Beste kerstboom 2022

Bijgewerkt: 25 november 2022

Haal de sfeer in huis met de beste kerstboom 2022. Oh denneboom, wat sta je toch weer wonderschoon. Tegenwoordig is er een ruime keus in de mooiste kunst kerstbomen. Deze zijn gewoon niet van echt te onderscheiden. Toch zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten.

Echte kerstboom of kunstkerstboom

Vind je het ook zo moeilijk om te kiezen tussen een echte kerstboom of kunstkerstboom? Wanneer je naar het milieu kijkt is niet te zeggen wat beter is. De kunst kerstboom gaat wel veel langer mee, waardoor je het milieu hier minder mee belast.

Een echte kerstboom is natuurlijker en wanneer je hem na de feestdagen herplant dan is dit ook een heel goed idee. Helaas overleven veel bomen dit niet. Omdat de kunstkerstbomen steeds vaker wordt verkocht vindt je hieronder de voor- en nadelen hiervan.

Voordelen kunstkerstboom

Voordat je de beste kerstboom bekijkt moet je eerst de voordelen van een kunstkerstboom weten. Ten eerste is de kunstkerstboom op lange termijn een stuk voordeliger. Deze boom verliest geen naalden, tenzij hij al vele jaren oud is. De kerstboom blijft dus alle jaren mooi.

Wanneer je voor een kunstkerstboom inclusief lampjes gaat dan hoef je niet zelf de kerstverlichting op te hangen (en er weer uit te halen).

Nadelen kunstkerstboom

Wat zijn dan de nadelen van een kunstkerstboom? Hij is duurder in aanschaf. Gemiddeld betaal je tussen de € 35 en € 250, afhankelijk van de grootte en de kwaliteit. Maar omdat een kunstkerstboom veel langer meegaat verdien je dit geld snel weer terug.

Een ander nadeel is dat je de ruimte moet hebben om deze kerstboom op te slaan. Je kunt hem immers niet het hele jaar in de woonkamer laten staan. Bovendien mis je de frisse dennengeur van een echte kerstboom.

Beste kerstboom 2022

Ga je voor de beste kerstboom van dit moment? Dan kom je in ieder geval bij een kunstkerstboom uit. Jaarlijks zijn er een aantal modellen die ontzettend goed verkopen. Kijk maar eens welk model je moet hebben. Daaronder vind je nog een aantal goede merken, iets dat je zeker eens moet bekijken.

Kerstboom met verlichting

De meest populaire kerstboom is het model met verlichting. Hier is veel keuze in. Bijvoorbeeld de Washington met een hoogte van 180,02 cm 150 ledlampjes. Of de complete kerstboom met versiering en verlichting. Een snelle montage, ideaal voor mensen die weinig tijd hebben of voor bedrijven.

De best verkochte kerstbomen hebben een hoogte die varieert van 100 cm tot 210 cm. Een aantal kleine modellen van 60 of 80 cm verkoopt ook goed. Deze kleine kerstbomen zijn vooral geschikt voor appartementen, seniorenwoningen of voor op de kinderkamer/slaapkamer. Of misschien wel voor op kantoor.

Voordeel van een kerstboom met verlichting is dat de lampjes er al in zitten verwerkt. Hierdoor hoef je ze niet ieder jaar weer op te hangen en af te breken.

Kerstboom met sneeuw

Ook de kerstboom met sneeuw behoort tot de beste kerstboom. Dit komt omdat deze kunstkerstbomen witte punten hebben. Hierdoor lijkt het net alsof er sneeuw op de takken ligt. Voordeel hiervan is dat je het kerstgevoel en vooral de winterse sferen echt naar binnen haalt.

De kerstboom met sneeuw moet wel bij je passen. Wanneer je elk jaar wat anders wil dan is deze kunstkerstboom wat minder geschikt, want je haalt de sneeuw er niet zomaar vanaf. Gelukkig zijn er voldoende goedkope modellen verkrijgbaar. Zo betaal je voor een zilverspar met sneeuw (90 cm hoog) ongeveer € 28. En voor de boom met sneeuwvlokken, smal en met een hoogte van 180 cm ongeveer € 50.

Naar kerstboom met sneeuw

De Everlands kunstkerstboom

De beste kerstboom die je kunt kopen is er een van een goed merk, zoals Everlands. Dit merk is niet te duur en heeft toch perfecte kerstbomen in het assortiment. Verschillende hoogten, modellen en kleuren dus je hebt voldoende keuze.

Wanneer je de boom op de website van Everlands registreert krijg je maar liefst 12 jaar garantie. Dit zegt veel over de kwaliteit. Het is dus ook niet vreemd dat deze bomen veel worden verkocht.

Bekijk Everlands kerstbomen

Kerstboom Triumph Tree

Ken je het merk Triump Tree al? Ook deze behoort tot de beste kerstbomen. Ze hebben een breed assortiment kunstkerstbomen in verschillende uitvoeringen. Erg populair is de Tuscan met een hoogte van 185 cm. Deze is uiteraard ook in andere afmetingen verkrijgbaar.

Nog een goedlopertje: de Triumph Tree Frosted kunstkerstboom. Dit is een model uit de premiumcollectie. Deze bomen hebben een combinatie van harde en zachte naalden. Doordat sommige naalden een wit puntje op het uiteinde hebben lijkt het alsof ze door de winterse kou licht bevroren zijn. Dit zorgt voor een levensecht gevoel.

De kerstbomen van dit merk worden zeer goed verkocht. Gebruikers zijn ontzettend tevreden over de kwaliteit. Zoek je een goede kerstboom dan moet je zeker eens kijken wat dit merk in de collectie heeft.

Naar kerstbomen van Triumph Tree

Kun je een kunstkerstboom buiten zetten?

Je besluit om een kunst kerstboom te kopen. Een goede keuze want deze gaat jarenlang mee. Kun je een kunstkerstboom buiten zetten? Jazeker kan dat, maar alleen wanneer de kerstboom een ingebouwde verlichting heeft. Deze lampjes zijn namelijk bedoeld voor binnen en niet vochtbestendig.

Wil je een kunstkerstboom buiten zetten kies dan voor een boom zonder ingebouwde verlichting. Koop vervolgens aparte kerstlampjes voor buiten. Deze zijn namelijk goed bestand tegen verschillende weersinvloeden. Kijk ook eens bij het beste lichtsnoer voor buiten. Prikkabelverlichting is namelijk heel populair en ziet er gezellig uit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste kerstboom 2022
Schuiven naar boven