Beste babyhapjes (2022) – babyvoeding getest

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Babyhapjes zelf maken of kant en klaar kopen? De beste babyhapjes zijn gezond én lekker. Kant en klare babyvoeding is handig om mee te nemen, maar ook wanneer je geen tijd hebt om te koken. Ontdek welke voeding het beste is en waar je op moet letten.

Gezond eten

Baby’s eerste hapje moet niet alleen lekker maar ook gezond zijn. Je begint hiermee wanneer je kindje tussen de 4 en 6 maanden oud is. Als eerste hapje geef je een fruithapje. Dit is zoet, waardoor baby het al snel lekker vindt.

Groente gaat er wat moeilijker in. Gemiddeld duur het 5 tot 10 keer voordat baby aan de (nieuwe) smaak went. Maak je zelf een babymaaltijd, gebruik dan een babycook. Met een babycook kun je stomen, pureren en opwarmen.

Tot de leeftijd van 8 maanden geef je baby oefenhapjes. Deze zijn bedoeld om vertrouwd te raken met vast voedsel. Het is dan ook belangrijk om oefenhapjes te combineren met borstvoeding of flesvoeding. Vanaf 8 maanden stap je langzaam over op vast voedsel zoals pap, brood, fruithapjes en natuurlijk de warme maaltijd.

Beste babyhapjes voor het jonge kind

Vanaf de leeftijd van 9 maanden vervangt de warme maaltijd langzaam de flesvoeding. Vanaf 12 maanden mag je het babyvoedsel als volwaardige maaltijd zien. Dit adviseert ook de Consumentenbond. Wat zijn de beste babyhapjes (2020 & 2021)? Hieronder vind je de best verkochte kant-en-klare babymaaltijden.

1. Olvarit Variatiemenu 8 maanden – Groentehapje

Olvarit is een van de meest bekende merken op het gebied van babyvoeding. Het assortiment bestaat uit zowel groente- als fruithapjes in verschillende leeftijdscategorieën. De groentehapjes vanaf 8 maanden zijn de best verkochte. Je ontvangt 6 potjes met verschillende én herkenbare smaken. Dit voedsel bevat wat grovere stukjes, waardoor je kindje beter leert ‘kauwen’ en slikken.

Een pakket Olvarit Variatiemenu Groentehapjes bestaat uit 6 potjes van elk 200 gram met de smaken Broccoli Kip aardappel, lekker en gezond.

Bekijk het variatiemenu 8 maanden

2. Olvarit Variatiemenu 8 maanden – Fruithapje

Net zo populair zijn de fruithapjes, ook voor kindjes vanaf 8 maanden. Alweer van Olvarit dus van een uitstekende kwaliteit. Lekker van smaak en met veel variatie. Een pakket bestaat uit 12 potjes. Je ontvangt smaken als Appel Aardbei Banaan en Abrikoos Appel Banaan. Zo leert baby verschillende maken herkennen en ook waarderen. Uiteraard boordevol vitamientjes, zodat baby gezond groter wordt.

Dit product wordt veel verkocht. Gebruikers raden dit aan vanwege de variatie en de voordelige koop. Zelfs kieskeurige etertjes genieten van deze fruithapjes, aldus ouders.

Naar de fruithapjes vanaf 8 maanden

3. Groentehapje én fruithapje vanaf 6 maanden

Een gedeelde derde plaats in beste babyhapjes zijn de Olvarit groente- én fruithapjes. Deze twee producten worden net zo vaak verkocht. Bovendien ontvangen ze beiden zeer goede beoordelingen.

Ook weer van het merk Olvarit. Hiermee laten ze zien dat ze een uitstekende kwaliteit bieden. De hapjes zijn iets grover dan de 4-maanden hapjes, maar fijn er dan de 8 maanden-hapjes. Geef dit alleen aan kindjes vanaf 6 maanden oud!

De voordeelpakketten bevatten 6 potjes met een verassende smaak. Zo maakt je kindje kennis met lekkere ne gezonde groenten.

Bekijk de Olvarit groentehapjes 6 maanden

4. NaturNes Bio Doperwten, Broccoli – 4 maanden

Iets minder vaak worden de NaturNes Bio Doperwten, Broccoli 4 maanden verkocht. Ouders wachten vaak toch met het geven van groente tot de leeftijd van 6 maanden. De 4 maanden potjes zijn kleiner en hebben een inhoud van 125 ml.

De maaltijden zijn zeer fijn gemalen. Hierdoor is het vergelijkbaar met dikke pap. Dit maakt het zeer geschikt voor baby’s vanaf 4 maande oud. Wacht echt tot deze leeftijd en zeker niet eerder. De darmen van baby moeten toe zijn aan vast/ ander voedsel.

Bekijk de groentehapjes baby’s 4 maanden

5. Olvarit 15 maanden – groentehapjes

De Olvarit groentehapjes wortel, kalfsvlees en aardappel behoort zeker tot de beste babyhapjes van dit moment. Geschikt voor baby’s vanaf 15 maanden oud. Dit betekent dat het voedsel wat grover is waardoor babygoed leert kauwen en slikken. Ondersteunt de smaakontwikkeling en bevat pure ingrediënten. Uiteraard zonder conserveringsmiddelen.

Een pakket bevat 6 potjes van elk 250 gram. Ontvangt goede beoordelingen, vooral vanwege de goede kwaliteit en de uitstekende smaak.

Naar de Olvarit groentehapjes 15 maanden

Dit waren ze: 5x de beste babyhapjes 2020. Het zal je vast zijn opgevallen dat veel van het merk Olvarit is. Vind je deze te duur? Kijk dan eens in de supermarkt of bij de drogist. Daar vind je huismerk babymaaltijden. Deze hebben een iets andere samenstelling en smaak, maar zijn wel goedkoper. Maar goed, online bestellen (en gratis bezorgen) blijft toch altijd handiger.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste babyhapjes (2022) – babyvoeding getest
Schuiven naar boven