Beste babycook (2022): babyfood processor getest

Bijgewerkt: 25 november 2022

Een babycook is heel erg handig. Met deze babyvoeding maker zet je de lekkerste hapjes en maaltijden op tafel. De beste babycook 2021 kan koken, stomen en blenden (pureren). Je moet wel even de verschillen tussen deze apparaten kennen. Zo zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten.

Babycook gebruiken

Dankzij de babycook hoef je geen potjes groente of fruit meer te kopen. Dit apparaat stoomt de maaltijd. Hierdoor blijven vitamines en mineralen behouden. Voordeel is dat baby’s de smaak van fruit en groente sneller waarderen. Gezond koken zonder toevoegingen: de beste keus voor jonge kinderen. Het gebruik is heel eenvoudig:

  • Het waterreservoir vullen (met bijgeleverde maatbeker)
  • Ingrediënten in het stoommandje
  • Na het stomen de ingrediënten pureren (blender)

Sommige apparaten kunnen ook opwarmen, ontdooien of flesjes en speentjes steriliseren.

Beste babycook 2022 getest

De Consumentenbond heeft een aantal babycooks (babyfoodprocessor) getest. Ze gingen voor de merken Philips, Babymoov, Beaba en Alecto. Er zijn echter nog veel meer merken en modellen verkrijgbaar. Voor het overzicht beste babycook hebben we de test van de Consumentenbond met gebruikerservaringen gecombineerd.

1. Philips Avent SCF870/20 – Stomer

Getest door de Consumentenbond. Pluspunten zijn het makkelijk bij te vullen waterreservoir en zeer gemakkelijk in gebruik. De Philips Avent Babyfood processor is een van de best verkochte modellen van dit merk. Wordt niet alleen door de Consumentenbond maar ook door gebruikers zeer goed beoordeeld. Stoomt vlees, vis, groente en fruit. Kan ook blenden en verwarmen.

Wanneer het stomen gereed is, klinkt er een pieptoon. Geen geluidssignaal wanneer het water op is. Dit moet je zelf controleren. Is sinds de introductie niet in prijs gestegen. Hierdoor een voordelige koop.

Bekijk de Philips Avent SCF870/20

2. Philips Avent SCF883/01 – Stomer/ blender

Alweer van Philips Avent, maar met meer opties. Deze babycook kan stomen, blenden, verwarmen en ontdooien. De kan van 1 liter is geschikt voor wel 4 maaltijden. Heeft een groot gebruiksgemak. De timer maakt het mogelijk om de bereidingstijd per gerecht in te stellen. Pureert van grof tot zeer fijn. Wanneer de ingrediënten gestoomd zijn, klinkt er een duidelijk geluidssignaal. Onderdelen als kan en mes mogen in de vaatwasser.

Dit model wordt geleverd inclusief spatel, bewaarkan en receptenboekje. Gebruikers zijn vooral tevreden over de handigheid, de grote inhoud en de veelzijdigheid. Vooral de ontdooifunctie is een groot pluspunt.

3. Baby Bullet – Blender voor babyvoeding

Van Tommy Teleshopping deze zeer voordelige babyvoeding blender. Dit is een zeer praktisch apparaat dat kan blenden en pureren. Je krijgt er van alles bij zoals opslagbekers inclusief datumschrijven en een portieschaal. Zo maak je exact 12 porties.

Met het kookboek en de voedingsgids maak je de lekkerste en gezondste hapjes voor je kind. Met de blender hak of pureer je maaltijden fijn waarbij je de keuze hebt uit verschillende texturen (diktes). En dat alles binnen een paar seconden. Misschien heb je dit apparaat op tv gezien: gebruikers zijn er erg tevreden over. Krijgt dan ook een beoordeling van 4,4 van de 5 sterren.

Bekijk de Baby Bullet blender

4. Philips Avent SCF862/02

Het merk Philips domineert de markt op het gebied van babycooks. Niet zo vreemd, want hun producten worden zeer goed beoordeeld. Dit model heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Hij kan stomen en blenden. Je maakt in een handomdraai een lekkere babymaaltijd. Eenvoudig in gebruik en voorzien van een fraai design.

Deze babycook behoudt het kookvocht, dat later weer gemengd kan worden. Hierdoor zit de babymaaltijd boordevol belangrijke vitamines en mineralen. Het waterreservoir heeft een extra grote opening. Dit maakt vullen en reinigen super eenvoudig. Inclusief spatel, bewaarkan, voedselmand en receptenboekje. Vergelijkbaar met de nummer 1 en 2 in dit overzicht.

5. Béaba Babycook Neo Grey White

De beste babycook, uitgaande van best verkochte model. Van het merk Beaba een stijlvolle vernieuwde baby foodprocessor. Met hoge kwaliteit binnenwerk en grote opening van de watertank. Het materiaal is van een absoluut goede kwaliteit. Dit model kan stomen, pureren, opwarmen en ontdooien. Een vergelijkbaar model is door de Consumentenbond getest en beoordeeld. Pluspunt is de kleine hoeveelheden pureren, waarbij de mixer nog steeds nauwkeurig werkt.

Deze babycook is onder andere vaatwasserbestendig en heeft een inhoud van 1,3 liter. Voorzien van een apart stoommandje. De onderdelen kunnen in de vaatwasser. Kortom, een prima babycook. Verkrijgbaar bij bol.com.

Kook gezond voor je baby/ kindje en koop zo min mogelijk bewerkt voedsel.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste babycook (2022): babyfood processor getest
Schuiven naar boven