Beste telefoonhouder auto (2022)

Bijgewerkt: 25 november 2022

Met de beste telefoonhouder auto bel je handsfree. Het is namelijk verboden om tijdens de autorit een smartphone in je handen te hebben, maar alleen wanneer je bestuurder bent. Daarom maak je gebruik van een telefoonhouder voor de auto.

Bevestigen van een telefoonhouder

Er zijn verschillende manieren om een telefoonhouder auto de bevestigen. De meeste modellen klik je in het ventilatierooster. Erg makkelijk maar soms ook onpraktisch, bijvoorbeeld doordat het ventilatierooster erg schuin staat. Bovendien kunnen dit soort telefoonhouders makkelijker loslaten.

Je hebt ook een telefoonhouder voor de auto die je op het dashboard of het raam middels een zuignap vastzet. Hierbij is het belangrijk dat de zuignap ook echt goed werkt, anders laat de telefoonhouder alsnog los.

Beste telefoonhouder auto: het overzicht

Wat is de beste telefoonhouder auto van dit moment? Waar je voor kiest is natuurlijk afhankelijk van je wensen maar ook van je budget. Er zijn altijd modellen die beter verkopen. Dit heeft niet alleen met kwaliteit maar ook met gebruiksgemak of prijs te maken.

Let op: dit soort telefoonhouders is anders dan de telefoonhouder voor de fiets.

Lastig om een telefoonhouder voor de auto te vinden? Niet met onderstaand overzicht. Hier vind je namelijk 5X de beste telefoonhouder auto, geselecteerd op beoordelingen van gebruikers en best verkochte telefoonhouders.

1. Autohouder telefoon smartphone – ventilatierooster

Deze telefoonhouder voor de auto plaats je in het ventilatierooster. Doe dit bij voorkeur rechts van het stuur, zo heb je goed zicht op de smartphone. Dit model is voordelig geprijsd en makkelijk te monteren. Hiermee is hij ook heel eenvoudig in gebruik. Let er op dat deze autohouder alleen in horizontale ventilatorroosters past, niet in verticale roosters.

Dit eenvoudig model kan niet altijd even stabiel zijn. Helaas werkt deze telefoonhouder ook niet zo goed wanneer je de smartphone in het hoesje laat. Dit is overigens bij veel telefoonhouders het geval. Desondanks wordt dit model zeer goed verkocht en heeft het aardig wat tevreden gebruikers.

Persoonlijk denk ik dat deze telefoonhouder meer geschikt is als reserve houder of wanneer je een laag budget hebt. Hoe dan ook, de smartphone blijft in ieder geval wel goed in de houder zitten. Dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk.

Bekijk Autohouder telefoon smartphone

2. Telefoonhouder Auto – zuignap

Met deze telefoonhouder bel je handsfree, maak je gebruik van Google Maps en bekijk je binnenkomende berichten. Deze telefoonhouder auto zet je middels een zuignap vast. Hij heeft een telescopische arm voor extra gebruiksgemak, deze arm is draaibaar. Bovendien kun je de houder 360° draaien, in portret stand of landschap stand.

De zuignap is zeer krachtig en blijft op de meeste oppervlakten perfect zitten. Onderin is er genoeg ruimte voor het aansluiten van een oplaadkabel. Dit model is geschikt voor smartphones met een breedte van 7,5 cm tot 15,2 cm.

Vergrendelen en ontgrendelen doe je met één druk op de knop. Plaats de zuignap op het dashboard of de voorruit, zo eenvoudig is het. Ook dit model ontvangt goede beoordelingen van gebruikers. Wanneer je naar de prijs kijkt dan is deze heel redelijk, niks van te zeggen.

Naar Telefoonhouder Auto Zuignap

3. Universele telefoon houder – ventilatierooster

Heb je geen al te groot budget? Voor minder dan € 5 krijg je deze beste telefoonhouder auto. Je bevestigt hem in het ventilatierooster. Hierbij maakt het niet uit of het ventilatierooster horizontaal of verticaal zit: het past altijd.

Deze telefoonhouder voor de auto is voorzien van dikke siliconen pads, hierdoor valt de smartphone niet uit de houder. De houder is geschikt voor smartphones met een schermgrootte tot 6,5 inch (smartphone zelf tot 6 inch). Dit hele goedkope model wordt bij het gebruik van grote smartphones wel instabieler, houd hier rekening mee. Maar ja, voor die paar euro kun je natuurlijk geen topkwaliteit verwachten.

Ik zou deze telefoonhouder als reservemodel aanhouden, voor in de tweede auto of wanneer je geen al te grote smartphone hebt.

Bekijk universele telefoonhouder

4. iSetchi Universele Magneet Telefoonhouder

Deze beste telefoonhouder auto is wel heel apart want hij werkt magnetisch. Hierdoor blijft de smartphone goed zitten, ook wanneer je over drempels rijdt. Om van deze telefoonhouder gebruik te maken moet je een transparante beschermsticker op je hoes of de smartphone plakken. Hier overheen bevestig je de magneetplaat. Overigens kun je deze magneetplaat later altijd makkelijk verwijderen.

De telefoonhouder zelf gaat in het ventilatierooster (rechte lamellen). Het ontwerp is heel compact waardoor je nauwelijks ziet dat je een telefoonhouder in de auto hebt. Wordt compleet geleverd inclusief twee magneetplatensets.

5. iOttie Easy One Touch – zuignap

De laatste in het overzicht beste telefoonhouder auto is gelijk de duurste maar wel van een topkwaliteit. Het gaat om een telefoonhouder met zuignap die je aan het raam of het dashboard bevestigt.  Je krijgt er een extra montagepad bij waardoor je deze telefoonhouder echt overal kunt monteren.

De telescopische arm kan 225° draaien en heeft een lengte tot 21,10 cm. Het voetje is zowel verticaal als lateraal verstelbaar. Hierdoor ondersteunt dit model elke smartphone. Om de kwaliteit te garanderen krijg je hier ook nog eens 1 jaar garantie op.

Gebruikers zijn enthousiast over deze telefoonhouder auto. De pluspunten: goede kwaliteit, duurzaam en een voordelige koop. De telefoonhouder zit zo goed vast dat je hem niet zomaar even loshaalt. Echt robuust dus. Bekijk deze producten op bol.com.

Met die laatste in dit overzicht beste telefoonhouders zie je echt wel goed, maar de andere modellen mogen er natuurlijk ook zijn. Kijk zelf even wat het beste bij jouw situatie past.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste telefoonhouder auto (2022)
Schuiven naar boven