Kerstverlichting buiten – de beste kerstlampjes

Bijgewerkt: 22 november 2022

Kerstverlichting buiten nodig? Kies dan voor kerstlampjes die bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. Regen, kou maar ook zonlicht mag geen invloed hebben op de kwaliteit en werking van de verlichting. Daarom ga je voor de beste kerstverlichting buiten.

Kerstverlichting op batterij of netstroom

Je hebt kerstverlichting buiten op batterij (zonder stekker) maar ook op netstroom (met stekker). Wat is beter? Dat hangt een beetje van de situatie af. Wanneer je de mogelijkheid hebt om een kabel naar binnen te leggen dan kun je beter voor kerstverlichting buiten op netstroom kiezen. Dit bespaart je namelijk batterijen. Bovendien kun je zelf bepalen wanneer de verlichting aan- of uitstaat.

Kerstverlichting op batterij is natuurlijk ook een mogelijkheid. Kies hierbij voor verlichting met ledlampjes, dit is een stuk energiezuiniger. Voordeel van kerstverlichting buiten op batterij is dat het makkelijk verplaatsbaar is. Bovendien hoef je geen rekening te houden met de stroomtoevoer.

Beste kerstverlichting buiten

Je bent op zoek naar de beste kerstverlichting buiten. Waar moet je precies op letten? Allereerst het aantal lampjes. Is het bedoeld om een kerstboom buiten te verlichten? Kijk maar eens hoeveel lampjes je nodig hebt:

  • Boom 180 cm: 700-1000 lampjes
  • Boom 240 cm: 1000-1750 lampjes
  • Boom 300 cm: 1500-2500 lampjes

Kijk ook goed naar de IP-waarde. Kerstverlichting buiten moet IP23 of hoger hebben. Dan pas zijn de lampjes ook echt geschikt voor buiten. Hieronder enkele voorbeelden én tips voor de beste kerstverlichting buiten.

IJspegel – lichtgordijn

Versier de gevel of hang dit onder de dakgoot: een lichtgordijn. Dit noem je ook wel ijspegel. Er zijn verschillende varianten in. Bijvoorbeeld een lichtgordijn met gekleurde lampjes maar ook een sterrengordijn.

Het lichtgordijn is in verschillende lengten verkrijgbaar. De bestverkochte lichtgordijnen hebben een lengte variërend van 7 m tot 15 m. De kleur van het licht is warmwit, dit zorgt voor een sfeervolle uitstraling. De meeste lichtgodijnen verwerken op netstroom, maar er zijn ook varianten met batterij verkrijgbaar. Doordat de ijspegel of het lichtgordijn gebruik maakt van ledverlichting is dit zeer energiezuinig.

Bekijk ijspegel – lichtgordijn

Led kerstverlichting – met knipperfunctie

De beste kerstverlichting buiten heeft een knipperfunctie. Hiermee trek je namelijk de aandacht. Dit soort kerstverlichting buiten heeft vaak meerdere functies. Bijvoorbeeld langzaam of snel knipperen of in een bepaald patroon.

Voordeel hiervan is dat het een echte kerstuitstraling geeft. Deze lampjes zijn niet alleen geschikt tijdens de kerstdagen maar worden ook vaak bij tuinfeesten of party’s opgehangen. Het is belangrijk dat deze verlichting goed bestand is tegen verschillende weersinvloeden.

De kerstverlichting buiten is vochtbestendig. Daarnaast is deze ook nog eens beschermd tegen Uv-straling. Dit betekent dat UV-zonlicht het materiaal niet broos maakt. Je hebt keuze uit verschillende soorten verlichting op netstroom, batterij of solar (zonne-energie). Kijk maar eens wat er allemaal verkrijgbaar is op het gebied van kerstverlichting buiten.

Naar kerstverlichting buiten

Kerstverlichting prikkabel

Bijzondere kerstverlichting buiten: de prikkabel. Het gaat hier om kerstverlichting of feestverlichting met grote fittingen. Om specifieker te zijn: de E27 fittingen. De prikkabel kerstverlichting heeft een authentieke uitstraling. Hij wordt veel gebruikt als verlichting voor buiten. Voor binnen is de kerstverlichting prikkabel misschien net iets te grof.

Vroeger bestond deze kerstverlichting buiten uit energievretende gloeilampen. Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van ledlampen. Deze gebruiken tot 90% minder energie en zijn hiermee zeer energiezuinig. Doordat deze lampen niet warm worden zijn ze ook nog eens veilig in gebruik. Een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar bijzondere kerstverlichting buiten.

Bekijk kerstverlichting prikkabel

Kerstverlichting buiten figuren

Veel mensen zetten rond de feestdagen verlichte kerstfiguren buiten. Dit noemen we ook wel kerstverlichting buiten figuren. Ook hierin heb je een ruime keuze. Bijvoorbeeld een kerstman, sneeuwpop, rendieren, huisjes en nog veel meer.

De best verkochte figuren zijn het rendier met slee, de vlaggenmast boom of de kerstpyramide (met bovenop een kerstster). Het aanbod maar ook de populariteit wisselt regelmatig.

Ga je voor kerstverlichting buiten in de vorm van een figuur? De lampjes moeten altijd vochtbestendig zijn. Kijk ook goed naar de wijze van voeding. Je hebt figuren die op netstroom werken maar ook op batterij.

Natuurlijk speelt ook de grootte van het figuur mee. Om op te vallen is het leuker om voor een groter figuur te gaan. Kies je een klein model uit, dan past dit weer prima op de vensterbank of bijvoorbeeld op een bankje buiten.

Kerstverlichting buiten koppelbaar

Houd er rekening mee dat niet alle kerstverlichting buiten koppelbaar is. Koppelbare verlichting betekent dat je meerdere snoeren met elkaar kunt verbinden. Hier heb je dan geen aparte stekker voor nodig. Zo maak je van meerdere verschillende snoeren gewoon één groot lichtsnoer dat ook op een stekker werkt. Ideaal wanneer je heel wat te verlichten hebt.

Kerstverlichting buiten dat koppelbaar is kan wel iets duurder zijn dan normale kerstverlichting voor buiten. Zo betaal je voor een snoer van 3 m (met kleine ledlampjes) ongeveer € 25. Een lichtsnoer met E27 fittingen van in totaal 5 m kost ongeveer hetzelfde.

Tot hoe ver is kerstverlichting buiten koppelbaar? In veel gevallen kun je tot wel 30 m koppelen. Dit hangt een beetje van de kwaliteit af. De duurdere merken kun je nog veel verder doorkoppelen.

Naar koppelbare buitenkerstverlichting

Ophangen kerstverlichting buiten

Wanneer start je met het ophangen van kerstverlichting voor buiten? De meeste mensen doen dit net na Sinterklaas, dus ergens tussen 6 december en 10 december. Omdat steeds minder gezinnen Sinterklaas vieren wordt het ook al in november gedaan. Dit zie je ook bij bedrijven zoals winkeliers en de horeca.

Bij het ophangen van kerstverlichting buiten is het belangrijk dat je rekening houdt met de stroompunten. Is de kerstverlichting voor buiten voorzien van batterij, dan hoef je hier natuurlijk niet op te letten.

Hang kerstverlichting buiten op een veilige manier op. Dit betekent dat snoeren niet in de weg mogen liggen waardoor je er over struikelt. Bovendien mag niemand tegen snoeren of kerstverlichting aan kunnen lopen.

Kerstverlichting buiten en vocht

Ondanks dat kerstverlichting buiten goed bestand is tegen vocht is het aan te raden om deze hier wel zoveel mogelijk tegen te beschermen. Zelfs de beste kerstverlichting voor buiten kan namelijk slecht tegen stromend water. Daarom hangen veel mensen de kerstverlichting onder de dakgoot. Hierbij hangt het redelijk droog en krijgt de woning of het pand een sfeervolle uitstraling.

Kerstverlichting buiten past natuurlijk ook in de (kerst)boom, in een struik, aan de schutting of waar dan ook.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kerstverlichting buiten – de beste kerstlampjes
Schuiven naar boven