Beste koffiemachine (2022) – koffiemachines getest

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Met de beste koffiemachine zet je de allerlekkerste koffie. Hierbij heb je de keuze tussen een halfautomaat of een vol automaat. Het is natuurlijk belangrijk om voor een systeem te kiezen dat ook echt bij jou past. Daarnaast speelt kwaliteit van de koffiemachine een rol. Dat ontdek je in het overzicht beste koffiemachine 2022.

Een halfautomaat of een volautomaat koffiemachine

Weet je niet of je voor een halfautomaat of voor een volautomaat moet gaan? Of misschien toch een eenvoudig koffiezetapparaat? Deze keuze kan soms best lastig zijn. Bij een volautomaat hoef je weinig te doen: de koffiemachine doet alles voor jou.

Wil je zelf voor barista (koffie-expert) spelen dan ga je voor een halfautomaat. Hiermee kun je de smaak van de koffie helemaal op de voorkeuren afstemmen. Voor thuisgebruik is dit vaak wat minder interessant, een vol automaat (kleine koffiemachine) zal dan de eerste keuze zijn.

Kijk ook goed naar het portie systeem, je kunt kiezen tussen cups of capsules. Dit soort koffiemachines zijn eenvoudig in gebruik. Een volautomaat maalt ter plekke de koffiebonen, zodat je de verste koffie hebt. Een aantal volautomaten kan ook melk opschuimen. Vergeet ook het koffiezetapparaat met zijn filterkoffie niet!

Beste koffiemachine 2022

Ben je een echte koffieliefhebber? Dan ga je natuurlijk voor een koffiemachine die helemaal bij jou past. Vaak kom je hierbij op bekende merken zoals Philips of Krups uit. Maar er is natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar, zoals ook de Consumentenbond laat zien. Voor thuisgebruik  kijk je zeker eens in het overzicht beste koffiemachine.

1. Magimix Nespresso koffiecupmachine – M105

Een uitstekende koffiemachine voor dagelijks thuisgebruik. Met deze koffiemachine maak je gebruik van koffiecups, wel zo praktisch. Dit apparaat beschikt over een hogedrukpomp van 19 bar en automatische uitschakeling. In slechts 25 seconden maak je een heerlijke espresso of lungo.

Er is geen melkopschuimer aanwezig. De koffiemachine heeft een waterinhoud van 0,7 l. Erg gebruiksvriendelijk en makkelijk in onderhoud. Bij aankoop ontvang je ook een pakket met 14 verschillende smaken koffie. Dat dit de beste koffiemachine van dit moment is zie je terug in de gebruikersbeoordelingen. Deze machine is meer dan 900 keer beoordeeld en ontvangt een gemiddelde score van 4,5 van de 5 sterren.

Bekijk Magimix Nespresso koffiecupmachine

2. Philips 2200 serie EP2220/10 – verse koffiebonen

Deze beste koffiemachine werkt met verse koffiebonen. De maalmolen heeft 12 verschillende standen, variërend van fijn tot grof. Zo maak je koffie van de hoogste kwaliteit, perfect op temperatuur en voorzien van een heerlijk laagje crème. Het apparaat beschikt over een melkopschuimer middels een stoompijpje.

Deze koffiemachine hoef je weinig te ontkalken. Gemiddeld kun je 5000 koppen koffie zetten voordat je eens aan onderhoud moet denken. Dit is allemaal te danken aan het aquaclean waterfilter. Eenvoudig schoon te maken waarbij alle onderdelen afneembaar zijn. Veel onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser. Ook deze koffiemachine wordt goed beoordeeld met 4,4 sterren.

Naar Philips 2200 serie EP2220/10

3. Philips Senseo Quadrante HD7865/60 – Koffiepadapparaat

Een zeer goede koffiemachine die met koffiepads werkt. Dit is heel praktisch en eenvoudig in gebruik. Bovendien zijn koffiepads net als cups in veel verschillende smaken verkrijgbaar. Deze koffiemachine van Philips heeft een grote inhoud van 1,2 l. Je maakt binnen een handomdraai een heerlijke Senseo koffie klaar. Hierbij maak je gebruik van de automatische uitschakeling.

Heb je koffiekopjes in verschillende maten? De lekbak is in hoogte verstelbaar waardoor je altijd gebruik maakt van het koffiekopje of de koffiemok die je op dat moment in handen hebt.

Je maakt gebruik van de enkele padhouder of de dubbele padhouder. Deze kun je dus eenvoudig omwisselen. De onderdelen zijn vaatwasbestendig, wel zo handig. Een zeer goed beoordeelde koffiemachine. Meer dan 750 gebruikers gaven er een gemiddelde score van 4,6 van de 5 sterren aan. Kortom: een geweldige koffiemachine die je zeker in huis moet hebben.

Bekijk Philips Senseo Quadrante

4. Rowenta Milano CT3818 – Koffiezetapparaat

Gewoon lekker eenvoudig, een koffiezetapparaat van het merk Rowenta. Back to basic waarbij je maximaal 15 koppen in een keer zet. Handig wanneer je veel bezoek krijgt of wanneer je een voorraadje koffie mee naar het werk wil nemen. Dankzij de thermoskan blijft de koffie tot wel 2 uur lekker warm. Let erop dat je bij deze koffiemachine gebruikt maakt van een filter en gemalen koffie.

Een voordelig geprijsd koffiezetapparaat van een zeer goede kwaliteit. Meer dan 30 keer beoordeeld waarbij het een score van 4,4 sterren ontvangt. Dankzij zijn compacte afmeting past deze ook prima in de kleinere keuken of in de studentenkeuken/kamer. Verkrijgbaar via bol.com.

5. Krups KP1208 Nescafé Dolce Gusto MiniMe

Van het bekende merk Krups de laatste in het overzicht beste koffiemachine. Dit keer weer eentje die met koffiecups werkt. Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,8 l en is voorzien van ontkalkingswaarschuwing. Zo weet je precies wanneer je apparaat weer aan onderhoud toe is. Er is geen melkopschuimer aanwezig maar je zet wel de allerlekkerste Nescafe koffie. Zo geniet je keer op keer weer van de koffie die jij het lekkerst vindt.

Een zeer energiezuinige koffiemachine, dat te danken is aan de ecostand. Hij schakelt zich na 5 minuten automatisch uit. Ook deze koffiemachine is veel beoordeeld, in ieder geval meer dan 475 keer. Hierbij ontvangt het een score van 4,6 sterren, wat zeer goed is. Gebruikers zijn vooral tevreden over de goede kwaliteit, de automatische stop en het feit dat je deze ook nog eens voor koude drankjes kunt gebruiken. Bijkomend voordeel zijn de voordelige prijs en het compacte formaat. Te koop via de webshop.

Hoe leuk was dat, het overzicht beste koffiemachine van dit moment? Je hebt gezien dat er heel veel verschillende koffiemachines verkrijgbaar zijn. Heb jij al een keuze kunnen maken?

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste koffiemachine (2022) – koffiemachines getest
Schuiven naar boven