Spycam wifi – de beste verborgen camera’s

Bijgewerkt: 24 mei 2022

Met een spycam wifi houd je anderen onopgemerkt in de gaten. Bijvoorbeeld je partner, kinderen, huisdieren maar ook werknemers of voorbijgangers. Op het gebied van spycam wifi is er best veel verkrijgbaar. Van goedkope AliExpress cam’s tot de professionele verborgen camera’s. Kijk maar eens waar je allemaal op moet letten.

Uitleg over de spycam

Wanneer je naar de spycam wifi kijkt dan valt direct op dat het hier om een heel klein cameraatje gaat. Deze moet wel zo klein zijn want het is de bedoeling dat je de spycamera onopvallend wegwerkt. Anderen mogen niet in de gaten hebben dat je stiekem opnames maakt.

Een spycam wifi betekent dat deze via het wifi netwerk beelden verzamelt. Via een applicatie op je smartphone bekijk je de beelden. Zo kun je altijd en overal streamen.

Voordelen van de spycam wifi

Je kiest voor een spycam wifi omdat je geen kabels hoeft aan te leggen. De spycam maakt verbinding met het wifinetwerk. Hij is compact en hierdoor makkelijk weg te werken. Bovendien is installatie zeer eenvoudig.

Nog een voordeel is het ongezien filmen. Verberg de spy-camera in een voorwerp, tussen de kamerplanten, achteren een kast of een verborgen hoekje in de kamer. Veel van deze verborgen camera’s zijn uitgerust met bewegingssensor. Bij beweging activeert de camera, wanneer er niks gebeurt dan staat de camera op stand-by. Dit scheelt natuurlijk enorm aan batterijverbruik.

Nadelen van de verborgen camera met wifi

Een nadeel van de spycam met wifi is dat je afhankelijk bent van een goedwerkend wifinetwerk. Wanneer wifi uitvalt dan zal de camera ook geen beelden verzenden. Voor de rest zijn er geen nadelen te bedenken.

De beste spycam wifi

Je zoekt de beste spycam wifi. Simpelweg omdat je iets of iemand wil filmen, zonder dat die ander het in de gaten heeft. Hieronder vind je de beste spycam wifi. Lees daarna verder want je ontvangt ook nog tips over het gebruik maar ook hoe het met de privacywetgeving zit.

Kort overzicht van de beste spycam’s

Er zijn verschillende soorten spycam’s met wifi verkrijgbaar. Simpelweg kun je deze onderverdelen in de kubus camera’s of de ronde camera’s. Wat is het verschil tussen beide?

Een kubus camera is makkelijker op een vlakke ondergrond te plaatsen. Is het de bedoeling dat je de spy camera in een kast, op de vensterbank of een andere vlakke ondergrond neerzet? Dan kun je beter voor een kubus camera kiezen. De ronde camera is geschikt om in kleding weg te werken maar ook bijvoorbeeld in de plantenbak of wanneer je de spy cam ergens ophangt.

Wat is nu het best verkochte model? De kubus camera’s verkopen veel beter. Populair zijn de merken of aanbieders KUUS, X&MORE, Winnes of PIXMY. Gemiddeld betaal je voor een spy camera wifi tussen de € 30 en € 50.

Naar populaire spy cam’s

Spycam in voorwerp

Een heel goed alternatief is de spycam in een gebruiksvoorwerp. Erg populair is de autosleutel met verborgen camera of de pen met daarin een klein cameraatje weggewerkt. Zo kun je filmen en foto’s maken terwijl niemand hier iets van merkt. Voordeel van een spycam in een gebruiksvoorwerp is dat je de spycam gewoon op tafel neer kan leggen. Of in de hand houden. Hoe dan ook, niemand vermoedt dat je stiekem aan het filmen bent.

Je hebt ook spycams in een rookmelder, lamp, horloge, wekkerradio en nog veel meer. Tegenwoordig maken ze van alles. Voor een spycam in een voorwerp betaal je tussen de € 30 en € 100.

Bekijk spycam in voorwerp

Houd er rekening mee dat deze verborgen camera’s niet met wifi werken. De beelden worden intern of op een SD-kaart geslagen.

Het gebruik van een spycam wifi

Van plan om een spycam wifi aan te schaffen of heb je er al een? Het is belangrijk dat je over een goede en stabiele wifiverbinding beschikt. Laat de spycam hier verbinding mee maken. Installeer de applicatie en bekijk of het mogelijk is om live mee te kijken.

Plaats de camera ergens waar hij niet opvalt. Houd er rekening mee dat, wanneer iemand de spycam toch vindt, hij deze misschien wel wegneemt. Haal na gebruik de verborgen camera weer weg, gebruik hem dus niet langer dan noodzakelijk.

Mag ik stiekem filmen?

In principe mag je niet stiekem filmen. Dit geldt voor werkgevers, winkeliers, horeca, particulieren en ook voor de politie. Officieel moet je een waarschuwing plaatsen dat je opnames maakt.

Maar hoe zit het wanneer je uit noodzaak stiekem moet filmen? Bijvoorbeeld een werkgever die diefstal door het personeel vermoedt. Of wanneer je denkt dat je partner vreemdgaat. Heb je een zwaarwegend belang, dan mag je stiekem opnames maken.

De beelden bewaren en delen

Opnames die je stiekem hebt gemaakt mag je niet langer bewaren dan noodzakelijk. Volgens de wetgeving is dit niet langer dan vier weken. Je mag deze beelden ook niet zomaar met anderen delen. Tenzij het bedoeld is om een zaak op te lossen. Bijvoorbeeld inbraak, een overval of vandalisme.

Je hebt je partner stiekem gefilmd. Je mag je partner hiermee confronteren. Maar de beelden mag je niet zomaar op social media plaatsen of naar anderen versturen. Wanneer iemand hiertegen in verweer gaat kan dit je flink wat gaan kosten. Wees dus voorzichtig in wat je met de beelden doet.

Wat kost een spycam wifi?

Hierboven heb je al een overzicht van de beste spycam wifi gezien. Wat moet zoiets ongeveer kosten? Op AliExpress bestel je een verborgen camera voor € 10. Het gaat hier echter om rommel, dit soort camera’s gaat niet lang mee. Nadeel is ook nog eens dat camera’s uit Aziatische landen onbetrouwbaar zijn. Ze zijn erg gevoelig voor het uitlekken van beelden.

Wil je een goede spycam wifi, koop deze dan bij een Nederlandse (of Belgische) webshop. Hiervoor betaal je tussen de € 30 en € 100. Voordeel is dat je er ook nog eens garantie bij krijgt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Spycam wifi – de beste verborgen camera’s
Schuiven naar boven