De beste koffie – heerlijk genieten

Bijgewerkt: 24 mei 2022

Koffie, je kunt er heerlijk van genieten. Deze drank is gemaakt van koffiebonen en water. Op zoek naar de beste koffie? Tegenwoordig is er ontzettend veel keuze. Ga je voor beste koop, degene die goed uit de test komt of let je op de prijs? In deze blogpost lees je alles over de beste koffie die je in huis kunt halen.

Informatie over koffie(bonen)

Het lijkt zo makkelijk om de beste koffie aan te schaffen maar dat is het natuurlijk niet. In de basis is koffie gemaakt van koffiebonen. Het gaat hier om gemalen of gebrande koffiebonen (zo noem je de zaden van de koffieplant). Alleen, door het bewerkingsproces krijg je ontzettend veel verschillende smaken.

De smaak van dit drankje

Bij de beste koffie draait het allemaal om een goede smaak. Er zijn verschillende factoren die invloed op de smaak van koffie hebben. Bijvoorbeeld het soort koffieboon en op welke grond hij groeit. Of hoe de koffieboon geroosterd is. Maar ook of hij ongemalen of gemalen is, en op welke manier dit gebeurt.

De kwaliteit is weer afhankelijk van de hoogte waarop koffiebonen groeien en de weersomstandigheden. Veel regen of een droge periode, dat maakt wel verschil. Wat is nu de beste koffie voor de horeca of thuisgebruik? Hieronder vind je de meest populaire koffiesoorten- of merken.

Nescafé Dolce Gusto

Het merk Nescafé is bekend van de oploskoffie. De Nescafé Dolce Gusto verkoopt erg goed en ontvangt veel positieve beoordelingen. Vooral de Lungo en de Cappuccino capsules (koffiecups) verkopen erg goed. De eerste is medium gebrand, de tweede juist licht gebrand. Een mediumbranding betekent dat er een zoete karamelachtige smaak ontstaat. Bij lichte branding is de smaak droog en soms wat zuur.

Verder zijn de Latte Macchiato capsules van dit merk ook erg in trek. Medium gebrand en met een intensieve smaak. Het prettige aan dit merk is dat ze ook hun eigen koffiemachines verkopen, zodat je de perfecte combinatie hebt. Zijn er ook nadelen te noemen? Ja, deze koffie is duurder geprijsd dan een huismerk. Maar wel met een intensievere smaak.

Bekijk Nescafé Dolce Gusto koffie

Douwe Egberts

Tot de beste koffie behoort zeker het merk Douwe Egberts. Wie kent hem niet van vroeger? Waarschijnlijk waren je ouders er al fan van. Dat kan wel kloppen want dit bedrijf is in 1753 opgericht dus bestaat al heel lang.

Erg populair is de filterkoffie, medium gebrand, deze heeft een karakteristieke geur en een harmonieuze smaak. Je hebt ook de lichtgebrande versie (Excellent) en zelfs cafeïnevrije koffie. Daarnaast kun je van dit merk de zogenaamde D.E. Café kopen, deze heeft dezelfde smaak als in de beroemde D.E. koffiecafés. Net dat beetje meer en keuze uit licht, medium of donker gebrand.

Dit merk heeft vooral een goede prijs-kwaliteitverhouding. Vele generaties zijn hiermee opgegroeid en geven de voorkeur aan Douwe Egberts.

Naar Douwe Egberts koffie

Starbucks

Nog eentje dan wanneer het aankomt op de beste koffie. Je maakt nu kennis met het merk Starbucks. Bij deze naam moet je vooral aan de internationale koffiehuizen denken. Dat klopt want Starbucks heeft vestigingen wereldwijd. Omdat klanten zo dol zijn op hun producten is nu voor iedereen de Starbucks koffie verkrijgbaar.

Het best verkocht van dit merk zijn de Caramel Macchiato capsules. Licht gebrand en met een milde smaak. Hierna volgt de House Blend Medium Roast capsules. Er zijn uiteraard nog meer smaken verkrijgbaar, de keuze is erg groot.

Het gaat in alle gevallen om koffiecups. Hiervoor heb je een koffiecupmachine nodig. Bijvoorbeeld van het merk Nespresso, Dolce Gusto of merkloos. Hoe het met de Starbucks koffie zit? De prijs is redelijk en je geniet van die beroemde koffiesmaak. Daar hoef je de deur niet meer voor uit.

Bekijk Starbucks koffie

Welke koffie is het lekkerst?

Hierboven heb je de beste koffie voorbij zien komen, geselecteerd aan de hand van beste beoordelingen en best verkochte producten. Welke koffie is het lekkerst? Hier is geen eenvoudig antwoord op. Zoveel mensen, zoveel verschillende smaken. Ben je onbekend met een merk of een smaak, dan is het een kwestie van uitproberen. Koop daarom van een nieuwe smaak nooit teveel maar ga voor een kleine verpakking. Later kun je altijd nog bijkopen.

Zo maak je de lekkerste koffie thuis

Het maakt niet zoveel uit voor welk merk of smaak je kiest. Het is belangrijk dat je de koffie op de juiste manier klaarmaakt. Zorg altijd dat het koffiekopje is voorverwarmd, dan smaakt de koffie veel beter. Gebruik verse koffiebonen of maak een verpakking pas open op het moment dat je het daadwerkelijk gebruikt. Het is belangrijk dat koffie niet te lang met lucht in aanraking komt, hiervan gaat de kwaliteit achteruit.

Verder gebruik je als smaakmaker altijd koude melk. Je kunt eventueel ook gebruik maken van een melkopschuimer. Bij sommige koffiemachines is dit ingebouwd. Nu hoef je alleen nog maar te genieten van de lekkerste en beste koffie.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste koffie – heerlijk genieten
Schuiven naar boven