkopen. Kijk maar eens naar de beoordelingen van gebruikers en voor welk model je moet kiezen.

Dit is een föhnborstel

Ben je nog niet bekend met een föhnborstel? Het ziet eruit als een normale haar borstel. Enig verschil is dat hier warme lucht uitkomt. Afhankelijk van het model maak je gebruik van verschillende temperatuurinstellingen.

De föhnborstel is dus een combinatie van een haarborstel en föhn. Ideaal om je haar snel droog te krijgen maar ook om het direct in model te föhnen. Eenvoudig in gebruik en je haar zit de hele dag perfect.

Zo gebruik je de föhnborstel

Heeft je haar weinig volume of wil je het in model föhnen? Was je haar en laat het gedeeltelijk aan de lucht drogen. Zorg ervoor dat je haar niet te dat is voordat je de borstel gebruikt, anders ben je veel te lang bezig.

Heb je kwetsbaar of breekbaar haar, breng dan voor het föhnen een hittebeschermend product aan. Neem een pluk haar en draai dit om de borstel. Maak de pluk met de hete luchtborstel droog en föhn het gelijk in model. Dit doe je ook met de andere plukken haar. Het resultaat: mooi en glanzend haar. Het volume blijft ook lang zitten.

Beste föhnborstel 2022

Wat is nu de beste föhnborstel van dit moment? Merken als BabyLiss, LifeGoods en Revlon zijn zeker een aanrader. Deze föhnborstels ontvangen namelijk zeer goede beoordelingen van gebruikers. Bovendien zijn ze voorzien van de ionentechnologie. Dit is beter voor je haar (het beschadigt minder snel). Hieronder enkele voorbeelden van de beste föhnborstel die je kunt vinden.

Föhnborstel BabyLiss

Een van de best verkochte merken is de föhnborstel van BabyLiss. Dit merk heeft verschillende producten in het assortiment waaronder de normale föhn en natuurlijk de föhnborstel. De Shape & Smooth verkoopt goed maar ook de Multistyle AS121E is een aanrader. Daarnaast zijn er van het merk nog veel andere föhnborstels verkrijgbaar.

Gebruikers zijn zeer tevreden over deze producten. De keramische warmte een zijn of de ionentechnologie zorgt ervoor dat het haar goed in model wordt gebracht, droog wordt en je haar niet te veel beschadigt. Het is echter altijd aan te raden om je haar extra te beschermen met een speciaal product. Bijvoorbeeld een spray of crème speciaal bedoeld wanneer je het haar föhnt of met hete lucht stylet.

Gemiddeld betaal je tussen de € 25 en € 40 voor een BabyLiss föhnborstel. Op zich is hier niets van te zeggen want de kwaliteit is uitstekend. Je krijgt er diverse onderdelen bij en de temperatuur is instelbaar.

Bekijk föhnborstel BabyLiss

LifeGoods borstel met föhn

Dan is er nog de föhn met borstel van het merk LifeGoods. Deze modellen hebben vaak een wat grotere borstel, geschikt voor lang en dik haar. De temperatuur is instelbaar en ook nu weer maak je gebruik van de ionentechnologie. Uiteraard voorzien van keramische warmte-elementen. Droog je haar en breng hier volume in aan, zo eenvoudig is het.

Van het merk LifeGoods zijn niet heel veel modellen föhnborstels verkrijgbaar, maar met de kwaliteit zit het wel goed.

Naar LifeGoods föhnborstels

Revlon warmeluchtborstel

Het merk Revlon noemt het een warmeluchtborstel maar het gaat hier natuurlijk om een föhnborstel. Het is een Amerikaans merk dat producten op het gebied van cosmetica, huidverzorging en persoonlijke verzorging verkoopt. Ze hebben ook nog parfums in hun assortiment.

Revlon is een kwalitatief goed merk. Een föhnborstel van Revlon behoort dan ook zeker tot de beste föhnborstel. Iets duurder geprijsd, dat dan weer wel. Maar wanneer je naar de kwaliteit kijkt is de ge-investering meer dan waard. Dit zie je ook terug aan beoordelingen van gebruikers. Veel gebruikers merken dat hun haar door het product gaat glanzen, meer volume geeft en er ook nog eens verzorgd dat het haar snel droog is.

Sommige modellen van Revlon worden snel warm. Dit kan het haar beschadigen. Gebruik de hete luchtborstel daarom nooit op kletsnat haar. Gebruik ook hittebeschermende verzorgingsproducten. Dit is vooral aan te raden voor mensen met droog, beschadigd of fijn haar.

Bekijk Revlon warmeluchtborstels

Automatisch roterende borstel

De klassieke föhnborstel moet je zelf met de hand draaien. Tegenwoordig heb je ook de automatisch roterende föhnborstel. Hierbij heb je de handen altijd vrij en sta je niet in een lastige positie je haar in model te brengen.

Ook bij dit soort borstels is het belangrijk dat het over de ionentechnologie beschikt (en keramische warmte-elementen). Natuurlijk moet ook de temperatuur instelbaar zijn. Kies bij voorkeur voor de laagste temperatuur, hier beschadigt je haar niet snel van.

Naar automatisch roterende föhnborstels

Waar je nog meer op let

Bij aanschaf van de beste föhnborstel heb je keuze uit verschillende opties. Bijvoorbeeld meerdere warmtestanden, evenredige luchtverplaatsing of cool shots. Dan kun je ook nog kiezen uit de automatisch roterende borstel (zie hierboven) of het meedraaiend snoer. Vind je een extra lang snoer belangrijk, let hier dan goed op.

Je hebt föhnborstels voor kort, middellang of lang haar. Zorg dat je het juiste apparaat koopt, anders kom je hier niet mee vooruit.

Ga naar het overzicht föhnborstels en gebruik het filter haarlengte. Vink aan welke haarlengte je hebt. Hierna zie je een overzicht van de beste föhnborstels die bij jou gekozen haarlengte past.

Overzicht föhnborstels

Tip: maak het jezelf makkelijk en bekijk de pagina op laptop of desktop PC, zo kun je de filters goed instellen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste föhnborstel 2022
Schuiven naar boven