Beste luierbroekjes voor je baby

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Luierbroekjes zijn ontzettend praktisch: je kindje leert zindelijk te worden. Deze broekjes zijn makkelijk aan- en uit te trekken en hiermee een absolute aanrader. Wat zijn de beste luierbroekjes? De consumentenbond heeft een thuistest met betrekking tot de beste luiers uitgevoerd. Maar het is ook belangrijk om te kijken wat andere ouders van het luierbroekjes vinden.

Het gebruik van een luierbroekje

Wanneer trek je baby een luierbroekje aan? Zolang het kind nog geen 12 maanden oud is heeft het niet zo heel veel zin om op luierbroekjes over te stappen. Of je kindje moet er al heel vroeg bij zijn en met de zindelijkheidstraining starten.

Lichamelijk is een kind vanaf 18 maanden klaar om te starten met het zindelijk worden. Dan is een luierbroekje ook interessant. Je trekt het luierbroekje net als een onderbroekje aan, dus over de voetjes. Zo kun je je kindje verschonen terwijl het rechtop staat.

Voordelen van een luierbroekje

Voordat je naar de beste luierbroekjes kijkt moet je wel nog even de voordelen hiervan weten.

Allereerst stimuleert het luierbroekje de motorische ontwikkeling van je kindje. Het zit namelijk net zo comfortabel als een normaal onderbroekje. Bovendien is het verschonen ook een stuk makkelijker, ideaal bij beweeglijke baby’s. Staand verschonen is voor het kind dat zindelijk wil worden ook een stuk prettiger.

Nadelen van luierbroekjes

Natuurlijk hebben luierbroekjes ook een aantal nadelen. Zo zijn ze duurder dan gewone luiers. Bovendien kun je luierbroekjes niet perfect afstemmen op de lichaamsbouw van het kind, iets dat met luiers met plakstrip wel lukt.

Beste luierbroekjes die te koop zijn

De beste luiers volgens de consumentenbond, zitten hier ook luierbroekjes bij? In oktober 2020 publiceerde de consumentenbond een thuistest (beste luier). Er werden 13 populaire merken getest. 3 luiers scoorden een 8 of hoger, maar uiteindelijk was geen enkele luier perfect.

Wanneer je kijkt naar gebruikersbeoordelingen dan scoren de luiers van de Etos, Kruidvat en Bumblies best wel goed. Terwijl de bekende merken Pampers en Huggies het altijd goed doen. Kijk maar eens hieronder naar de beste luierbroekjes die te koop zijn.

Pampers luierbroekjes

Wanneer je naar de beste luierbroekjes kijkt kom je nagenoeg altijd op het merk Pampers uit. Dit is het best verkochte merk wanneer het op normale luiers, luierbroekjes en billendoekjes aankomt. Uit diverse tests komt dit merk als beste naar voren. Hierbij zijn het vooral Pampers Active Fit en de Pampers Premium Protection die het goed doen.

De luierbroekjes van Pampers hebben een uitstekende pasvorm. Meer dan 1500 ouders hebben dit merk al beoordeeld. Hierbij scoort Pampers een 4,8 van maximaal 5 sterren. Ouders zijn tevreden over de goede kwaliteit, het feit dat de luierbroekjes niet doorlekken en ideaal zijn bij beweeglijke baby’s. Pampers verkoopt de luierbroekjes in een maandbox, waardoor je gelijk voor een hele maand voorraad in huis hebt.

Bekijk Pampers luierbroekjes

Huggies luierbroekjes

Het tweede bekende merk op het gebied van beste luierbroekjes is Huggies. Samen met Pampers voert dit merk de markt aan. Het meest verkocht zijn de Huggies Ultra Comfort luierbroekjes in de maten 4 en 5. Hierna volgen de DryNites luierbroekjes voor kinderen van 4-7 jaar. Dit laatste is bedoeld voor kinderen die ‘s nachts nog niet zindelijk zijn.

De Huggies luierbroekjes worden ook goed beoordeeld (door ouders). Absolute pluspunten volgens ouders zijn de goede kwaliteit, de prijs, de pasvorm en dat baby lang droog blijft. Ouders zeggen dat deze luierbroekjes heel makkelijk zijn bij de zindelijkheidstraining.

Naar Huggies luierbroekjes

Oefenbroekje van katoen

Een heel goed alternatief is het oefenbroekje (luierbroekje) van katoen. Ook dit gebruik je voor de zindelijkheidstraining. Het katoenen luierbroekje is dikker dan een normale onderbroek. Het bestaat uit drie lagen te weten twee katoenen lagen en een waterdichte tussenlaag. Hiermee vang je kleine plasjes op. Houd er rekening mee dat het katoenen luierbroekje wel kan gaan doorlekken. Gebruik deze alleen overdag, niet ‘s nachts.

Katoenen luierbroekjes zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Voordeel hiervan is dat het een duurzame investering is, de broekjes zijn namelijk uitwasbaar. Bovendien heeft je kindje het gevoel dat het al een echt onderbroekje aan heeft. Er zijn veel vrolijke kleuren en designs verkrijgbaar.

Bekijk luierbroekje van katoen

Wegwerp luierbroekjes niet uitwassen!

Alleen de katoenen luierbroekjes zijn uitwasbaar. Wegwerp luierbroekjes zijn nooit uitwasbaar en moeten dus in de prullenbak of de speciale afvalbak. Wanneer je wegwerp luierbroekjes in de wasmachine stopt kunnen deze helemaal uit elkaar vallen. Hierdoor raakt de wasmachine flink verstopt en kan uiteindelijk kapotgaan.

De best verkochte maat luierbroekjes

Wil je weten wat de best verkochte maat met betrekking tot luierbroekjes is? Dat is maat 5. Dit is geschikt voor kinderen met een lichaamsgewicht van 12-17 kg. Dit komt overeen met kinderen van 20-30 maanden oud. Hiermee zie je dat de meeste ouders luierbroekjes aanschaffen wanneer de baby minimaal anderhalf jaar oud is.

Naast maatje 5 verkoopt ook maatje 6 heel goed, hierna volgt maatje 4. Voor oudere kinderen die ‘s nachts nog niet zindelijk zijn is het aan te raden om luierbroekjes vanaf maat 7 te kopen. Let hierbij goed op het lichaamsgewicht dat op de verpakking staat, dit moet overeenkomen met het lichaamsgewicht van het kind.

Luierbroekjes voor volwassenen

Op volwassen leeftijd kan er incontinentie ontstaan. Dit hoeft niet altijd met ouderdom te maken te hebben maar kan ook een medisch probleem zijn. Luierbroekjes voor volwassenen zijn ideaal voor het opvangen van ongewenst urineverlies. Houd er rekening mee dat deze producten een stuk duurder zijn dan luierbroekjes voor baby’s.

Bij luiers of luierbroekjes voor volwassenen heb je keuze uit pants, slips, inleggers, fixatiebroekjes maar natuurlijk ook de matrasbeschermers. Bij ongewild urineverlies is het soms mogelijk om deze luierbroekjes volwassenen vergoed te krijgen via de zorgverzekeraar. Vraag dit vooraf bij de verzekeraar na.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste luierbroekjes voor je baby
Schuiven naar boven